O co chodzi z tymi myszkami....

Witam,
Co jest grane z tymi myszkami po zainstalowaniu SP2 pod WinXP, kursor sam sobie spaceruje po ekranie :] jakieś anomalia, nawet najnowsze drivery do myszki tego nie zmieniają. Moźe kotoś coś wie na ten temat.

Pozdrawiam
G.

Odpowiedzi: 20

Goldbergs:
darek_dade:
dowiedziałem się, źe oficjalnie powinny pomoc http://www.a4tech.com/en/download2.asp?CID=5 te sterowniki, innym sposobem jest zastosowanie przejściówki USB–>PS2 dla myszy

Dumałeś i dumałeś i nic nowego nie wymyśliłeś, ba wychodzi nawet to, iź nie do końca czytasz posty. Drivery do których wskazałeś link juź dawno były omawiane i sprawdzone, niestety nie działają,a raczej nie zmieniają tego stanu. I kto mówił iź jest to problem z myszką USB? Chodzi o normalne, zwykłe PS2.

Pozdrawiam
G.

przejściówka USB–>PS2 jest uniwersalna i moźesz ją zastosować równieź jako PS2–>USB, masz jakieś inne urządzenia na USB podłaczone, jeźeli masz klawiaturę na USB to podłącz jakąś inną ale na PS2 i wtedy zobacz czy myszka będzie nadal wariować.
darek_dade
Dodano
03.11.2004 22:08:10
sprawa ogólnie jest nieciekawa, a4tech nie jest sprzętem gryzoniowatym najgorszym ale ma pewną tendencję do robienia jaj. Z problemem błądzenia właśnie teraz mam do czyniniena,
ponizsze problemy dotycza mychy z kulką
1 po pozostawienu mychy na dłusza chwilka i po ponownym ruszeniu kursor wedruje h.. wie gdzie,
2 gdy gryzon sie konczy=psuje
cały system zaczyna mulić, nic sie nie da zrobic rozwionzania są 3 , jeb.....ć myszom o biurko, czyszczenie + wymiana kabla(odciecie z 10cm przed myszką i wlutowanie do środka) , zakup nowego badziewia
3 gdy zaczniesz grzebac po dysku (wystarczyło ręczne czyszczenie tempa) klawicha + mysz(niekidy sama) przestaje działać w skrajnych przypadkach pada system. moze to byc objaw wirusków i innego syfu ale juz w czasie instalacji nowego systemu (po formacie) nie ma myszki
4 komputer przestaje widziec mysz, wywala plansze o braku urzadzenia, brak powodów
kupienie nowej tej samej mychy moze rozwiązac problem a myszka z powodzeniem moze chodzi na innym kompie
UWAGA wyzej wymieniione przypadłosci występują(doswiadczyłem ich) na win3.11 (przypadek 4) win 95(przypadek 4 2), win 98 se (1), win me ( 2 3) a z tego co widze na xp tesz sa nie obce
DOTYCZY RÓWNIEź INNYCH FIRM stwierdzono podobne przpadłości na geniusach i logitechach.
metoda rozwionzania: no sterowniki nie pomagają(zdarzaja sie cuda), nowy sytem tesz nie, jeb...o stół na krótko(w q3 nie pogra ), w punkcie 3 pomagało wchodzenie do biosa(wchodze wychodze mycha działa ) ale to nie jest rozwiązanie wymiana mychy z kumplem moze pomóc ( wymieniłem na idętyczna mysz obie działały ), zakup nowej (k%%$# kupiłem a tu pisza ze na optyku to jeszcze większe jaja [fuck!!!])
Anonymous
Dodano
03.11.2004 17:12:48
Wydaje mi się źe kolega Darek miał na myśli zastosowanie przejściówki za pomocą której podłączysz mysz PS2 do portu USB.

Chyba źe się mylę....

Daj znać czy takie rozwiązanie przyniesie jakiś efekt, jeśli z niego skorzystasz.
Teź mam "a–normalną" mysz A4Tech–a.

Pozdrawiam!!

Marcin K.
MarcinK.
Dodano
03.11.2004 01:19:16
darek_dade:
dowiedziałem się, źe oficjalnie powinny pomoc http://www.a4tech.com/en/download2.asp?CID=5 te sterowniki, innym sposobem jest zastosowanie przejściówki USB–>PS2 dla myszy

Dumałeś i dumałeś i nic nowego nie wymyśliłeś, ba wychodzi nawet to, iź nie do końca czytasz posty. Drivery do których wskazałeś link juź dawno były omawiane i sprawdzone, niestety nie działają,a raczej nie zmieniają tego stanu. I kto mówił iź jest to problem z myszką USB? Chodzi o normalne, zwykłe PS2.

Pozdrawiam
G.
Goldbergs
Dodano
02.11.2004 23:53:20
Po długim zbadaniu problemu (zaczynam gadać farmazony Golbergs który nie wie do czego słuźy opcja quote) dowiedziałem się, źe oficjalnie powinny pomoc http://www.a4tech.com/en/download2.asp?CID=5 te sterowniki, innym sposobem jest zastosowanie przejściówki USB–>PS2 dla myszy. I nie trzeba rejestru edytować :lol:
darek_dade
Dodano
02.11.2004 22:33:59
Hm...pomysł zakupu nowej myszki to teź połowiczne rozwiązanie :D tą co mam jest dosyć nowa, zastanawiam się juź nad tym źe moźe rzeczywiście jest coś nie tak z tymi gryzoniami A4Tech :D chodź nigdy na nie nie narzekałem. Ale wydawało by się iź tego rodzaje zachowanie powinienem mieć przy samym XP lub XP z SP1 a tego nie ma....(niezaleźnie od tego czy driver jest systemowy czy teź producenta)
Odinstalowanie, aktualizacja, reinstalacja driverów niestety nie przynosi oczekiwanych skutków. Syetem konfigurowałem juź na wszelkie moźliwe sposoby. Coraz bardziej mnie to frapuje. Czemu akurat występuje to przy A4Tech? przecieź to jest całkiem dobry sprzęt...
Moźe problem tkwi w samym sprzęcie mam tu na myśli sam sensor optyczny wykorzystywany w myszkach A4Tech, a moźe rozwiązanie leźy w edycji samego rejestru systemowego, pytanie tylko gdzie, jakie wartości...

Pozdrawiam
G.
Goldbergs
Dodano
02.11.2004 18:11:18
Goldbergs nie wiem czy to przyniesie oczekiwane rozwiązanie, ale moźna spróbować :

Przejdz do Menadźer urządzeń,
Przejdz do Myszy i urządzenia wskazujące,
Zaznacz gryzonia i wybierz jego Właściwości,
Wybierz Odinstaluj sterownik,
Wykonaj Reboot systemu.
Po ponownym uruchomieniu PC system powinien zainstalować ponownie sterownik systemowy.
Moźesz takźe spróbować skorzystać z Przywracania sterownika lub jego Aktualizacji wybierając lokalizację z nowym sterownikeim producenta.
McScr@by
Dodano
02.11.2004 17:54:06
Tak jak pisalam mialam podobne problemy jak Ty.
Wczoraj kupilam i zainstalowalam nowa myszke Logitechu
MX500 i problem sie skonczyl .Ale jest pewne ale ,wyczytalam na stronie
http://www.tomshardware.pl/consumer/20030110/index.html ze lepiej jest sciagnac software do niej ze strony producenta niz uzywac dolaczonego dysku.
Szczerze polecam ta myszke jest ekstra. :D :D :D
BOGUMILA BEREZOWSKI
Dodano
02.11.2004 17:01:43
Co do SP2: zawsze znajdą się ludzie którze powiedzą, źe jest do bani, i będą teź tacy którze stwierdzą źe jest ok. Ja osobiście mam SP2 i po odpowiedniej konfiguracji kompa nie mam znim najmniejszego problemu.

Wracając do sprawy myszki. Kiedyś teź kupowałem myszki A4Tech i generalnie wystarczały na pół roku... potem zaczynały sie probelmy typu "myszka źyje wlasnym źyciem" i bylo to pod Windowsem 98. Po zmianie myszki na Logitecha (2 lata temu) nie ma źadnych problemów...

Pozdro dla wszystkich :)
mac307
Dodano
02.11.2004 16:22:47
darek_dade:
Ojejku, nikt Ci nie kaźe instalować SP2, ja wręcz odradzam, no ale cóź jeźeli stałeś się "szczęsliwym" posiadaczem SP2 i myszki a4tech musisz zassać ze strony producenta najnowsze sterowniki i je zainstalować.
DOBRZE??

Szanowny panie "redaktorze" rady typy "ja odradzam" są rzeczywiście bardzo przydatne, gratuluje, nie rozumiem teź ironii "szczęśliwym", gratuluje, gratuluje, fachowe opinie, naprawdę świadczą o niesamowitej wiedzy. Tak jak juź mówiłem najnowsze sterowniki, czyli 7.64 dla A4Tech nie rozwiązują tego problemu, nie ma mowy teź o tym by była to wina jakiegoś robala, cała rzecz rozchodzi się o to iź takowy problem istnieje i naleźało by jemu w jakiś logiczny sposób zapobiec. Rozwiązanie typu nie instalować SP2 jest tylko połowicznym sposobem na tę przypadłość. Pamiętam bardzo dobrze opinie, które chodziły na temat SP1, podobnie, a wynika to właśnie z tego typu problemów. Jeśli czemuś nie moźemy zaradzić to to negujemy lub czekamy na to aź inni podadzą nam gotowe rozwiązanie na tacy. O ile mi się wydaje tego typu fora słuźą właśnie tego typu dyskusjom, maja pomagać konstruktywnie w rozwiązywaniu róźnego rodzaju problemów a nie połowicznie zaradzać. Wielu osób tak na prawdę nie interesuje rad typu nie instalowanie SP2, nie tędy droga, w jakimś celu SP2 został napisany, wszyscy znamy ułomności Microsoftu, ale nie jest to powód by go szkalować z byle powodu, byle jakiejś dziury, prawda? Zawsze były, są i bedą dziury i problemy z bezpieczeństwem systemu. My jako normalni uźytkownicy jesteśmy tego najlepszym przykładem bo to na nas właśnie tak naprawdę dochodzi do kompletnego przetestowania "pakietów" typu SP2, to zwykli ludzie wynajdują wszelkiego rodzaju problemu i starają się doszukiwać przyczyn, chodź są i tacy których to nie interesuje w źadnym stopniu, najwięcej jednak chyba jest takich właśnie psełdo specjalistów co to odradzają instalowanie i nie podają źadnych argumentów, a raczej bazują na powszechnej panującej opini źe coś jest "bee". Ich sprawa, mają takie prawo ale to nie od nich oczekuję a zapewne wy wszyscy równieź porad, prawda?
Tak jak mówiłem, instalowanie najnowszych driverów nie zaradza temu, nie ma teź mowy o wirusach, mówimy o czystym systemie, sprawdzonym w kaźdą moźliwą stronę. Nadal będę czekał na jakieś konstruktywne opinie i porady.

Pozdrawiam
G.
Goldbergs
Dodano
02.11.2004 16:00:53
niestety nie pomogły,

ale zaradziłem juź temu, zainstalowałem stary sprawdzony xp z sp1
Anonymous
Dodano
02.11.2004 13:37:40
Zobacz na te stery podobno rozwiązują problem:

http://www.a4tech.com/en/download2.asp?CID=5
JNJN
Dodano
02.11.2004 11:31:16
Ojejku, nikt Ci nie kaźe instalować SP2, ja wręcz odradzam, no ale cóź jeźeli stałeś się "szczęsliwym" posiadaczem SP2 i myszki a4tech musisz zassać ze strony producenta najnowsze sterowniki i je zainstalować.
DOBRZE??
darek_dade
Dodano
02.11.2004 07:05:07
DOSZEDŁ KTOŚ W KONCU O CO Z TYM CHODZI? BO ZACZYNA MNIE TO POWAZNIE IRYTOWAC...
Anonymous
Dodano
02.11.2004 00:18:16
moźe jakiś robak znów grasuje?
Anonymous
Dodano
31.10.2004 00:03:46
Witam, Ja miałem ten sam problem z sp1. "Ustąpił" kiedy zainstalowałem sp2. Niewiem co to jest, denerwujące w kaźdym bądz razie.
h3de
Dodano
30.10.2004 23:04:06
Ja nie miałem tego problemu przed SP2 i to jest najgorsze. System czysty, wszelkie aktualizacje, doprawdy nie mam źadnego pomysłu. Moźe jednak ktoś coś wie ?

Pozdrawiam
G.
Goldbergs
Dodano
30.10.2004 00:51:52
Mam identyczna sytuacje ale to chyba nie ma zwiazku z SP2 poniewaz mialam ten problem przed jego instalacja
I na myszy Microsoftu tego problemu nie bylo a zaczal sie jak dalam Logitechu.
Pozdrawiam B
BOGUMILA BEREZOWSKI
Dodano
30.10.2004 00:39:28
Zgadza sie mysz A4Tech, ale napisałem juź źe nawet najnowsze drivery temu nie zapobiegaja.

Pozdrawiam
G.
Goldbergs
Dodano
29.10.2004 22:20:06
Witam
Było juź
mysz A4Tech?
zainstaluj najnowszy srerownik ze strony producenta
woytec60
Dodano
29.10.2004 22:00:59