O co chodzi z tymi myszkami....
Witam,
Co jest grane z tymi myszkami po zainstalowaniu SP2 pod WinXP, kursor sam sobie spaceruje po ekranie :] jakieś anomalia, nawet najnowsze drivery do myszki tego nie zmieniają. Moźe kotoś coś wie na ten temat.
Pozdrawiam
G.
Co jest grane z tymi myszkami po zainstalowaniu SP2 pod WinXP, kursor sam sobie spaceruje po ekranie :] jakieś anomalia, nawet najnowsze drivery do myszki tego nie zmieniają. Moźe kotoś coś wie na ten temat.
Pozdrawiam
G.
Odpowiedzi: 20
Słuchakcie coś jest w tym SP2. Miałem tez problem z myszą. Uźywam optycznej A4tech WOP–35PU. Wariowała. Juz nie wariuje. Odinstalowałem sterowniki i przestało. Następnie ściągnąłem całkiem przypadkiem nowe sterowniki z dziwnej strony http://members.driverguide.com/driver/detail.php?action=download&driverid=132350&from_ums=1 zauwazyłem, źe podczas instalacji dokonuje wpisy do rejestru i nagle zgasł komp. Uruchomił sie ponownie i nie chodził kursor. Mysz nie działała. Zaistalowałem nowe sterowniki ze strony A4tech i poszło. Kursor nie wariuje. Być moźe związane jest to z wpisami do rejestru i ze sterownikiem, który ma problem z SP2_XP.
Nie wiem czy o tym samym mowa, ale ja mam myszke Logitech'a i zdarza mi sie taka rzecz, ze kursor nagle laduje w jednym z rogow ekranu i potrzebuje kilka sekund na powrot do normalnosci. Mam SP2, ale to dzialo mi sie takze przed instalacja... :roll:
ja nie mam nic zainstalowanego do myszki a mam podoby kłopot z tymi sprawami, nie otrzymałem w sklepie źadnego programu do tego, otrzymałem tylko myszkę i teź sama soboe spaceruje po ekranie, ale sobie z tego nic sobie nie robię, podejrzewam źe ten typ tak ma
Goldbergs:Witam,
Siemanko Goldbergs, ja teź mam mychę optyczną A4Tech(SWOP–53 USB) i takie same akcje z łaźącym kursorem(tylko w lewo lub do góry). I podkreślę to zdecydowanie, jest to problem występujący w SP2. Żadne nowe sterowniki, podkładki, uszkodzone kable czy inne cuda wianki maryjne. Zrobiłem sobie zintegrowaną instalkę XP SP2 i dosłownie :!: po kilku sekundach od pierwszego uruchomienia Windowsa po instalacji, co się dzieje :?: :idea: :lol: Oczywiście wskaźnik myszy zapie... sobie w lewą mańkę :shock: System sprawdzony pod względem wirusów i spyware, sterowniki nic nie pomagają. Wysłałem teź maila do A4tech–u i odpisali mi lakonicznie, źe albo to problem z uszkodzoną myszą albo mam jakąś agresywną kolorową podkładkę (akurat mam szarą jednolitą) i tyle...Moźecie sobie napisać do nich, jest tam taki Pan George, który czasem odpisuje support@a4tech.com . Trzeba czekać na jakąś poprawkę poprawki i juź.
darek_dade:Goldbergs:joker3ooo:Goldberg w miarę moźliwości postaraj się znaleźć identyczną myszkę/myszki i sprawdź podłączając u siebie, będziesz pewien czy to sprzęt.
Ha, nie jest to wina sprzętu, sprawdzone, nadal się skłaniam do tego iź jest jakiś "błąd" jednak w SP2.
Pozdrawiam
G.
Bosh, no toz przecieź od początku wiadomo źe to wina SP@. Podawałem rady takie, dzięki którym moźemy mieć naraz SP2 i prawidłowo działąjącą myszke. Wiem źe to wina SP2 :!:
To nie do końca są rady, które mnie satysfakcjonują, bo nie rozwiązują problemu tylko połowicznie mu zaradzają. To tak jak mieć rower i postanowić zmienić w nim hamulce, bo jest ten sam model tylko trochę ulepszony, i tu powstaje problem, bo nagle przerzutki same się zmieniają – rozwiązanie pierwsze, wracamy do starych hamulcy; rozwiązanie drugie, kupujemy nową przerzutkę, Doceniam, co piszesz, ale to nie to. Pozostaje jedynie czekać, źe być moźe z tego powodu powstanie "larum" i ktoś ten problem rozwiąźe. Myśląc prostolinijnie to moźna pokusić się o komentarz typu "Nie kupuj myszek A4Tech, bo źyją własnym źyciem i są do d...py" lub "Wiesz SP2 to dobra rzecz tylko wkurza mnie to źe musze sprzęt zmienić bo jest coś z nim nie tak; i wiele, wiele innych. Jasne, są ludzie, którym to w ogóle nie przeszkadza, ale mi tak, i chce mieć, SP2 i nie chcę wymieniać sprzętu. Dlatego teź nie rozumiem twojego poirytowania.
Pozdrawiam
G.
Tak nabijam sobie licznik postów, na prawde tylko na tym mi zaleźy. Moje całe źycie ogranicza się do tych cyferek pod avatarem. Czy moja porada na prawde była zła... przeczesałam wiele strona w poszukiwaniu rozwiązaniu problemu który opisał Goldbergs. Z wypowiedzi wielu uźytkowników wynikało to, źe uźycie przejściówek lub zmiany klawiatury lub myszki na taką która komunikuje sie przez inny port zazwyczaj pomaga. Według mnie to Twój post w tym temacie nie ma sensu i nie wnosi do tematu nic nowego. Jestem na tym forum juź od dawna, nie pisze duzo, większość obsewuje. Jeźeli ktoś uwaźa, źe moje posty są bezsensowne, przykro mi, niestety regulaminu nie łamię.
PS
W Twojej wypowiedz widać niewiedzę, bez podłączonej klawiatury nie uruchomisz windowsa... (po za tym czy ja komuś polecałem odłączyć całkowicie klawiaturę...)
PS
W Twojej wypowiedz widać niewiedzę, bez podłączonej klawiatury nie uruchomisz windowsa... (po za tym czy ja komuś polecałem odłączyć całkowicie klawiaturę...)
darek_dade:Goldbergs to jeźeli mysze i klawiature masz na PS@ to zobacz czy jak zainstalujesz klawiature usb to czy będzie się to samo działa. A tak wogóle to nie prościej jest się poźegnać z sp2??
Stary, bez urazy, wg. Ciebie prościej by się było całkiem klawiatury i mychy pozbyć – wtedy komp nie będzie świrował (moźe :wink: ). A komunikacja z komputerem?
Hmm, no przecieź moźna mikrofon podłączyć.
Wiesz co, poczytaj czasem co piszesz – jak narazie nic specjalnie pomocnego ni konstruktywnego.
Konto se nabijasz takimi postami, czy co?
Wiesz, dla mnie waźniejsza jest dobra, skuteczna porada, a nie ilość postów na koncie czy teź podpis przy obrazku.
Bo moźna być "super pochłaniaczem postów" i chrzanić farmazony, które tylko wprowadzają zamęt.
Goldbergs:joker3ooo:Goldberg w miarę moźliwości postaraj się znaleźć identyczną myszkę/myszki i sprawdź podłączając u siebie, będziesz pewien czy to sprzęt.
Ha, nie jest to wina sprzętu, sprawdzone, nadal się skłaniam do tego iź jest jakiś "błąd" jednak w SP2.
Pozdrawiam
G.
Bosh, no toz przecieź od początku wiadomo źe to wina SP@. Podawałem rady takie, dzięki którym moźemy mieć naraz SP2 i prawidłowo działąjącą myszke. Wiem źe to wina SP2 :!:
joker3ooo:Goldberg w miarę moźliwości postaraj się znaleźć identyczną myszkę/myszki i sprawdź podłączając u siebie, będziesz pewien czy to sprzęt.
Pozdrawiam
G.
dobra mam taką myszkę jak na ikonce... gdzie znaleźć do niej sterowniki bo na tej podanej wcześniej przez jednego z forumowiczów to sterów do takowej nie ma..
Darek, Twoja rada niewątpliwie mogłaby pomóc, lecz jak widać są róźne przypadki i dlatego szuka się rozwiązań KAŻDYM MOŻLIWYM sposobem.
Choć przychylam się bardziej pod problem SP2:
moja mszyka A4tech naprawdę wysłuźyła juź swoje ale nie miałem źadnych problemów, po nałoźeniu aktualizacji na XP wariowała (wtedy nie wiedziałem źe to właśnie one mogą być tego powodem), na dzień dziesiejszy mam czysty system i kursor jest tak samo nieruchomy jak i myszka 8) , MOŻE i jest coś w tym SP2.
Goldberg w miarę moźliwości postaraj się znaleźć identyczną myszkę/myszki i sprawdź podłączając u siebie, będziesz pewien czy to sprzęt.
Choć przychylam się bardziej pod problem SP2:
moja mszyka A4tech naprawdę wysłuźyła juź swoje ale nie miałem źadnych problemów, po nałoźeniu aktualizacji na XP wariowała (wtedy nie wiedziałem źe to właśnie one mogą być tego powodem), na dzień dziesiejszy mam czysty system i kursor jest tak samo nieruchomy jak i myszka 8) , MOŻE i jest coś w tym SP2.
Goldberg w miarę moźliwości postaraj się znaleźć identyczną myszkę/myszki i sprawdź podłączając u siebie, będziesz pewien czy to sprzęt.
Albo skorzystać z moich rad :!: :evil:
Goldbergs – obawiam się, źe jednoznacznej odpowiedzi nie znajdziesz, zwłaszcza, źe problem wisi juź prawie 2 tyg. Ja od 7 czy 8 miesięcy uźywam klawiatury i myszy A4Tech optyk bezprzewodowe (PS2) i jak dotąd (odpukać) najpierw z SP1 i teraz z SP2 nie mam źadnych problemów i nawet jestem zadowolony. Po przeczytaniu postów Twojego tematu podłączyłem mysz A4Tech na rolce i kablu (bo sugerowałeś winę sensora) i wyobraź sobie zaczęła łazić po calym ekranie (wcześniej się to nie zdarzało), a kumpel ma taką (XP SP2) i nie ma problemów. Więc albo trafiają się egzemplarze z jakąś drobną wadą, które nie mogą sprostać wymaganiom systemu, albo trzeba zacząć wierzyć w Matrix :wink:
Witam :D
sam nie wiem co mam myslec na ten temat 8) otoz
mam bezprzewodowa myszke i klawiature tracert'a :D
myszka tez mi skacze i scroll glupieje :wink:
i co najlepsze zbiegla sie to z instalacja –– SP 2 –– :P
zadne sterowniki nie pomogly 8)
no coz bydz moze a nawet napewno to nie SP 2
tylko nasz sprzecior sie wysluzyl :D
pzdr jareek
sam nie wiem co mam myslec na ten temat 8) otoz
mam bezprzewodowa myszke i klawiature tracert'a :D
myszka tez mi skacze i scroll glupieje :wink:
i co najlepsze zbiegla sie to z instalacja –– SP 2 –– :P
zadne sterowniki nie pomogly 8)
no coz bydz moze a nawet napewno to nie SP 2
tylko nasz sprzecior sie wysluzyl :D
pzdr jareek
widać są róźne przyopadki, na winme gryzoń nie odpowiadał a na xp (nie wiem czy z sp2) wszystko było dobrze (prze 5 minut nic sie nie stało) zabrałem szajstwo do domu złapałem za kabel i j@#$em o scianę(pomaga jak sie jest wku#@@ym) :wink:
ja mialem win xp pro bez zadnych aktualizacji i sp i ostatnio mysz zaczela nieludzko swirowac–biega po calym ekranie, sama sie klika (zmienila mi playliste w winampie, odpala progsy)–mialem zwykly model a4tech wiec pomyslalem ze to poprostu jej czas juz nadszedl i kupilem nowa (na rzie spokoj) ale z tego co czytam to moze jakas wieksza afera?
Goldbergs to jeźeli mysze i klawiature masz na PS@ to zobacz czy jak zainstalujesz klawiature usb to czy będzie się to samo działa. A tak wogóle to nie prościej jest się poźegnać z sp2??
przypadłośc nie dotyczy jako tako myszki co sp2 podejzewał bym z doswiadczenia , poniewaz na kazdym innym systemie myszka pracuje prawidlowo ,a jaja sie zaczynaja na xp z sp2 :wink: ..wiem bo gonie mysz co chwila :wink: , dziwne by bylo ze ludzie ktorzy zainstalowali sp2 i zaczeły im si etakie reczy dziac ,to nagle wszyskim si emyszki popsuły lub zaczeły si epsuć :?: bardzo watpliwe :P
napiszcie czy myszki które zaczęły świrować to były bezprzewodówki czy nie??
bo wielce prawdopodobne jest, ze przyczyna problemów z gryzoniem moze byc uszkodzenie przewodów przy myszce (pekniecie kabelków)
bo wielce prawdopodobne jest, ze przyczyna problemów z gryzoniem moze byc uszkodzenie przewodów przy myszce (pekniecie kabelków)
Klawiatury na USB nie posiadam.
Pozdrawiam
G.
Pozdrawiam
G.