NWN Hordes of the Underdark
Mam postac na 16 poziomie (8–wojownik i 8–barbarzyńca). Szkolic sie w kierunku Mistrz Oręza ale czy wogole oplaca sie zaczynac ten trening czy moze wybrać Czempion Torma?? Co polecacie ???
Ktory lepszy? :?: :?: :?:
Ktory lepszy? :?: :?: :?:
Odpowiedzi: 20
Hehehehe.
Zachylił ci zbroję/ubranie – mam nadzieję źe miałeś cos zapasowego w ekwipunku, chyba nie będziesz latał na takim mrozie na golasa :P
Zachylił ci zbroję/ubranie – mam nadzieję źe miałeś cos zapasowego w ekwipunku, chyba nie będziesz latał na takim mrozie na golasa :P
Tak zawieszake mialem...
Ale jak dorwe Mimika(tak mu chyba leci) to mu flaki [powyrywam] :twisted: :twisted: :twisted:
Ale jak dorwe Mimika(tak mu chyba leci) to mu flaki [powyrywam] :twisted: :twisted: :twisted:
Załóź go i uźyj jego mocy to wszysko.
Te zminay w rozne "bestie" zauwazylem ale nie wiedzialem w tedy o tym gruzowisku..
zabilem kolesia i teraz jak sie zmienic nie walczac ???
zabilem kolesia i teraz jak sie zmienic nie walczac ???
Po instalacji dodatku po wciśnięciu nowa gra, będziesz miał do wyboru dodatkowo dodatek – który moźesz tak jak inne moduły zacząć w dowolnej chwili.
Potem normalnie przechodzi się do ekranu tworzenia postaci (bedzie moźna stworzyć postać na odpowiednim do dodatku poziomie), lub zacząć postacią juź gotową (np. wcześniej wyeksportowaną z podstawki).
Potem normalnie przechodzi się do ekranu tworzenia postaci (bedzie moźna stworzyć postać na odpowiednim do dodatku poziomie), lub zacząć postacią juź gotową (np. wcześniej wyeksportowaną z podstawki).
A co się stanie jak wgram dodatek (powiedzmy, źe ten pierwszy w kolejności), zanim ukończę podstawkę :?:
Czy będą 2 osobne aplikacje do podstawki i dodatku, czy jedna tak jak w wypadku BGII i BGII Throne of Baal, gdzie moźna było sobie wybrać w co chcemy grać :?:
Czy będą 2 osobne aplikacje do podstawki i dodatku, czy jedna tak jak w wypadku BGII i BGII Throne of Baal, gdzie moźna było sobie wybrać w co chcemy grać :?:
Weteran to silna postać (a wysokim levelu).
Żeby było pokolei: Shadows of Undrentide następnie Hordes of The Underdark.
Żeby było pokolei: Shadows of Undrentide następnie Hordes of The Underdark.
Po 1. Po przejściu podstawki pierwszego dodatku nie trzeba rozpoczynać nową postacia. Wkkońcu po zabiciu Moragi dostajesz siędo kolejnej lokacji w której moźna sobie postać wyeksportować, a potem po rozpoczęćiu dodatku wybierasz opcję – graj gotową postacią i wybiera się postać wcześniej wyeksportowaną. Moja obecna postać przeszedła przez podstawkę, kilka modułów ściągniętych z netu i oba dodatki. Poza tym co to za przyjemność przechodzenia podstawki która jest stworzona dla postaci początkujących weteranem.
Po 2. Co do twojego utknięcia, to po zaznajomieniu się z 5–cioma tajemnicami Spiącego i wyrecytowaniu ich w świątyni śpiącego od tej kapłaniki dostajesz amulet sensei(czy jakoś tak). Trzeba sobie go załoźyć. Przed tą blokadą jest do pokonania trzeci ze straźników Mefistofelesa. Podczas walki z nim ujawnia się prawdziwa moc tego amuletu. Moźna dzięku niemu, zmienić postać w 3 stworzenia (bez tego nie da się przejść dodatku) w wilka, wielkiego źywiłaka ziemi(nim się rozwali tą blokadę) i w takie małe coś ze skrzydełkami (pixie). :)
Po 2. Co do twojego utknięcia, to po zaznajomieniu się z 5–cioma tajemnicami Spiącego i wyrecytowaniu ich w świątyni śpiącego od tej kapłaniki dostajesz amulet sensei(czy jakoś tak). Trzeba sobie go załoźyć. Przed tą blokadą jest do pokonania trzeci ze straźników Mefistofelesa. Podczas walki z nim ujawnia się prawdziwa moc tego amuletu. Moźna dzięku niemu, zmienić postać w 3 stworzenia (bez tego nie da się przejść dodatku) w wilka, wielkiego źywiłaka ziemi(nim się rozwali tą blokadę) i w takie małe coś ze skrzydełkami (pixie). :)
Tak...tylko gdy juz przejdziesz NWN i bedziesz juz mial weterana
(chociaz chyba za wczesnie aby go tak nazwac)to zeby dalej rozwijac jego umiejetnosci bedziesz sobie musial zakupic NWN:Hordy Podmroku bo w tm pierwszym(dodatku)musisz zaczynac wszystko od poczatku.... :evil: Dlatego (wedlug mnie) najlepiej zaczasc od NWN:Shadows of Undertide,potem Hordy a dopiero na koncu glowna kampanie NWN.
Swoja draga teraz to naprawde utknalem:: jestem w 3 rozdziale NWN:Hordy Podmroku,zalozylem sobie pierscien wskazujacy ukryta droge i doszedlem do rumowiska kamieni(bodajze pustkowi Caii) tylko aby je rozwalic trzeba byc rownie duzym jak ten kto to zrobil....
Nie mam pomyslu jak to wykonac–ani Dekin ani Aribeth nie moga mi w tym pomoc....
Moze wy znacie odpowiedz :?: :?: :?:
(chociaz chyba za wczesnie aby go tak nazwac)to zeby dalej rozwijac jego umiejetnosci bedziesz sobie musial zakupic NWN:Hordy Podmroku bo w tm pierwszym(dodatku)musisz zaczynac wszystko od poczatku.... :evil: Dlatego (wedlug mnie) najlepiej zaczasc od NWN:Shadows of Undertide,potem Hordy a dopiero na koncu glowna kampanie NWN.
Swoja draga teraz to naprawde utknalem:: jestem w 3 rozdziale NWN:Hordy Podmroku,zalozylem sobie pierscien wskazujacy ukryta droge i doszedlem do rumowiska kamieni(bodajze pustkowi Caii) tylko aby je rozwalic trzeba byc rownie duzym jak ten kto to zrobil....
Nie mam pomyslu jak to wykonac–ani Dekin ani Aribeth nie moga mi w tym pomoc....
Moze wy znacie odpowiedz :?: :?: :?:
Pawek:niedługo teź zakupię sobie dodatki
Oba... :D
Teraz dokładnie, to jestem w siedzibie tego Kapitana na 'B' – Burmana, czy jakoś tak :D Mam juź fałszywą przepustkę do wieźy.
Pawek:A w grze penetruję kanały pod Luskanem.
No to jeszcze sporo ci zostało do końca.
Ale masz zamiar kupić dodatek czy dodatki – bo są dwa. I to powiązane ze sobą fabularnie.
Pawek:A w grze penetruję kanały pod Luskanem.
No to jeszcze sporo ci zostało do końca.
Ale masz zamiar kupić dodatek czy dodatki – bo są dwa. I to powiązane ze sobą fabularnie.
Na razie przechodzę zwykły NWN i niedługo teź zakupię sobie dodatki i będę równieź szalał. Póki co mam łowcę na 12. poziomie + czarodzieja na 1. :D
A w grze penetruję kanały pod Luskanem.
A w grze penetruję kanały pod Luskanem.
Dzieki za odp.
Kilka godzin po napisania tego pytania odezwal sie do mnie kumpel(wczesniej mu sie nie chcialo)z rozwiazaniem tej zagadki!!! I jak sie tu nie zdenerwowac ??? :evil:
O skrzydelka pytalem bo mojemu Dekinowi wyrosly i fajnie to wyglada :D :D
ps.Czempion poziom 10 :)
Jest jakas granica w rozwijaniu klas prestizowych ???
Kilka godzin po napisania tego pytania odezwal sie do mnie kumpel(wczesniej mu sie nie chcialo)z rozwiazaniem tej zagadki!!! I jak sie tu nie zdenerwowac ??? :evil:
O skrzydelka pytalem bo mojemu Dekinowi wyrosly i fajnie to wyglada :D :D
ps.Czempion poziom 10 :)
Jest jakas granica w rozwijaniu klas prestizowych ???
To zadanie z mostem jest łatwe, ale mój czarownik ma wiedzę 31, po wybraniu opcji przyjźenia się przyciskom wszystko staje się o wiele prostrze :) . Chodzi w tym o to źeby z tych pionowych znaczków utworzyć linię. Do kaźdego wiersza (a jest ich cztery tyle co pionowych znaczków | ) są po dwa przyciski jeden przesówa w lewo drugi w prawo. Musisz pokombinować który co robi (skoro twoja postać nie moźe tego rozszyfrować) i ustawić linię.
Tak to ma wyglądać:
Potem trzeba wcisnąć źarzący się przycisk i jest most.
Skończyłem dodatek juź jakiś czas temu i zabrakło mi 6500 EXP do 9 poziomu ucznia czerwonego smoka, tak więc skrzydełek jeszcze nie ma, ale zainstalowałem sobie moduł z bonusowej płyty i dzisiaj sobie wychoduję :D
Tak to ma wyglądać:
###############
# | #
# | #
# | #
# | #
###############
Potem trzeba wcisnąć źarzący się przycisk i jest most.
Skończyłem dodatek juź jakiś czas temu i zabrakło mi 6500 EXP do 9 poziomu ucznia czerwonego smoka, tak więc skrzydełek jeszcze nie ma, ale zainstalowałem sobie moduł z bonusowej płyty i dzisiaj sobie wychoduję :D
Masz juz czerwone skrzydelka ??? :twisted: :twisted: :P
Jakos ta stronka cdprojekt nie chce wejsc...
Mam problem utknalem w podmroku,musze spuscic most zeby dostac sie dalej ale nie moge rozszyfrowac znaków a probowalem juz zwiekszac wiedze i nic .....
moze ktos mi powie ktora opcja jest wlasciwa ??
ps.wybralem czempiona jeste juz na 7 poziomie i moze byc :twisted:
Mam problem utknalem w podmroku,musze spuscic most zeby dostac sie dalej ale nie moge rozszyfrowac znaków a probowalem juz zwiekszac wiedze i nic .....
moze ktos mi powie ktora opcja jest wlasciwa ??
ps.wybralem czempiona jeste juz na 7 poziomie i moze byc :twisted:
Uczeń ósmego poziomu. Poprostu 8 i ) zamieniło w 8).
Co do barbaźyńcy + wojownika – to myśle źe powinieneś się zdecydować na jedną z tych klas i tylką ją rozwijać. Barbarzyńca to taki trochę lepszy wojownik. Ale ma jedno ograniczenie jak charakter postaci stanie się prawoźądny to nie moźna wtedy rozwijać postaci. Myślę, źe dla wojownika najlepszą drugą klasą to byłby kapłan/paladyn.
Zaglądnij na forum cdprojektu tam jest więcej znawców tematu.
Co do barbaźyńcy + wojownika – to myśle źe powinieneś się zdecydować na jedną z tych klas i tylką ją rozwijać. Barbarzyńca to taki trochę lepszy wojownik. Ale ma jedno ograniczenie jak charakter postaci stanie się prawoźądny to nie moźna wtedy rozwijać postaci. Myślę, źe dla wojownika najlepszą drugą klasą to byłby kapłan/paladyn.
hmm spodziewalem sie wiecej odp ale dzieki za ta jedna
Zaglądnij na forum cdprojektu tam jest więcej znawców tematu.
hmm spodziewalem sie wiecej odp ale dzieki za ta jedna :D
Co do mistrza to ta jedna bron nie robi mi roznicy i tak kocham miecze dlugie i dwureczna(czyli na jedno wychodzie–chyba)...
Uczen smoka a ktory poziom ???
A co sadzisz o polaczeniu barbarzyncy z wojownikiem tak jak w moim przypadku ??
Co do mistrza to ta jedna bron nie robi mi roznicy i tak kocham miecze dlugie i dwureczna(czyli na jedno wychodzie–chyba)...
Uczen smoka a ktory poziom ???
A co sadzisz o polaczeniu barbarzyncy z wojownikiem tak jak w moim przypadku ??
Wybór nie jest łatwy wybierając Czempiona Torma dostaniesz kilka umiejętności paladyna. Nakładanie rąk (leczenie) dostaje się teź umiejętności zwiększające wpółczynniki rzutów obronnych. Ale za to mistrz oręźa dostaje premie do ataków, poza tym na pierwszym poziome wiąrzesz się z jednym typem broni, i uźywając tego typu broni dostajesz więcej punktów doświadczenia.
Gdybym grał wojownikiem to bym chyba wybrał właśnie mistrza oręźa/przestudiuj instrukce tam wszystko pisze jakie premie dostają obie klasy i wybierz to co będzie ci odpowiadać.
No ale zobaczymy, moźe wypowie się ktoś kto uźywa tych klas.
Moja postać: Czarownik(20), Uczeń czerwonego smoka(8)
Gdybym grał wojownikiem to bym chyba wybrał właśnie mistrza oręźa/przestudiuj instrukce tam wszystko pisze jakie premie dostają obie klasy i wybierz to co będzie ci odpowiadać.
No ale zobaczymy, moźe wypowie się ktoś kto uźywa tych klas.
Moja postać: Czarownik(20), Uczeń czerwonego smoka(8)
Strona 1 / 1