nVidia i XP x64

Witam. Mam problem z instalacją sterowników do karty graficznej GeForce 7300GS na systemie Windows XP x64. Robiłem reinstalkę systemu i użyłem tych samych sterowników co poprzednio (wersja 162.18). W trakcie instalacji wyskakuje komunikat że sterownuiki są przeznaczone do systemu windows XP, a nie do posiadanego przeze mnie (który paradoksalnie jest świeżo zainstalowanym systemem windows XP x64). Wie ktoś o co w tym wszystkim chodzi? Z góry dziękuje.

Odpowiedzi: 3

Dzięki za zainteresowanie. Chodzi o to że te sterowniki zainstalowałem w trakcie instalacji jakiś miesiąc temu i wszystko chodziło jak należy. Ostatnio trochę namieszałem i robiłem reinstalkę tego systemu. Użyłem tej samej płyty instalacyjnej i tych samych sterowników. Klapa. Raz pomyślałem że się coś źle zainstalowało więc znów robiłem format i na nowo instalowałem i znów to samo... P.s. Zaraz zassam te sterowniki polecone przez Anathema, bo jak zauważyłem po cyferkach są trochę nowsze od tych które miałem... No oczywiście poszło. Tamte stery były denne...
KMK
Dodano
03.11.2007 19:33:12
Mnie się nasuwa tylko jedno, czy aby na pewno pobrałeś wersję sterowników przeznaczoną dla x64? Jak coś to [url=http://www.nvidia.pl/object/winxp64_163.71_pl.html]tutaj[/url] masz najnowszy forceware dla twojego OS'u.
Anathema
Dodano
03.11.2007 18:55:34
może o to chodzi że ta karta wchodzi tylko w XP x86 ? bo ja mam tą kartę i mam XP x86. nic nie pisze w instrukcji karty ? w przeznaczenia systemowe ?
Sfinks
Dodano
03.11.2007 18:24:46
KMK
Dodano:
03.11.2007 18:16:56
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1