Nvidia a gra
Mam starą grę Kurka Wodna. Bardzo ładnie chodzi na sterownikach 6.6.9.3.,natomiast wyźsze sterowniki powodują błąd "tisgfilesprite". Dziś próbowałem zainstalować kartę GF6600. Niestety, nie znajduje ona starszych sterowników, natomiast jej 7.7.7.7. powodują w/w błąd gry. Był podobny temat, ale chodziło o bardzo starą wersję sterowników. Czy jest na to jakaś rada, czy tylko alternatywa: albo kurka, albo nowsza grafika?
Odpowiedzi: 8
dzieki
Sprawdziłem, wystarczy wyłączyć Przyspieszenie DirectDraw. Niestety, za długo to trwa, źeby się za kaźdym razem bawić.
Niestety, odpowiedź będę mógł dać dopiero we wtorek rano, ale sprawdzę to na pewno.
Witam
Czy jak wyłączysz przyspieszeniate:
DirectDraw
Direct3D
AGP
to wszystko jest oki?? czy trzeba tylko wyłączyć Direct3D?? czy jak to jest moźesz mi napisać, Pozdrawiam
Czy jak wyłączysz przyspieszeniate:
DirectDraw
Direct3D
AGP
to wszystko jest oki?? czy trzeba tylko wyłączyć Direct3D?? czy jak to jest moźesz mi napisać, Pozdrawiam
Właśnie chodzi o to, źe ja to potrafię, ale inni nie i w tym jest problem. Chodzi mi o to, czy jest moźliwość uruchamiać tą grę z parametrem, ewentualnie w opcjach sterowników karty ustawić odpowiednio tylko dla tej gry.
podczas gry wyłącz przyspieszenia:
DirectDraw
Direct3D
AGP
start=>> uruchom=>> dxdiag=>> ekran
DirectDraw
Direct3D
AGP
start=>> uruchom=>> dxdiag=>> ekran
Na czas grania w Kurkę proszę w programie diagnostycznym (dxdiag) wyłączyć
opcję przyspieszania direct Draw.
Jest to odpowiedź specjalisty z firmy Topware, która tą grę wydała. Chodzi mi o to, źe jest to w pewnym stopniu utrudnienie. Czy nie ma innego wyjścia. Myślałem, źe na karcie Nvidii wszystko będzie chodzić (na Radeonie miałem problem z Colin 2). Moźe jest jakiś sposób, źeby tę grę uruchamiać z jakimś parametrem?
Grafika to moźe raczej nie . Pokombinuj w ustawieniach Kurki
Strona 1 / 1