NTFS system mi sie zawiesza
Witam
Mam taki problem, posiadam windows xp profesional, gdy system miałem zainstalowany na dysku z systemem plików fat wszystko było OK.. Czytałem na tym forum, źe nfst jest lepszy, sformatowałem dysk i zainstalowałem windowa na nfst., no i system zaczął się wieszać niby bez powodu tzn. podczas przeglądania stron WWW, norton antyvirus instalował uaktualnienie. Podczas zawieszenia nie pracuje dysk twardy, nie działa kombinacja ctrl+alt+delete, jedynie reset mi pozostaje. Wiem, źe jest to troszeczkę lakoniczne. Za pomoc bardzo dziękuje. :cry:
Mam taki problem, posiadam windows xp profesional, gdy system miałem zainstalowany na dysku z systemem plików fat wszystko było OK.. Czytałem na tym forum, źe nfst jest lepszy, sformatowałem dysk i zainstalowałem windowa na nfst., no i system zaczął się wieszać niby bez powodu tzn. podczas przeglądania stron WWW, norton antyvirus instalował uaktualnienie. Podczas zawieszenia nie pracuje dysk twardy, nie działa kombinacja ctrl+alt+delete, jedynie reset mi pozostaje. Wiem, źe jest to troszeczkę lakoniczne. Za pomoc bardzo dziękuje. :cry:
Odpowiedzi: 5
To zawieszanie to dziwna sprawa bo na ntfs wlasnie system jest stabilniejszy.
Co prawda wolniejszy.
Caly czas mam ntfs od poczatku zainstalowania xp, a mam go cos z 8 miesiecy i zawiesil mi sie z 2, 3 razy.
Co prawda wolniejszy.
Caly czas mam ntfs od poczatku zainstalowania xp, a mam go cos z 8 miesiecy i zawiesil mi sie z 2, 3 razy.
Panowie zwolnienie musi byc! Tojest koszt posiadania NTFS`u. Przeciez w tym systemie plikow xp przy kazdej operacji dyskowej sprawdza np uprawnienia do plikow. Osobiscie uwaza ze jesli komputer uzywany jest w domu i nie ma potrzeby zabezpiecznia dostepu np rzed dziecmi to lepszy jest fat32 poza tym zawsze w przypadku awarii mozna sie dostac z dysietki do partycji.'
ale nie sadze zeby wieszanie sie systemu bylo zalezne od systemu plikow moze sproboj zainstalowac xp na fat32 a zrobic inna partycje na ntfs i potestuj i wylacz indeksacje plikow
ale nie sadze zeby wieszanie sie systemu bylo zalezne od systemu plikow moze sproboj zainstalowac xp na fat32 a zrobic inna partycje na ntfs i potestuj i wylacz indeksacje plikow
o i oczywiście zauwaźyłem wyraźne zwolnienie systemu
:?
:?
Niedawno walnąłem nową instalkę XP na NTFS, i mam wraźenie, źe system wyraźnie zwolnił. Nie na tyle źeby się ciąć, ale zmiana jest zauwaźalna. Jeszcze go potestuję, ale jeśli dalej będzie tak jak jest to wrócę na FAT 32.
odinstalowalem nortona antiwirusa i zainstalowalem pande i wszystko jest OK. Na fat norton chodzil bezproblemowo :?: Hmm :roll:
Dziękuje za zainteresowanie
Dziękuje za zainteresowanie
Strona 1 / 1