ntfs – one more time...
wiem ze o tym juz bylo 100 tysiecy razy ale jakos nie znalazlem odpowiedzi na pytanie ktore mnie nurtuje... mozecie mi powiedziec czy jak partycje podstawowa mam a fat–cie to moge ja przekonwertowac (convert c: / fs:ntfs) na ntfs bez utraty danych i uszkodzenia systemu? a moze w partition magic?
Odpowiedzi: 8
na moj gust to raczej tak 8)
A ja zapytam sie z ciekawosci czy jak przekonwertuje partycje z fat na ntfs na kturej nie ma zainstalowanego systemu operacyjnego to czy tez jakos strace na szybkości ?
zgadza sie, to partycja systemowa ale zawsze moge poczekac do restartu az tak to mi sie nie spieszy :)
bardziej mnie nurtuje problem czy obraz fat wpakuje na ntfs? ktos wie? ktos testowal? jak nie to chyba bede pierwszy :)
bardziej mnie nurtuje problem czy obraz fat wpakuje na ntfs? ktos wie? ktos testowal? jak nie to chyba bede pierwszy :)
KOLA:jak odpalam convert to mi wyskakuje komunikat ze wolumin jest uzywany i takie tam imponderabilia i sie pyta czy wymusic dezinstalacje woluminu i jak dam N to sie pyta czy ma byc konwersja odpalona wraz z ponownym uruchomieniem systemu... rozumiem ze jesli chce to moge wymusic od razu (bez skutkow ubocznych – teoretycznie) albo po restarcie?
Przypuszczam, źe chcesz przekonwertować partycję systemową i dlatego tak się dzieje. Nie da się wymusić źeby przekonwertował od razu, musisz mu kazać to zrobić przy następny uruchomieniu systemu.
Raczej ci się nie uda przenieść obrazu fat na ntfs. a nawet jeźeli to niebyłbym pewien czy będzie to wydajne.
Raczej ci się nie uda przenieść obrazu fat na ntfs. a nawet jeźeli to niebyłbym pewien czy będzie to wydajne.
a jak np Nortonem Ghostem zrobie obraz, przekonwertuje i wpakuje obraz z powrotem to jak to w praktyce bedzie dzialac? pytam o szybkosc, jest jakas szansa ze tak jak teraz (czyli spox:) )?
Dokładnie. Teź kiedyś konwertowałem sobie partycje. Jeźeli zrobisz to bez formata to poźegnaj się z szybkością dysku twardego.
Strona 1 / 1