NTFS for win98
Mam problem z tym programem. Otóź postępując zgodnie instrukcją przekopiowałem odpowiednie pliki systemowe (NTFS.SYS, NTOSKRNL.EXE, AUTOCHK.EXE, NTDLL.DLL, C_437.NLS, C_1252.NLS i L_INTL.NLS) i podalem literke dysku sformatowanego w NTFSie (d).
Po przeładowaniu windowsa przy samym starcie pojawil sie taki oto komunikat: "Error resolving imports for NTFS. Make sure that the NTOSKRNL and NTFS files you are using are from the same installation."
Od tej pory komunikat pojawia się przy kaźdej okazji gdy system pobiera jakiekolwiek dane z zawartości komputera – co praktycznie uniemozliwia jakakolwiek prace.
Czy ktoś moźe teź zetknął się z takim problemem, lub wie co naleźy zrobić?
Po przeładowaniu windowsa przy samym starcie pojawil sie taki oto komunikat: "Error resolving imports for NTFS. Make sure that the NTOSKRNL and NTFS files you are using are from the same installation."
Od tej pory komunikat pojawia się przy kaźdej okazji gdy system pobiera jakiekolwiek dane z zawartości komputera – co praktycznie uniemozliwia jakakolwiek prace.
Czy ktoś moźe teź zetknął się z takim problemem, lub wie co naleźy zrobić?
Odpowiedzi: 7
krecik:Proponuję uźyć programu Winternals NTFSDOS Pro v4.0
Ten program w pełnej wersji moźe zapisywać na partycji NTFS.
Czytales co pisal Skorpion ? Chce miec mozliwosc zapisu.godunow:menadzery plików które odczytują
krecik:Proponuję uźyć programu Winternals NTFSDOS Pro v4.0
Moźna go znaleźć na kazzie.
Są teź róźnego rodzaju menadzery plików które odczytują partytcje NT pod windowsem 98 i takiego bym radził uzyć..
Sporo tego na necie..
Pozdrawiam
Proponuję uźyć programu Winternals NTFSDOS Pro v4.0
Teraz rozumiem.
Ja bym na twoim miejscu sformatował partycje pod XP na FAT32.
Ale to jest juź twoja sprawa.
Pozdrowienia
Ja bym na twoim miejscu sformatował partycje pod XP na FAT32.
Ale to jest juź twoja sprawa.
Pozdrowienia
Nie mowie o pracowaniu win98 na NTFSie tylko o współpracy z innymi partycjami/dyskami sformatowanymi w tym systemie plikow. Czyli dla przykladu: pracuje na win98se pracujacym normalnie na Fat32 i chce miec dostep do odczytu i zapisu plikow z dyskiem d (winxp na NTFS). Do tego właśnie słuźy program NTFS for windows98. Jednakźe ani wersja read only (darmowa), ani wersja read/write u mnie nie dziala :/. Wyskakuje wlasnie ten komunikat o ktorym pisalem powyzej.
Windows 98 nie pracuje pod NTFS.
Zainstaluj najpierw 2000 albo XP, ale sformatuj twardziela na FAT32.
Później jeszcze raz format c:
Wtedy zainstaluj 98.
Pozdrowienia
Zainstaluj najpierw 2000 albo XP, ale sformatuj twardziela na FAT32.
Później jeszcze raz format c:
Wtedy zainstaluj 98.
Pozdrowienia
Strona 1 / 1