NTFS–a mi się zachciało

pierwsza instalacja WinXp była szokiem, wszystko działało i to szybko (seti liczy jedną jednostkę w 5 h, a nie w 8 jak było pod 98), nic się nie psuje, znalazłem wszystkie sterowniki, nawet drukarka działa! Niestety wybieg admina z kazą zmusił mnie do formatu i przy ponownej instalacji NTFS wybrałem! To był błąd, system nadal działa szybko ale zanim się coś otworzy to jak by się namyślał przez 2 s.
Najgorzej jest kiedy plika na LANie ktoś ściąga, wtedy się nie da pracować! Co ciekawe na drugiej partycji (FAT32) pliki szybko się otwierają.
czy da się powrócić do FAT–a bez reinstalacji :?:

pozdrawiam
Syna Marnotrawny

Odpowiedzi: 15

Z moich doswiadczeń wynika ze z partycji NTFesoskich sa znacznie lepsze transfery... nie wiem od czego to zalezy ale tak jest ! I to o jakies 10 MB/ps
Visa
Dodano
18.06.2003 08:45:54
Mam za sobą kilkanaście (moźe więcej) reinstalacji systemu tak na fat32 jak i ntfs. Prawdę mówiąc nie zauwaźyłem większej róźnicy, wynikającej z zastosowania określonego typu plików, w szybkości działania komputera. Chociaź mogę się mylić :?

Pozdrawiam
Gagman
Dodano
18.06.2003 06:31:03
a ja mam fat i jest ok, ntfs nie dla mnie jest, jak mialem NTFS to system się chwilę zastanawiał zanim coś zrobil a mnie qr...... brała :x
ale teraz juź jest ok :)
Paszczak
Dodano
18.06.2003 02:47:04
Dla mnie ntfs był zbawieniem :!: na facie niechciały mi chodzić gry, programy ( SYSTEM ), i myszka :P myslalem ze pc wyźuce przez okno ( jestem zdolny do tego ). No ale qmpel polecił mi ntfs bo on ma ntfs i uniego gry chodzą ( mieliśmy wtedy po 12 lat hyhy ). Noto źem sformatował dysk ( zapominając o skopiowaniu moich dokumentów mojemu starszemu ale było batowanie) noi sformatowałem na ntfs .. Pierwsze uruchomienie było szokiem .. System poprostu zapierdzielał jak mały samochodzik na windosowskich sterownikach do wszystkiego. Zainstalowałem sterowniki cyfrowe firmowe to nie to, źe zapierdzielał jak samochodzik to zapierdzielał jak formułka ... :D polecam Ntfs z własnej przygody :twisted:
= F e n ! x =
Dodano
18.06.2003 00:41:18
Sławek_gdansk:
Sprawa to dziwna, ten NTFS.
Kilka razy instalowałem juź winde.
podczas tych kilku pierwszy instalacji, po formacie na NTFS, komp bardzo mulił.
Teraz mam entą instalkę i śmiga jak trza– trochę to dziwne, no nie?
Ogulnie rzecz biorąc, jest Ok.
Miałem juź nawet miłą niespodziankę z szyfrowaniem, kiedy to zaszyfrowałem coś i nie odszyfrowałem przed ponowną instalcją windy.
Więc, dla wszystkich zdolnych, takich jak ja, uwaźajcie z tym NTFS :!: :lol: :lol: :lol:

JA teź miałem problemy z poczatku na dysku 40 Giga
Ale jak załoźyłem partycje P. Magic 8.0 .. To i Linux i winda Xp chodzi bez.. A zwłąszcza Linux wyświetlał (przed– co prawda jest pod linuxem program do dzielenia dysku –ale..)mi komunikaty błedy w partycjac etc..

Takźe przy duźych dyskach nie fdiskiem dzielić..
Par. Magic. 8.0 doskonałe narzędzie .. tylko ostroźnie z nim...

Pozdrawiam

Pozdrawiam..!!
Anonymous
Dodano
16.06.2003 19:59:04
Sprawa to dziwna, ten NTFS.
kilka razy instalowałem juź winde.
podczas tych kilku pierwszy instalacji, po formacie na NTFS, komp bardzo mulił.
Teraz mam entą instalkę i śmiga jak trza– trochę to dziwne, no nie?
Ogulnie rzecz biorąc, jest Ok.
Miałem juź nawet miłą niespodziankę z szyfrowaniem, kiedy to zaszyfrowałem coś i nie odszyfrowałem przed ponowną instalcją windy.
Więc, dla wszystkich zdolnych, takich jak ja, uwaźajcie z tym NTFS :!: :lol: :lol: :lol:
skolodziejczyk
Dodano
15.06.2003 21:59:38
moz ei najlepszy ale komp troche duzej chodzi :–(
adi_xx3
Dodano
15.06.2003 14:20:20
moz ei najlepszy ale komp troche duzej chodzi :–(
adi_xx3
Dodano
15.06.2003 14:20:20
inferno:
:twisted:
ok, a ja sie poddaje, zabijcie mnie!!! Co to za system INNA ??? :D :P

np FAT16 :)

Ja mam fat32, bo czesto podlaczam swoj dysko do kompa gdzie jest win98, a on nie widzi dyskow z ntfs :(

Na www.winxp.com.pl jest artykul o wadach/zaletach ntfs
The_judge
Dodano
20.04.2003 07:40:39
NTFS najlepszy jest... 8)
aligator
Dodano
19.04.2003 21:53:39
MIałem kiedyś xp na facie i jak mi się komp raz zawiesił i po ponownym uruchomieniu uruchomił się scandisk to bardzo duźo waźnych plików mi wywalił, a i system musiałem przeinstalować bo coś krzywo zaczął chodzić. Na ntfs takie "przygody" nie mają nawet prawa zaistnieć.
SLAY3R
Dodano
19.04.2003 20:29:10
partycjami sie mozez bawic w partition magic poszukaj bylo troche postow na ten temat.Propo ntfs uwazam ze to shit, ten system plikow nie jest potrzebny przecietnemu uzytkownikowi.Raz mialem na probe tego ntfsa i tak jak ty tez zauwazyles wolno i jeszcze raz wolno FAT32 smiga szybko wiec go polecam
ader2
Dodano
19.04.2003 02:03:23
:twisted:
ok, a ja sie poddaje, zabijcie mnie!!! Co to za system INNA ??? :D :P
inferno
Dodano
19.04.2003 01:53:34
sorry, popiepszyło mi się uznajmy źe lilo to system plików w linuksie (umownie) źeby nie zmieniać ankiety
Paszczak
Dodano
18.04.2003 23:38:47
sory ale moze mi ktos powiedziec co to za system plikow lilo, bo z tego co wiem lilo to jest bootloader w linuxie

ps. ja uzywam ntfs i nie narzekam
roadrunner
Dodano
18.04.2003 21:53:37
Paszczak
Dodano:
18.04.2003 21:27:25
Komentarzy:
15
Strona 2 / 2