NTFS–a mi się zachciało
pierwsza instalacja WinXp była szokiem, wszystko działało i to szybko (seti liczy jedną jednostkę w 5 h, a nie w 8 jak było pod 98), nic się nie psuje, znalazłem wszystkie sterowniki, nawet drukarka działa! Niestety wybieg admina z kazą zmusił mnie do formatu i przy ponownej instalacji NTFS wybrałem! To był błąd, system nadal działa szybko ale zanim się coś otworzy to jak by się namyślał przez 2 s.
Najgorzej jest kiedy plika na LANie ktoś ściąga, wtedy się nie da pracować! Co ciekawe na drugiej partycji (FAT32) pliki szybko się otwierają.
czy da się powrócić do FAT–a bez reinstalacji :?:
pozdrawiam
Syna Marnotrawny
Najgorzej jest kiedy plika na LANie ktoś ściąga, wtedy się nie da pracować! Co ciekawe na drugiej partycji (FAT32) pliki szybko się otwierają.
czy da się powrócić do FAT–a bez reinstalacji :?:
pozdrawiam
Syna Marnotrawny
Odpowiedzi: 20
NTFS moźna zobaczyć i w win(9x) i spod dosa bez problemu. Trzeba tylko zainstalować odpowiedni sterownik.
No coment.loju:EL NINO:NTFS nie jest widoczny spod FAT32
Od kiedy NTFS nie jest widoczny spod FAT32 :?: :!: NTFS jest niewidoczny z Dosa oraz z Windows'ów opartych na DOS'ie (9x) :!:
Ale przyznaj źe mogłeś mi to przekazać w odrobinę łagodniejszy sposób..... tak wogóle to PEACE :)
Do niczego nie zmierzam loju.loju:Znowu zmierzasz do tego co wtedy :!:
Tak, masz racje – to forum jest po to, zeby pomagac innym. Czy w pierwszym poscie wytknalem Tobie czy tez komukolwiek wymieniajac z nicka niewiedze ? Nie. Napisalem ogolnie o uzytkownikach wieszajacych psy na komputerach tylko dlatego, ze cos im nie wychodzi.loju:To Forum jest po to źeby pomagać, a Ty wytykasz mi moją niewiedzę
W ani jednym slowie nie napisalem, ze czuje sie madrzejszy od Ciebie. Chcesz sie czegos dowiedziec, nauczyc na tym forum, ale masz mi za zle, ze usiluje Ci cos przekazac. W ten sposob nigdy niczego nowego nie bedziesz wiedzial, bo za kazdym razem gdy ktos cos bedzie Ci chcial powiedziec, czy tez wyprowadzic z bledu, bedziesz sie obrazal jak male dziecko. Nie bylo moim zamiarem osmieszac kogokolwiek, zrozum to. Gdybys wiecej wiedzial o systemach zalozonych na partycjach NTFS, nie mialbys klopotu z Twoim komputerem.loju:to źe jesteś mądrzęjszy odemnie to nie znaczy moźesz źe mnie publicznie krytykować, wręcz ośmieszać :!:
Peace chlopie, bo nie zamierzam sie tu z Toba wyklocac. Przegladnij forum, neta, dowiedz sie wiecej o NTFS i moze zmienisz zdanie na ten temat. Tylko nie pisz znowu kiedys ze FAT32 jest do dupy :wink: .
EL NINO:NTFS nie jest widoczny spod FAT32
Od kiedy NTFS nie jest widoczny spod FAT32 :?: :!: NTFS jest niewidoczny z Dosa oraz z Windows'ów opartych na DOS'ie (9x) :!:
Znowu zmierzasz do tego co wtedy :!: To Forum jest po to źeby pomagać, a Ty wytykasz mi moją niewiedzę, to źe jesteś mądrzęjszy odemnie to nie znaczy moźesz źe mnie publicznie krytykować, wręcz ośmieszać :!:
Po pierwsze na nikogo nie naskakuje, ale nie lubie gdy ktos swoja nieudolnosc probuje zlozyc na karby, w tym wypadku, systemu "postawionego" na NTFS. No a po drugie jak nazwac to formatowanie o ktorym piszesz ? Nie nieudolnosc i nieznajomosc komputera/systemu ?loju:napisałem tamten post źeby podzielić się z innymi uźytkownikami swoimi spostrzeźeniami, nie po to źeby ktoś na mnie naskakiwał i wytykał mi źe nie znam się na swoim komputerze :?
Tak wiec loju patrze na siebie i widze, ze nie udaloby mi sie zrobic cos takiego jak Tobie. Jak mozna probowac formatowac z dyskietki w98 partycje NTFS, skoro NTFS nie jest widoczny spod FAT32 ? Jaki z tego wniosek ? Wina NTFS ? Nie loju – wina Twojej niewiedzy i co za tym idzie, widac, ze nie znasz sie na swoim systemie i ze nie wiesz o czym piszesz.loju:Słucham ? O ile wiem to właśnie przez NTFS mi się tak stało. Z tego powiedziałeś wnioskuje, źe myślisz źe nie znam się na swoim kompie :!: Ty lepiej patrz na siebie :!:
neo,
podoba Ci sie "zwalanie" winy za swoje bledy na system ? Jesli tak, to nie mam nic do powiedzenia.
EL NINO:Sorry, ale to nie swiadczy zle o NTFS. To zle swiadczy o uzytkowniku, ktory nie zna swojego systemu i nie wie co robi.loju:Ach ten piękny NTFS.. :evil: :?
I tu EL NINO ma jednak rację. I chyba nie tyle naskakuje na loju, co raczej broni NTFSa. 8)
brawo loju :D :D :D :D :D :D :D :D
Słucham ? O ile wiem to właśnie przez NTFS mi się tak stało. Z tego powiedziałeś wnioskuje, źe myślisz źe nie znam się na swoim kompie :!: Ty lepiej patrz na siebie :!:
ps. napisałem tamten post źeby podzielić się z innymi uźytkownikami swoimi spostrzeźeniami, nie po to źeby ktoś na mnie naskakiwał i wytykał mi źe nie znam się na swoim komputerze :?
ps. napisałem tamten post źeby podzielić się z innymi uźytkownikami swoimi spostrzeźeniami, nie po to źeby ktoś na mnie naskakiwał i wytykał mi źe nie znam się na swoim komputerze :?
Sorry, ale to nie swiadczy zle o NTFS. To zle swiadczy o uzytkowniku, ktory nie zna swojego systemu i nie wie co robi.loju:Ach ten piękny NTFS.. :evil: :?
Mi na Win2000 zachciało się NTFS, a efekt był taki, źe komp się wieszał, postanowiłem zrobić format: wystukałem format c: a sformatowało mi dysk d :!: :!: :evil: Ach ten piękny NTFS.. :evil: :?
czytam i czytam to o czym gadacie, i dalej nie wiem co jest lepsze :roll: , ja uzywam fat 32, i nigdy nie miałem ntfs, z ankiety na początku strony wynika źe lepszy jest ntfs, ale qwa nie wiem czemu bo z Waszych wypowiedzi to nie wynika, i dalej *** ... 8)
czytam i czytam to o czym gadacie, i dalej nie wiem co jest lepsze :roll: , ja uzywam fat 32, i nigdy nie miałem ntfs, z ankiety na początku strony wynika źe lepszy jest ntfs, ale qwa nie wiem czemu bo z Waszych wypowiedzi to nie wynika, i dalej *** ... 8)
Inna ?? A nie inny ?
command:A co to za inna!!!!hahahaahahahhahah!
The_judge:inferno::twisted:
ok, a ja sie poddaje, zabijcie mnie!!! Co to za system INNA ??? :D :P
np FAT16 :)
Więc skąd ten śmiech?
Ja uwaźam źe FAT32,standardowo jest najlepszy :) A co to za inna!!!!hahahaahahahhahah!
Pozdrawiam
tu wszystkich :D
Pozdrawiam
tu wszystkich :D
nieeeee 8) Ale ja lubie wszystko wiedzieć dokładnie :wink:
chodzi o to miejwiecej ze mam dysk podzielony na partycje i z partycji ntfsowych mam wiekszy transfer niz z fatowych ! czy to takie k#$%^zawile ! ?
Visa:Z moich doswiadczeń wynika ze z partycji NTFesoskich sa znacznie lepsze transfery... nie wiem od czego to zalezy ale tak jest ! I to o jakies 10 MB/ps
eeee :?: Oco chodzi z tymi 10MB/ps. Nie jestem z byt pojętny ... Ntfs na moim sprzęcie dobrze chodził wręcz świetnie – ( sprzęt niźej )