nowyProcek i WinXP HE
Siema,
Mimo iź podmieniam procek, to sprawa odnosi się do windowsa xp he. Czy po zmianie cpu będę misiał reinstalować system? Mimo iź zmieniam hadrware to sprawa jest tutaj tylko i wyłącznie softwarerowa, bo to niestety windows lubi się blokować po zmienie jakiegoś urządzenia a nie sam komputer. Powiem tylko, źe czytałem juź kilka postów na ten temat ale były one raczej na zasadzie wymiany opini, typu "o czym ty mówisz, to ja mam racje a nie ty!" Dlatego gdyby ktoś z szanownych forumowiczów mógłby mi pomóc to będę wdzięczny. THX.
Mimo iź podmieniam procek, to sprawa odnosi się do windowsa xp he. Czy po zmianie cpu będę misiał reinstalować system? Mimo iź zmieniam hadrware to sprawa jest tutaj tylko i wyłącznie softwarerowa, bo to niestety windows lubi się blokować po zmienie jakiegoś urządzenia a nie sam komputer. Powiem tylko, źe czytałem juź kilka postów na ten temat ale były one raczej na zasadzie wymiany opini, typu "o czym ty mówisz, to ja mam racje a nie ty!" Dlatego gdyby ktoś z szanownych forumowiczów mógłby mi pomóc to będę wdzięczny. THX.
Odpowiedzi: 6
Nie ma innego pliku i jak pisałem nie zawsze to działa.
wielkie dzieki Panowie za pomoc, wszystko poszlo elegancko, wymiana cpu na nowy :) dziala poprawnie. Co do sprawy pliku wpa.dbl, niestety taka opcja okazala sie niepowodzeniem na komputerku znajomego, po reinstalacji systemu musial dzwonic do microsoftu aby aktywowac windowsa... mozliwe, ze jest jeszcze cos do skopiowania :wink:
Coś kolega Cisar pomylił tematy pliki z rozszerzeniem bak to archiwum ,wykasować uźywać tylko z rozszerzeniem dbl, a w sumie to temat był zamknięty.
Na niektórych płytach głównych (tak było u mnie) trzeba zresetować bios, bo płyta nie umie poprawnie zidentyfikować proca.
tak się tylko zastanawiam, czy za aktywacje systemu odpowiada tylko plik wpa.dbl, w moim przypadki mam wpa.bak i wpa.dbl moźe jest to spowodowane tym, źe ostatnio telefonicznie aktywowałem windowsa... Na wszelki wypadek (chyba) opłaca się zrobić kopie...
Jak jest dobrze w systemie to sobie system poradzi bez problemu.Sprawdz wcześniej system antywirusem.Bios ustaw.
Strona 1 / 1