Nowy windows a problem
czesc mam taki problem: niedawno zainstalowałem nowy system (windows ME) i gdy slucham mp3 w winampie to muli winamp jak wlacze internet nawet, zacina poprostu, ablo jak kopiuje plyte to predkosc nie wychodzi na wiecej niz 10x a mam nagrywarke 52x strasznie wolno kopiuje... i wogule poradzcie cos PLEASE
Odpowiedzi: 7
juz sie z tym uporałem dzieki... zrobilem spowrotem XP i gra jak w zegarku..
A moźe to wina nie włączonego DMA? W ME przecieź trzeba to zrobić ręcznie. Teź miałem podobny problem z przegrywaniem i teź mi się cieło. Okzazało się, źe to DMA na dysku i cd romie były nie włączone.
brzo2aaIMHO przy takiej konfiguracji jaką podałeś , a przede wszystkim ilością pamięci XP powinien prawcowac bez zbędnych zacięć i problemów.
Cos miałeś pokrzaczone z systemem.
Rzecz jasna nie zgadzam się z Pawkiem i obiegową opinią co do tego źe ME był do kitu.
U mnie, powtarzam na moich komputerach chodził wręcz wzorcowo, bez jakis szczególnych niespodzianek i moze to dla niektórych będzie szokiem IMO lepiej niź 98.Tak więc doświadczenia mamy róźne.
co do dźwięku w postcie brzo2aa'y – napisz moźe jaka to karta. Ten ME to aktualizowałeś?
Co do wolnego nagrywania.
Nie zwalał bym winy na system,ale na własne niedopatrzenia w postaci ASPI i uźywania nośników, delikatnie mówiąc kiepskiej jakości, i sterowników do nagrywarki
Cos miałeś pokrzaczone z systemem.
Rzecz jasna nie zgadzam się z Pawkiem i obiegową opinią co do tego źe ME był do kitu.
U mnie, powtarzam na moich komputerach chodził wręcz wzorcowo, bez jakis szczególnych niespodzianek i moze to dla niektórych będzie szokiem IMO lepiej niź 98.Tak więc doświadczenia mamy róźne.
co do dźwięku w postcie brzo2aa'y – napisz moźe jaka to karta. Ten ME to aktualizowałeś?
Co do wolnego nagrywania.
Nie zwalał bym winy na system,ale na własne niedopatrzenia w postaci ASPI i uźywania nośników, delikatnie mówiąc kiepskiej jakości, i sterowników do nagrywarki
jesli nawet to od kart dzwiekowej? to jak wytlumacysz mi to nagrywanie CD predkosc nie przedracza 10x a nagrywarka moze 52x. to jest cos z systemem. a zmienilem ystem poniewaz w miom przypadku ME lepiej chodzi od XP (XP jest stabilniejszy) ale ME wdajniejszy (szybciej sie wlacza i wogule) i zmienilem go dlatego ze mam dosc robakow internetowych poniewaz wchodza tylko na XP i wyzej. juz jestem sklonny dac znow XP jesli dasz mi jakis opis optymalizacji tego czegos.. bo bez dotykanie to chhodzi wolnooo a moj sprzed: celeron 1,1Ghz 512SDram, GF2 MX 400 64MB, Baracuda 80Gb 2MB
W takim razie nie wiem w czym problem... Skoro na wszystkich tak się dzieje... Przypuszcam jedynie, źe za taki stan rzeczy moźe odpowiadać kiepski sterownik do karty dźwiękowej – spróbuj znaleźć inny i go przetestować. Dziwi mnie natomiast lekkość z jaką zamieniłeś Windowsa XP na ME :twisted: Dla mnie to by było nie do pomyślenia... :roll:
PS. Masz rację – problem systemu – Windows ME był w ogólnej opinii totalnym niewypałem Microsoftu.
PS. Masz rację – problem systemu – Windows ME był w ogólnej opinii totalnym niewypałem Microsoftu.
mam 5 juz mialem chyba z 10 odtwarzaczy i na wszystkich to samo ! to wina windowsa a nie odtwarzacza. jak mialem XP to wszystko bylo OK
mam 5 juz mialem chyba z 10 odtwarzaczy i na wszystkich to samo ! to wina windowsa a nie odtwarzacza. jak mialem XP to wszystko bylo OK
Strona 1 / 1