Nowy Theme w Windows Xp

Znalazłem coś nowego i bardzo interesującego...

Natrafiłem na mini instalator .exe pod nazwą "Royale Theme", który instaluje nowy temat do naszego Windowsa. Rzecz jest na tyle ciekawa źe instaluje się on w ResourcesTheme i pozostaje tam juź jako nowy theme nie uźywając przy tym źadnych programów typu StyleXp.

Poniźej screen zmiany "tematu" jakie on prezentuje:

Myśle źe kogoś powinno to zainteresować. Podreślam jest to theme tak jak te 3 pozostałem, standardowe w Windowsie, który nie potrzebuje źadnych dodatkowych programów do jego funkcjonowanai, uruchamiania podczas startu...

A moje pytanko jest takie, czy ktoś natrafił na inne takie rzeczy, tylko źeby to nie byly tematy (theme) przy których program typu StyleXp nie jest potrzebny. :wink: :wink:

pzd.

Odpowiedzi: 11

...ano nie zauwazylem (sory ze nie uzywalem szukacza, ale myslalem ze to nowosc) :)
special
Dodano
11.08.2004 19:47:45
Ano, juź jakiś czas temu o tym pisałem :P
Tomekk
Dodano
11.08.2004 19:27:17
:arrow: http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=17823
McScr@by
Dodano
11.08.2004 16:51:02
Oj chyba z tematu nic nie bedzie, a nie chce robic zametu... lepiej skasujcie go...

pzd.
special
Dodano
11.08.2004 15:36:23
special:
Rebe ty naprawde jesteś źydem? – bo filozof z Ciebie, niewiarygodny (a oni tacy są)... :roll:

A to trzeba być Żydem, źeby być wykształconym ? IMHO kwestia nauki ;)
P.S: Nie zbaczaj z tematu.
Anonymous
Dodano
11.08.2004 14:30:15
Rebe ty naprawde jesteś źydem? – bo filozof z Ciebie, niewiarygodny (a oni tacy są)... :roll:
special
Dodano
11.08.2004 13:44:03
Po pierwsze to przywykłem do tego , źe pytanie oznacza się tak: ? – po ostatnim wyrazie w zdaniu.
Po drugie zaś
special:
...źeby to nie byly tematy (theme) przy których program typu StyleXp nie jest potrzebny

Moźe w końcu się zdecydujesz czy chcesz uźywac StyleXP czy teź nie.
Na koniec zaś – po to by zadać pytanie o tematy windowsa nie trzeba w ogole dołączać screenów.
I to by było na tyle.
Rebe
Dodano
11.08.2004 12:52:12
special:
dlugo jeszcze bedziecie zmieniali temat, ja o cos innego sie pytalem, a nie o rozdzielczosc jaka uzywacie na monitorze...

Hmm jak Bóg da to długo :mrgreen:
Co od pytania to mozesz spatchować plik uxtheme.dll i wtedy bez ThemeXP wgrywać wszystkie style. Po sposób patchowania odsyłam do szukaczki.
Anonymous
Dodano
11.08.2004 12:51:52
dlugo jeszcze bedziecie zmieniali temat, ja o cos innego sie pytalem, a nie o rozdzielczosc jaka uzywacie na monitorze...
special
Dodano
11.08.2004 12:34:33
Rebe:
gusioo:
Wcale to nie jest nowe na infojamie juź jest od 2 –3 tygodni. Po co wklejasz całego screena, rozwala to strone moźna było to dać jako załącznik..

Zmien se rozdzielczość – mnie tam nic nie rozwala :lol:
I ma jeszcze jedną zaletę – przy moim podejściu do tematu "Themes" – moge zobaczyć jak wygląda, bo u siebie to nawet Luny całej nie jestem w stnaie zobaczyć – pewnie cześć jaki wirus zjadł :wink:

Kurna, Twoich mordkoof nie widzę, to jeszcze screeny mi się nie mieszczą w kineskopie :| :lol:
Oczywiście, mój błąd to nie jest cały skrin, sorki :oops:
Anonymous
Dodano
11.08.2004 12:07:51
gusioo:
Wcale to nie jest nowe na infojamie juź jest od 2 –3 tygodni. Po co wklejasz całego screena, rozwala to strone moźna było to dać jako załącznik..

Zmien se rozdzielczość – mnie tam nic nie rozwala :lol:
I ma jeszcze jedną zaletę – przy moim podejściu do tematu "Themes" – moge zobaczyć jak wygląda, bo u siebie to nawet Luny całej nie jestem w stnaie zobaczyć – pewnie cześć jaki wirus zjadł :wink:
Rebe
Dodano
11.08.2004 11:33:20
special
Dodano:
11.08.2004 11:11:40
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1