Nowy sprzet i problemy...:|(BSOD)

WSTĘP

Witam, na poczatku witam, to moj 1 post. :)
A teraz do rzeczy...

SPECYFIKACJA SPRZETU
Złozylem sobie zestaw komputerowy :

Płyta ASUS P5GDC–V Deluxe na chipsecie INTEL i915
Procesor Celeron D 3.06 GHz na podstawce socket 775
Karta grafiki zintegrowana z plyta (Intel Graphic Accelerator 900)
512 RAM'u (PC 3200 INFINEON)

[Niestety moje 2 inne kosci ramu nie chcialy na tej plycie isc w parze z ta 512 :( takze wybralem mniejsze zlo :/ ]

2 twarde dyski :
Samsung SP1600H 160 GB (ULTRA ATA)
Western Digital WDC–JB1600B 160 GB (ULTRA ATA)

Nagrywarka DVD–RAM LG (Nie powiem w tej chwili dokladnego modelu :/)
DVDROM LG 16x

PROBLEM
Czemu podalem az tak dokladna specyfikacje zestawu ? juz wyjasniam :
Kupilem te czesci oraz zmontowalem sprzet, wszystko pieknie , byly lekkie problemy z instalacja wiatraka (GIGABAJT) , ale w koncu maszyna odpalila..., postanowilem podlaczyc 2 dyski na jednym kanale , a nagrywarke i dvd podlaczyc na 2 kanal, co tez tak uczynilem, wszystko niby pieknie, bios wykryl wszystko sobie pieknie , ale po wlozeniu plyty bootojacej z win 2003 Server Standard i po wczytaniu sterownikow podstawowych wywala mi Blue screena , ze jest problem z dyskami blablabla ;( a to w sumie doopa prawda bo jak podlaczalem sam dysk probowal odpalac windowsa 2003 al;e po chwili sie resetowal , widocznie nie wytrzymal zmiany plyty.

Probowalem wiele sposobow na dotarcie do celu, lacznie z podejrzeniami o uszkodzonej tasmie dysku itd , dodam ze na moim "starym" kompie wszystko dziala pieknie , znaczy sie dyski...
Prosze o jak najszybsza pomoc z tym..., dodm ze rozne kombinacje np z proba odpalenia np 1 cdromu, 1 dysku itd byly probowane!
Kurde moze kontroler sata sie kloci z atączy jak? nie wiem, plise help me

Odpowiedzi: 0

kfabias
Dodano:
12.08.2005 06:21:47
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0