Nowy RAM
Chcialem kupic sobie nowe kosci RAM. Nie wiem jednak jak sprawdzic czy moja plyta glowna obsluguje ECC i korekcje bledow (czy cos w tym stylu, nie znam sie na tym za bardzo). W Everest'cie takiej informacji nie znalalem. Jak to sprawdzic?
Moja plyta glowna to ECS K7S6A.
Odpowiedzi: 7
Mialem taki sam problem .W manualu i na stronie nie bylo ze moja plyta glowna nie obsluguje ramu z ecc(korekcja bledow)ale okazalo sie ze mam ,a sprawdzilem to programem Aida32
Dodam tylko źe takich płyt jest większość , w starych jeszcze spotykało się w BIOSie taki wpis : Non ECC , ale w nowych zarzucono to.
Nie wiem czy na forum znajdzie się ze dwie osoby które na zwykłym domowym kompie mają pamieci ECC.
Poszukałbym raczej pamięci pod kątem innych parametrów , które bardziej moga być wykorzystane.
Nie wiem czy na forum znajdzie się ze dwie osoby które na zwykłym domowym kompie mają pamieci ECC.
Poszukałbym raczej pamięci pod kątem innych parametrów , które bardziej moga być wykorzystane.
Generalnie zasadą jest, źe jeźeli producent nie podaje informacji o w współpracy z modułami zaopatrzonymi w korekcję błedów i rejestrowanymi to płyta ich nie obsługuje.
Na to nie wpadlem :oops:
Sciagnelem manuala i przejrzalem. Nie ma tam chyba tego co mnie interesuje. Wpisalem nawet ECC w wyszukiwarce Adobe i nic nie znalazlo ...
Masz jeszcze jakies pomysly mettal ;) :>
Sciagnelem manuala i przejrzalem. Nie ma tam chyba tego co mnie interesuje. Wpisalem nawet ECC w wyszukiwarce Adobe i nic nie znalazlo ...
Masz jeszcze jakies pomysly mettal ;) :>
Google + "ECS K7S6A manual download" = chocby to –> http://www.ecsusa.com/downloads/manual_k7s.html
Acha zapomialem napisac,ze manual gdzies posialem.
A zapytanie na google o moja plyte nic nie dalo. Wywala co prawda specyfikacje plyty ale bez tej informacji ktorej potrzebuje.
Zgaduj dalej kolego mettal ...
A zapytanie na google o moja plyte nic nie dalo. Wywala co prawda specyfikacje plyty ale bez tej informacji ktorej potrzebuje.
Zgaduj dalej kolego mettal ...
mgmuras:Jak to sprawdzic?
Niech zgadne... W instrukcji obslugi :idea: lub specyfikacji producenta na stronie...
Strona 1 / 1