Nowy Procesor
Mam problem, zmienialem wentylator na procesorku i teraz przy załączaniu komputera wyskakuje mi taki napis (za kazdym razem) ze zainstalowano nowy CPU i mam do wyboru F1 i F2 (F1 wlazi do biosu) (F2 – ładuje ustawiena domyslne)troszke to przeszkadza jest na to jakas rada
Odpowiedzi: 6
nio fakt zle napisalem zmienilem tylko wentylator (to z nerwów) caly czas sie to dziadostwo wyswietla
:)
Dzieki za odpowiedzi...
:)
Dzieki za odpowiedzi...
ma–xx a ty wymieniales caly procesor, czy tylko chlodznie procesora. Bo sie pogubielem, w tytule piszesz "Nowy procesor", w tresci tematu o chlodzeniu na procka ??? Wiec co w koncu wymieniales ?
Restart biosu nic nie daje zmienilem na nowszy i dalej jest tak samo moze jeszcze raz rozbiore i złoze na nowo dzieki wielkie za pomoc! (ma zółty kabelek)
Moze gdzies podczas wymiany uszkodziles procesor i jakos dziwnie go odczutyje (ale to nie athlon) wiec moze cos zle podpioles :?:
witaj, nie wiem dlaczego mial bys wykonywac reset bios–u – wejdz poprostu do biosu i w ustawieniach procka zmien na taki jaki w tej chwili masz zalozony. plyta zapewne odpala sie z najnizszymi ustawienia procka przykladowo zamontowano athlona 1,7 plyta istawila sie na 1, po ustawieniu bios–u zapisz ustawienia i powinno byc OK.
Oczywiscie ze jest, zresetowac bios zworka, albo wyciagajac baterie na jakis czas. Po ponownym wlozeniu bateri, uruchomic koma, wejsc do biosu dac opcje Load Defaults i potem Save setings. Uruchomic kompa. Jesli to nie da rezultatow, to zupgreadowac bios do nowszej wersji. Ten wentylator to jaki zalozyles, ma monitoring obrotow (zolty kabelek)?
Jest jeszcze kwestia tego, czy podczas wymiany wentyla wyciagales procek, czy dobrze zamontowales nowy wentyl i czy czasem czegos nie uszkodziles, bo dziwna sprawa ze tylko po wymianie Coolera, bios sie pluje ze procek zostal zmieniony ?
Jest jeszcze kwestia tego, czy podczas wymiany wentyla wyciagales procek, czy dobrze zamontowales nowy wentyl i czy czasem czegos nie uszkodziles, bo dziwna sprawa ze tylko po wymianie Coolera, bios sie pluje ze procek zostal zmieniony ?
Strona 1 / 1