!Nowy komputer – Prosze o rady :)
Siema
Mam zamiar kupić nowego kompa (na raty) ... ostatnio przeglądając ulotki natrafiłem na oferte sklepu "RTV mix AGD" znalazłem tam fajnego kompa za 2200zł Nie znam sie dobrze na kompach więc mam do Was pytanie ... czy opłaca sie kupić tego kompa ... czy te częsci są dobre itp.
:arrow: INTEL PENTIUM 4 3,00GHz 2MB 800MHz
:arrow: Pamięć 512 MB 400MHz
:arrow: Dysk Twardy 160GB 7200
:arrow: Grafika FX 5500 256MB / 128BIT
:arrow: Nagrywarka DVD Samsung
Dobra jest ta grafika? i procek?
Jest teź w tej ulotce ten sam komp tylko z mniejszym twardym i CELERONEM 3Ghz
Lepszy CELERON? czy PENTIUM?
Poczekam jeszcze tydzień aź otworzą Media Markt w Rybniku moźe bedą jakieś ciekawe promocje.
Prosze o doradzenie mi :) bo nie chce puzniej źałować zakupu ;]
Pozdrawiam
sina
EDIT:
Tu jest ta ulotka z tymi 2 komputerami:
Mam zamiar kupić nowego kompa (na raty) ... ostatnio przeglądając ulotki natrafiłem na oferte sklepu "RTV mix AGD" znalazłem tam fajnego kompa za 2200zł Nie znam sie dobrze na kompach więc mam do Was pytanie ... czy opłaca sie kupić tego kompa ... czy te częsci są dobre itp.
:arrow: INTEL PENTIUM 4 3,00GHz 2MB 800MHz
:arrow: Pamięć 512 MB 400MHz
:arrow: Dysk Twardy 160GB 7200
:arrow: Grafika FX 5500 256MB / 128BIT
:arrow: Nagrywarka DVD Samsung
Dobra jest ta grafika? i procek?
Jest teź w tej ulotce ten sam komp tylko z mniejszym twardym i CELERONEM 3Ghz
Lepszy CELERON? czy PENTIUM?
Poczekam jeszcze tydzień aź otworzą Media Markt w Rybniku moźe bedą jakieś ciekawe promocje.
Prosze o doradzenie mi :) bo nie chce puzniej źałować zakupu ;]
Pozdrawiam
sina
EDIT:
Tu jest ta ulotka z tymi 2 komputerami:
Odpowiedzi: 13
Bardzo dobrze zrobiłeś
Juź postanowiłem i kompa zamówiłem ale nie w mediamarkt tylko poskłada mi koleś w Avansie
– Athlon 64 3000+
– GeForce 6600
– 512 RAM
– Dysk Twardy 120GB
– Nagrywarka DVD
Jutro mam sie zgłosić po odbiór kompa
Zdecydowałem sie na inną (lepszą) karte graf. ale za to na mniejszy dysk twardy, ale myśle ze 120GB mi wystarczy
Cena kompa: 2100zł
pozdro i wielkie dzięki za rady
– Athlon 64 3000+
– GeForce 6600
– 512 RAM
– Dysk Twardy 120GB
– Nagrywarka DVD
Jutro mam sie zgłosić po odbiór kompa
Zdecydowałem sie na inną (lepszą) karte graf. ale za to na mniejszy dysk twardy, ale myśle ze 120GB mi wystarczy
Cena kompa: 2100zł
pozdro i wielkie dzięki za rady
lumag:Hmmm, wiesz co bzdety piszesz! jaki to jest komputerek za 3500zł? czy ja przedstawiłem super maszyne? skoro tak uwaźasz to źal mi Ciebie... Człowieku prawda jest taka, źe jak nie masz kasy to się w to nie bawisz! to jest jak z samochodami! Moje zdanie jest takie źeby zapłaćić więcej i mieć spokój!
chłopczyku pojecia nie masz ile mam pieniedzy i ile ja dałem za kompa to po pierwsze.
po drugie komp za 3500 zł to średniak i bardzo dobrze o tym wiem, a ty odczytać przesłania ukrytego między słowami nie potrafisz i tyle.
WIęc po trzecie jeśli juź doszliśmy do tego ze trzeba ci czarno na białym napisac to ci napisze źe twój post gówno do tematu wnosi, nawet nie jest zgodny z tym czego autor oczekuje, jedyne co chcesz tutaj zrobic to sie pochwalić ( co zresztą jakźe dobitnie ukazałes w poscie powyzej tego ).
PS> Nie kaźdy ma duzo kasy, a co do twojego porównania z autami, to jak przestaniesz jeździć w foteliku to pogadamy na temat samochodów.
Hmmm, wiesz co bzdety piszesz! jaki to jest komputerek za 3500zł? czy ja przedstawiłem super maszyne? skoro tak uwaźasz to źal mi Ciebie... Człowieku prawda jest taka, źe jak nie masz kasy to się w to nie bawisz! to jest jak z samochodami! Moje zdanie jest takie źeby zapłaćić więcej i mieć spokój!
lumag:Naistotniejsza sprawa to płyta główna zobacz co to jest, moźe wrta zakupić komputer w "normalnym" sklepie komputerowym np :
(...)
Moźna kartę dzwiękową kupić tańszą.
człowieku ty sobie jaja robisz. :shock: Ty wogule czytałes posty powyźej człowieku. Podlicz sobie cene łączną tego co tu powklejałes ( nawiasem mówiac to niechlujnie ) i porównaj sobie z sumą pieniędzy jaką on dysponuje. Jak sobie bedziemy chcieli poskładac wirtualnie komputerek ze snów to sobie sami to zrobimy, wcale nie musisz tutaj pokazywac jaki ty fajny komputerek mu polecasz. Normalnie ręce opadają mi w tym momęcie. :shock:
Naistotniejsza sprawa to płyta główna zobacz co to jest, moźe wrta zakupić komputer w "normalnym" sklepie komputerowym np :
Procesor Intel Pentium 4 630 (S775) 3.00 GHz HT (2MB cache) BOX
element zawiera: wentylator procesora 1 szt. 799.00
Płyta główna Asus P5LD2 Intel 945P
element zawiera: karta muzyczna, karta sieciowa 1 szt. 540.00
Pamięć RAM GeIL Dual 2x 512MB DDR2 533 MHz
1 szt. 373.00
Karta graficzna Radeon X700 Pro Sapphire 128 MB DVI + TV LiteBOX (PCI–E) 1 szt. 585.00
Dysk twardy IDE/SATA Seagate 200 GB Barracuda 7200.7 (8MB, Serial ATA, NCQ) 1 szt. 389.00
Napędy optyczne NEC DVD+/–RW ND–3550A bulk black 1 szt. 194.00
Obudowa Modecom Nice II 3030 – czarny – 350W 1 szt. 183.00
Stacja dysków FDD 1,44MB 3,5" – black 1 szt. 37.00
Karta muzyczna Creative Sound Blaster X–Fi Xtreme Music
element tego typu zawarto takźe w komponencie: Płyta główna 1 szt. 499.00
Procesor Intel Pentium 4 630 (S775) 3.00 GHz HT (2MB cache) BOX
element zawiera: wentylator procesora 1 szt. 799.00
Płyta główna Asus P5LD2 Intel 945P
element zawiera: karta muzyczna, karta sieciowa 1 szt. 540.00
Pamięć RAM GeIL Dual 2x 512MB DDR2 533 MHz
1 szt. 373.00
Karta graficzna Radeon X700 Pro Sapphire 128 MB DVI + TV LiteBOX (PCI–E) 1 szt. 585.00
Dysk twardy IDE/SATA Seagate 200 GB Barracuda 7200.7 (8MB, Serial ATA, NCQ) 1 szt. 389.00
Napędy optyczne NEC DVD+/–RW ND–3550A bulk black 1 szt. 194.00
Obudowa Modecom Nice II 3030 – czarny – 350W 1 szt. 183.00
Stacja dysków FDD 1,44MB 3,5" – black 1 szt. 37.00
Karta muzyczna Creative Sound Blaster X–Fi Xtreme Music
element tego typu zawarto takźe w komponencie: Płyta główna 1 szt. 499.00
A ja powiem tyle: ble ble ble
Komp dobry ten z P4 jeno grafa, jakiś Radek był by leprzy niźli GF (piekarnik).
Ja osobiście mam od dawna P4 3 HT i R 8600 pro + 512 DDR i jakoś nic mi nigduy nie skakało.
Jeśli wysłuchasz 30 osób to będziesz miał 30 opini.
Polecam zanotować konfiguracjęz z twoiej oferty i przespacerować się po sklepach czy nie da rady ustrzelić coś tańszego o tej mocy. I tyle.
A kmp dobry prucz Celeronka,
PS. Kaźdy ma prawo do własnej opini.
Komp dobry ten z P4 jeno grafa, jakiś Radek był by leprzy niźli GF (piekarnik).
Ja osobiście mam od dawna P4 3 HT i R 8600 pro + 512 DDR i jakoś nic mi nigduy nie skakało.
Jeśli wysłuchasz 30 osób to będziesz miał 30 opini.
Polecam zanotować konfiguracjęz z twoiej oferty i przespacerować się po sklepach czy nie da rady ustrzelić coś tańszego o tej mocy. I tyle.
A kmp dobry prucz Celeronka,
PS. Kaźdy ma prawo do własnej opini.
Nie mam za duźo hajsu więc myśle ze ten bedzie dobry ... tylko nie kupuje go w RTV mix AGD tylko w MEDIAMARKT bo otwierają w Rybniku :D ... identyczny komp kosztuje 1900zł
Dobrze mi będą na nim działać gry typu NFS Most Wanted i FIFA 06?
Dobrze mi będą na nim działać gry typu NFS Most Wanted i FIFA 06?
Konfiguracja ala supermarket
Przeszlo mi to przez myśl (800x600) ale nie pisałem o tym bo mój brat gra w tej rozdzielczosci na high na GF4200Ti :lol:
michal85:Popieram przedmówcę. Nie kupiłbym tego kompa ze względu na grafe i procka. Athlon jest lepszy i jesli teraz kupisz na Socket 939 to płyta główna wystarczy na dłuźej bo to przyszłościowa platforma. Nie zgadzam sie tylko źe na Pentium 2,4 GHz 1024MB i GF6600 128 moze we wszystko grac na High bo tak sie nie da! Jestem ciekaw jak ten kumpel gra w F.E.A.R. lub AOE III? Ja posiadam Athlona 64 3000, 1GB, GF6600GT na PCIE i jakos mi te gry nie chodza na full (wszystko na maxa – oczywiscie nie liczymy oc, zreszta w FEAR i tak duźo nie pomoze).
P.S.
Zwróc tez uwagę na chipset płyty. Warto źeby był to nForce 4 najlepiej Ultra lub SLI bo 4x ma obniźoną szynę HT do 800 MHz
Kumpel gra na HIGH przy rozdziałce 800x600. A HIGH to nieznaczy źe najwyźsze detale :lol:
Popieram przedmówcę. Nie kupiłbym tego kompa ze względu na grafe i procka. Athlon jest lepszy i jesli teraz kupisz na Socket 939 to płyta główna wystarczy na dłuźej bo to przyszłościowa platforma. Nie zgadzam sie tylko źe na Pentium 2,4 GHz 1024MB i GF6600 128 moze we wszystko grac na High bo tak sie nie da! Jestem ciekaw jak ten kumpel gra w F.E.A.R. lub AOE III? Ja posiadam Athlona 64 3000, 1GB, GF6600GT na PCIE i jakos mi te gry nie chodza na full (wszystko na maxa – oczywiscie nie liczymy oc, zreszta w FEAR i tak duźo nie pomoze).
P.S.
Zwróc tez uwagę na chipset płyty. Warto źeby był to nForce 4 najlepiej Ultra lub SLI bo 4x ma obniźoną szynę HT do 800 MHz
P.S.
Grafika słaba, nawet bardzo słąba. Przemyśl kupienie zamiast tej karty jakiegoś GeForce 6600. Dla pełni komfortu przydało by się jeszcze jedna kostka 512MB.
A co do procków to AMD lepszy :). Lepiej jest kupić trochę gorszy procesor i lepszą grafikę. Dla porównania mój kumpel ma Pentium 4 2400Mhz, 1GB i grafe GF 6600 128MB i śmiga w kaźdą gre na HIGH detalach.
A co do procków to AMD lepszy :). Lepiej jest kupić trochę gorszy procesor i lepszą grafikę. Dla porównania mój kumpel ma Pentium 4 2400Mhz, 1GB i grafe GF 6600 128MB i śmiga w kaźdą gre na HIGH detalach.
Strona 1 / 1