Nowy Kerio PF 4 [i dalsze wersje]–WASZE OPINIE
Od kilku dni pojawiła się najnowsza wersja firewalla pn.Kerio PF 4 beta 5.
Czy ktoś go ma i co o tym programie sądzicie.
Odpowiedzi: 18
To,źe kolesie skanują ci porty jest nieładnie.Obaw nie ma.Kerio zablokowuje kaźdy skaning i nie jest to groźne.
Dla pewności sprawdź go na http://scan.sygatetech.com/ > Quick Scan
Dla pewności sprawdź go na http://scan.sygatetech.com/ > Quick Scan
Mam pytanie : w zakladce Logos&alerts/logos/intrusions pokazuje mi sie bardzo czesto "PortScan been detected" i "ICMP redirect host" oraz IP agresora.to pierwsze wyswietla sie na zielonym tle a to ICMP na bialym.Jak ustawic aby nikt nie mogl mi skanowac portów ?Czy to skanowanie moze byc groźne dla mojego kompa.
Moze ktos podac jakies przykladowe ustawienia?
Moze ktos podac jakies przykladowe ustawienia?
Jest juź dostępny Kerio 4 beta 6
www.kerio.tk
dobry... :?:
www.kerio.tk
dobry... :?:
PF postrzega ich jako agresorów? :D
co oznacza– Generic hos process for win32 services , co chwile sie zglasza ten monit i podaje mi IP ludzi z mojej sieci ?
Na www.kerio.tk jest subskrybcja Newslettera. Zapisz się a będziesz dostawał darmo info o wszystkich nowościach dot.Kerio Personal Firewall 4.
Uwaźam,źe twój wybór jest bardzo dobry.
PS:Nie naleźy wyłączć firewalla Windowsa XP :!:
Warto. 8)
Uwaźam,źe twój wybór jest bardzo dobry.
PS:Nie naleźy wyłączć firewalla Windowsa XP :!:
Warto. 8)
Dzieki wielkie tire. :D :D :D Narazie będę urzywać tej wersji aź to ukazania sie finalnej.
Kerio w wersji final,będzie zawierał to wszystko,co ma Norton PF 2003,tyle,źe za darmo.......do domu.
McAfee jest oddzielnym programem.Co on robi?
Róźne rzeczy,m.inn.wpisujesz numer IP i pokazuje ci trasę połączenia,dokładne dane sieci agresora oraz inne przydatne info do poznania "kolesia".Moźesz teź zastosować ping.Moim zdaniem lepsze od Visual Route.
Róźne rzeczy,m.inn.wpisujesz numer IP i pokazuje ci trasę połączenia,dokładne dane sieci agresora oraz inne przydatne info do poznania "kolesia".Moźesz teź zastosować ping.Moim zdaniem lepsze od Visual Route.
Mam pytanie co robi McAfee Visual Trace?No i czy to jest jakaś wtyczka do Kerio czy osobny program?
Wszystkie moźliwe testy przewaliłem na tym Kerio i....spokojnie,na luzie, odpierał ataki a nawet dał solidnego "kopa".W połączeniu z McAfee Visual Trace – jest bardzo dobry.
Jest wersja PL ale do Kerio PF 2.1.5.Teź niezły,z tym,źe np.nie chroni modyfikacji Rejestru,nie filtruje uruchamianych istotnych dla systemu aplikacji,jak to robi Kerio PF 4.
na www.kerio.tk
Dodam,źe na bazie technologii Kerio są opracowane zabezpieczenia dla Armii USA.A tym samym Pentagon.To o czymś świadczy.
Jest wersja PL ale do Kerio PF 2.1.5.Teź niezły,z tym,źe np.nie chroni modyfikacji Rejestru,nie filtruje uruchamianych istotnych dla systemu aplikacji,jak to robi Kerio PF 4.
na www.kerio.tk
Dodam,źe na bazie technologii Kerio są opracowane zabezpieczenia dla Armii USA.A tym samym Pentagon.To o czymś świadczy.
tire:
Wracając do wątku, to zainstalowałem i mi się spodobał.Gdy była jeszcze wersja PL.
Nie mam dowodów,źe nie.
Nie mam dowodów,źe nie.
Żeczywiście mało zajmuje i jest fajny, ale mam pytanie:
Czy jesteś pewien źe on jest taki dobry ??
Żeczywiście mało zajmuje i jest fajny, ale mam pytanie:
www.kerio.tk
jest bardzo lekki i opiekuńczy.podoba mi się bardziej niź Outpost czy ZoneAlarm.
jest bardzo lekki i opiekuńczy.podoba mi się bardziej niź Outpost czy ZoneAlarm.
A skąd moźna go ściągnąć??