Nowy dysk, stary problem; uszkodzone pliki cd.

Chyba wywieszę białą flagę. :evil:
Odrobina przypomnienia: problem dt. pojawiających się uszkodzonych plików. Dysk wylądował w serwisie, po 3 tygodniach dostałem nowy.
Utworzyłem nowa partycje (NTFS) posadziłem XP (bez dodatkowych sterow) i odpaliłem SeaTools.
Zdał prawie wszystkie testy
Serial ATA Chanel 0 not supported,
File strucuture test FAILED! :twisted: :twisted: :twisted:
Seatools w sumie moźe się mylić w sprawie struktury plików XP wiec odpaliłem Chdisk–a, ten błędów nie znalazł!
Teraz jestem w kropce: juź biec z kompem do serwisu czy kontynuować instalacje. Zwykle ostrzeźenia o uszkodzonych plikach pojawiały się w chwili logowania do netu.
Jest jeszcze jedna teoria spiskowa: Tuner TV na BT 878 na wszelki wypadek juź odszedł do starego kompa, bo jeźeli nie tuner to co: dostałem kolejny uszkodzony dysk?
Reszta raczej ok. na czas reklamacji posadziłem system na dysku ATA 100 i gra.
Co wiec pozostaje: kontroler SATA na płycie lub teoria spiskowa. Macie moźe jakieś inne pomysły?

Odpowiedzi: 5

nie wiem czy to pomoźe, ale pamietam ze jak przesiadłem sie na nowego kompa i zainstalowałem tuner Aver Phone to system długo sie zaczal wczytywac, i miałem dziwne zwiechy w czasie pracy.
hctomi
Dodano
07.08.2005 10:08:23
Sprawdzilem, nie jest, viry odpadaja, RAM ok – przerabiam to od pol roku :lol:
trzepaq
Dodano
07.08.2005 00:53:20
Tasiemke inną sprawdzałeś ?? Komputer nie jest podkręcony ??
Żółty
Dodano
07.08.2005 00:49:27
Tego nie wiem. Mozolnie eliminuje wszystkie mozliwosci.
Poprzedni dysk padal srednio raz na miesiac. Uszkodzone pliki. chdisk cos naprawial, problem powracal a mnie :twisted: trafial...
Przed oddaniem do reklamacji zrobilem ostatni test: sprawdzilem dysk seatools–em zaraz po zainstalowaniu systemu – oblal. Teraz dostalem nowy dysk – test, oblewa struktura plikow. To co powiedziales kaze mi myslec, ze dysk jest OK a wine ponosi (teoria wczesniej traktowana raczej w formie zartu) karta TV :!: :!: :!: Pytanie tylko czy Seatools NAPRAWDE moze sie mylic :?: Marcin, spotkales sie juz z taka sytuacja?
trzepaq
Dodano
07.08.2005 00:42:00
Nie przejmowałbym się SeaTools.
Najpewniejszy jest SMART i Chkdsk,jeźeli mówią źe jest ok. to przewaźnie jest ok.
MarcinX
Dodano
06.08.2005 23:38:16
trzepaq
Dodano:
06.08.2005 23:09:06
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1