Nowy CD ROM
Kupiłem nowy CDROM LG 52x. Podłączyłem go na jednej taśmie z nagrywarką LG 16x10x40. Odpaliłem kompa, system (win XP pro pl) automatycznie go odnalazł i zainstalował. Wszystko ładnie pięknie, tylko kiedy kopiuję na dysk filmy z nowego CDROM–u komputer zaczyna mulić (wolno otwierają i zwijają się okna itp.). Kiedy kopiuję z nagrywarki wszystko jest ok. Co robić? :(
Odpowiedzi: 4
:!: Dostępna literatura i fachowcy mówią, źe nagrywarka powinna być na innym IDE niź dysk z plikami do zapisu. Czyli na IDE1 powinien być pierwszy dysk twardy i CDROM (pierwsza taśma), a nagrywarka na IDE2 (druga taśma) Chodzi o przepustowość kanału IDE. :?
dokładnie tak jest!!!
Wejdz do menagera urzadzen i usun pomocniczy kanał IDE (w kontrolerach), resetuj kompa...
Teraz jeszcze raz sprobuj ustawic na dma, bo podejrzewam ze ustawiasz "dma jesli dostepne" ale nadal jest Pio....
Teraz jeszcze raz sprobuj ustawic na dma, bo podejrzewam ze ustawiasz "dma jesli dostepne" ale nadal jest Pio....
ustawiałem juź tak.W podstawowym i pomocniczym kanale IDE ustawiłem autowykrywanie i tryb dma jeźeli dostępne i dalej muli
Strona 1 / 1