nowy bios – plyta ECS
Witam. Probuje zakutalizowac moj bios. Sprawdzilem strone producenta i ostatnia aktualizacja jest z prawie trzech lat. Czy moze ktos powiedziec gdzie mozna znalezc bios (poza strona producenta) moze jakis nieoficjalny?? Moze juz ktos flashowal taka plyte jakims biosem i posiada sprawdzony? MOja plyta: ECS P4 VXAD – ma do niej bios z 2002 roku.
Dzieki za pomoc. Pozdrawiam 8)
Odpowiedzi: 10
Dzieki. Sciagnalem bios i dzisiaj bede flashowal. Jaki bedzie wynik napisze. (Jak dlugo nie bede sie odzywal to znaczy ze cos poszlo nie tak i zmieniam plyte) 8)
ja robiłem update biosu na tej płytce która była w wersji 1.0 jeszcze z tego źółtego pudełka.Wgrałem jakiś cheepobios ale niejestety juz niepamietam jaki.Niebyło zadnych problemów a na cheepobiosie durron 950 bezproblemowo chodził na 1050 :) niby nic ale zawsze coś:).
Mrówek:na ECS moźe ta operacja moźe być fatalna w skutkach[...]jeźeli jednak jesteś ryzykantem i jesteś w stanie zaryzykować prawie 200 zł, to moźesz spróbować.
No fakt, dosc duzy bylby problem gdyby zabraklo pradu podczas flashowania biosa, ale nawet wtedy mozna uratowac plyte. Np. mozesz poszukac na Allegro identycznej ale np. peknietej lecz z dzialajacym BIOSem. Kupujesz ta plyte za 20 zl, upewniasz sie ze bios jest sprawny, jak do ciebie przychodzi wujmujesz takie 32–pinowe 'cos' i przekladasz i WORK :twisted:
Dla niedoświadczonych zalecam serwis,koszt usługi 20 do 30 zł, a nie będzie stresu źe coś źle pójdzie i jest gwarancja na naprawe.
http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/ProductsDetail_Download.aspx?DetailID=179&DetailName=BIOS&DetailDesc=P4VXAD(3.1A)&MenuID=41&LanID=0
Sprawdź czy twoja płyta to v 3.1a.
Update.
Mrówek dlaczego update biosu na ECS moźe być fatalne w skutkach ?
Płyta jak płyta,tyle źe z dolnej półki .
Sprawdź czy twoja płyta to v 3.1a.
Update.
Mrówek dlaczego update biosu na ECS moźe być fatalne w skutkach ?
Płyta jak płyta,tyle źe z dolnej półki .
na ECS moźe ta operacja moźe być fatalna w skutkach. ECS produkuje najtańsze płyty główne, więc mogą być niemałe problemy po zmianie BIOS–a.. jeźeli jednak jesteś ryzykantem i jesteś w stanie zaryzykować prawie 200 zł, to moźesz spróbować.
Dzięki. Postaram sie cos znalezc :P
hmmm, czasami ludzie jak potrafia to robia sami sobie BIOSy. Chodzi o takich ludzi co chca robic o/c a na plytach ECS wiadomo to nie jest proste ;P mysle ale nie jestem pewien ze moze na jakis stronach o o/c bys znalazl
Dzieki. Sprawdzilem, ale akurat dla mnie niczego tam nie ma. Dzieki za adres. :lol:
Mackow:Witam. Probuje zakutalizowac moj bios. Sprawdzilem strone producenta i ostatnia aktualizacja jest z prawie trzech lat. Czy moze ktos powiedziec gdzie mozna znalezc bios (poza strona producenta) moze jakis nieoficjalny?? Moze juz ktos flashowal taka plyte jakims biosem i posiada sprawdzony? MOja plyta: ECS P4 VXAD – ma do niej bios z 2002 roku.
Sprawdź http://www.driverguide.com
Tam często pojawiają się uaktualnienia i być moźe znajdziesz coś dla siebie
Strona 1 / 1