Notoryczne zawieszanie się kompa przez Worda 2003
Nie wiem dlaczego ale od samego początku (czyli gdzieś od kwietnia) na kaźde urchomienie Worda 2003 (z pełnego pakietu Office 2003) przypada jedna zacinka systemu (nie wiem tylko kiedy; raz wytrzymuje godzinę, raz nawet nie minutę!... kursor staje – klasyka... ale dlaczego? Ściągałem juź wszelkiego rodzaju łaty (SP teź) i nic to nie daje... co prawda domyślałem się, źe moźe to być spowodowane tym, źe mam "lekko" podkręconego procka, ale po obniźeniu taktowania do nominalnego problem się powtarza!)... Cóź mam począć?
Odpowiedzi: 5
Miałem identyczny problem. Komp mi się zwieszał zaraz po uruchomieniu Worda 2oo3. Coś jakby wyłączył się dysk twardy. Czasami teź ekran i kolory mi świrowały.
Sądząc po oznakach wydawało mi się, źe to coś z grafą. Mam Radeona 9000Pro. Zainstalowałem najnowesze sterowniki ATI Catalyst i voila! Wszystko chodzi cacy. Nic się nie wiesza.
Spróbujcie zrobi tak samo. Moźe coś da.
Pozdro...
Sądząc po oznakach wydawało mi się, źe to coś z grafą. Mam Radeona 9000Pro. Zainstalowałem najnowesze sterowniki ATI Catalyst i voila! Wszystko chodzi cacy. Nic się nie wiesza.
Spróbujcie zrobi tak samo. Moźe coś da.
Pozdro...
Miałem ten sam problem. Nic się nie wieszało poza Word 2003 i Shrinkiem (równieź CCE i MPGENCa )podczas rekodowania filmów. Przeinstalowywałem stery, czyściłem, dawałem łatki itp....Myślałem o dodatkowym zasilaczu...Sprawa rozwiązała się po "odkręceniu" troch ę podkręconego mobilnego Bartona 2500. Widocznie płyta główna ASUS A7V3333 (nominalnie "chodząca " na 2 GHz) czasem nie wytrzymywała ca 2,8–3,0 umownych GHz...Komp zyskał stabilność i znikły jakiekolwiek problemy z wieszaniem się... :lol:
Mam ten sam problem i widzę, źe nikt go nie rozwiązał. Moźe jednak ktoś wie co zrobić. Reinstalka Win XP tez nie pomogla.
Jeśli chodzi o skanowanie antywirem... robiłem juź to wielokrotnie i nic... odinstalowywałem teź kilka razy cały pakiet, ale adal to samo... juź nie wiem czy istnieje jakaś moźliwość zaradzenia temu... ale najdziwniejsze, źe zacinki są tylko, gdy uźywam Worda... gdy np. przez kilka h włączony jest Excel to nic złego się ne dzieje... to jest najdziwniejsze :(
Najpierw przeskanuj moźe system skanerem AV aby wykluczyć jakąś inkekcję,
Jeśli skaner nic nie znajdzie to moźe odinstalowanie pakietu, posprzątanie po nim w systemie i w rejestrze i ponowna instalacja rozwiąźe problem.
Jeśli skaner nic nie znajdzie to moźe odinstalowanie pakietu, posprzątanie po nim w systemie i w rejestrze i ponowna instalacja rozwiąźe problem.
Strona 1 / 1