Nostrada rozłącza

Witam!

Mam następujący problem. Mam neostrade w opcji 2044/256 na modemie thomson speedtouch 330. Od okolo 3 tyg zaczelo mnie rozlączac z dostepem do internetu, lampka ADSL zaczyna mrugac przez okolo 1 min poczym moge sie polaczyc ponownie. Wczesniej rozłączalo mnie co 3 h teraz potrafi rozlączac co 2 min i jest to denerwujace. Zadzwonilem na infolinie i odp mi ze mam wirusy lub zle ustawiona wartosc MTU. Wartosc MTU ustawilem, zglodnie z instrukcja i wynosi ona 1472. Przeskanowalem system od wszelkich wirusow/trojanow i nic nie wykrywa [NOD32,Ad–Aware SE Professional]. Gdzie tkwi problem?

Pozdrawiam!

Odpowiedzi: 4

Ja mialem to samo aczkolwiek na neostradzie 512 kb/s
powymieniali mi wszystkie końcówki na lini telefonicznej jaka do mnie biegla. Problem był na kablach w domu, byly zle zacisniete w centrali i dostawal sie kurz ktory ponoc powodowal rozrywanie internetu.Zalozyli mi kostke taka jak dawniej podpinalo sie telefon i wszystko smiga.Problem moze tez lezec w ochronniku przepieciowym, ktory moze tlumic sile sygnalu co powoduje niestabilna prace internetu.
tjw napisali moze byc tez portem usb
wejdz na menadzer urzadzen ––> kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej ––> wlasciwosci na tym porcie usb na ktorym podpiety jest modem ––> zarzadzanie energia ––> zezwalaj komputerowi ... (odznacz to i done)
pozdro mysle ze dasz rade
Retip
Dodano
12.03.2006 11:28:47
Ja bym raczej stawiał na problemy z linią telefoniczną lub samym modemem. Reinstalacja windowsa raczej nic nie da. Miałem podobny przypadek z DSL, teź co jakiś czas tracił synchronizację (gasła dioda), po czym sie synchronizował i znów było połączenie z netem. Przyjechali wymienili modem i teraz smiga bez źadnego zacięcia.
pulkownik
Dodano
11.03.2006 13:19:28
Radziłem jak napisałeś, na obu portach USB to samo, sterowniki odinstalowalem, zaintsalowalem ponownie nowe, co do modemu "chyba" sprawny. Pozostaje ponownie zainstalowanie windowsa?
wikary
Dodano
11.03.2006 00:45:37
Sprobuj zmienic sterowniki –> http://www.speedtouchdsl.com/support.htm
Port USB sprawny ? Sam modem sprawny ?
EL NINO
Dodano
09.03.2006 22:55:37
wikary
Dodano:
09.03.2006 21:34:17
Komentarzy: