Nośnik nie widzi płyt
Odpowiedzi: 6
-
[quote=Bobi].... nie ważne czy serwis jest rzut beretem czy na drugim końcu świata, choć [u]ta druga opcja jest mniej opłacalna[/u].[/quote] Chyba, że to beret ...... babciny jest. Dziękuje, Bobi, za wypełnienie roli tłumacza. BTW - z tą zmiana firmware'u to nie do końca jestem przekonany ( chyba, że operacja spowoduje przy okazji chociaż rekalibracje lasera ), bo dla samej bazy nośników to chyba nie warto tego robić ( a moze i warto? ).
-
[quote=Rebe] Ad rem: 1. Cwiartkowanie z soleniem - ftu, nie ta bajka - czyszczenie z ew. rozkręceniem + regulacją ( o ile po gawarancji ). 2. Wizyta w serwisie. 3. Wyłaczenie - odpięcie - zamknięcie - restart. Wyłaczenie - podpięcie - właczenie - start.[/quote] 1 Cwiartkowanie odpada - na gwarancji jeszcze 2 Wizyta w serwisie też odpada - serwis za górami za lasami za siedmioma rzekami. 3 A co do trzeciego to nie bardzo wiem o co chodzi z wyłączeniem, odpięciem i zamknięciem. PS. Rzeczywiście duża różnica "czytnik", "nośnik", "CD-ROM", "nagrywarka DVD". Mi jedynie chodzi o to żeby było widać takie ikonki które powinny się ukazywać po włożeniu takiego krążka do takiej kieszonki która sie znajduje w stacji procesora.... ale że poimprezowany to rozumiem też tak często mam.
[quote=Rebe]Nie - o fizyczną ingerencję. Jeżlei ten sprżet jest tak "zabezpieczony" przez sprzedwcę to ... dupa blada i bez serwisu, jako najbardziej sensowej opcji, sie nie obejdzie.[/quote] Mógłbyś powiedzieć prosto co trzeba zrobić używając zrozumiałego dla wszystkich języka polskiego??