Norton

Czy moźe mi ktoś wyjaśnij co oznacza OEM? Mam na płycie ze sterownikami Nortona AntiVirusa OEM i nie wiem czym on róźni się od innych, i chciałbym poprosić kogoś o to mi wyjaśnił mi problem lub podał link to porady a problem jest taki źe przy instalacji Nortona AntiVirusa 2004 to przy ładowaniu Windows w Dos–ie pokazuje mi się wiersz – "Nie moźna zaktualizować %1 %2", z góry dzięki :)

Odpowiedzi: 5

ja bym ci delikatnie odradził nortona. no chyba źe masz go za darmo i się aktualizuje. wtedy nie opłaca się wydawać pieniędzy. jednak są lepsze antywirusy. wystarczy poszukać :wink:
Daimos
Dodano
20.03.2005 14:27:19
Chciałbym się od Was dowiedzieć czy moźe znacie strone do spolszczenia Norton AntiVirus 2004 Professional lub moźe do jakieś gdzie jest wytłumaczona konfiguracja tego programu? z góry dzięki
Szejku
Dodano
20.03.2005 11:02:29
Norton ten jest na płycie którą dostałem przy zakupie komputera, są tam równieź sterowniki m.in. do karty dzwiękowej więc nie wiem czym się róźni od innch, a co do tego błedu to występuje on gdy mam zainstalowaną normalną wersje Nortona bez źadnych oznaczej OEM
Szejku
Dodano
01.03.2005 22:07:13
OEM to wersja bez pudełka. Wersja oem jest zazwyczaj tańsza od wersji box(pełna wersja pudełkowa). Czasami wersje oem mają nałoźone dodatkowe ograniczenia. Np. gdy twojemu nortonowi wygasnie subskrypcja (okres przez który moźesz aktualizować program, najczęściej rok) nie będziesz mógł dokupić do niego "kolejnego roku uźytkowania" tzw. upgrade – ulepszenie do nowszej wersji (po niźszej cenie). Będziesz musiał kupić droźszą wersję box.
regedit
Dodano
01.03.2005 16:20:12
Poczytaj.

http://komputery.katalogi.pl/forum_7/strona2/

Wrzuć i poczytaj.

program OEM

licencja OEM

http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl

Moźliwe źe nie zarejestrowałeś się u producenta lub minął okres w którym moźna uźywać ten program i nie moźliwości aktualizacji.

Poczytaj na stronie producenta programu.
JNJN
Dodano
01.03.2005 15:48:17
Szejku
Dodano:
01.03.2005 12:07:42
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1