Norton skanuje masowo wychodzaca poczte. Pomocy!!

To prawdopodobnie jakis wirus/trojan, ale nie potrafie sobie z nim poradzic. Ani Norton ani Mks skaner nic nie wykryly. Co prawda wysylanie poczty zanika, jak wlaczam firewalla, ale to nie jest zadne rozwiazanie, bo ten syf jest wciaz w moim systemie.

Wiem, ze moj przypadek nie jest odosobniony, bo 2 moich znajomych ma to samo od bardzo nie dawna. Czy komus udalo sie z tym poradzic?? Dzieki z gory za wszelka pomoc.

Pozdrawiam

Odpowiedzi: 4

http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=26429&highlight=norton

Miałem taki sam problem
czytaj co pisze w tym poscie
ja sam musiałem troszke sie napracować
przeinstalowałem tego nortona i narazie mam spokój
poza tym kilka wirów sie usuneło metodą online przy czym mój norton antyvirus 2005 ich nie wykrywał
moźe ci to pomoze nie wiem .
martinmarshall
Dodano
24.01.2005 20:27:12
Tia,

NAV ma domyślnie ustawiony tą opcje.
Wyłączenie jej nie wyelimuje problemu.

Jeśli chodzi o porównanie NAV z mks_vir to IMO nie ma tutaj co porównymać, bo sprawa jest oczywista.
Skuteczność silnika mks_vir jest nieporównywalna z czołowymi producentami aplikacji AV.
McScr@by
Dodano
12.04.2004 00:29:18
nie sądzę abyś nie wyłączył w NAV opcji skanowania poczty wychodzącej !!!!! do NAV nie miałbym zaufania ale jeśkli mks nic nie wykrył moźesz spać spokojnie
:shock:
krawoj
Dodano
11.04.2004 23:06:17
Napisałeś tak, źe nie moźna jednoznacznie stwierdzić co masz na myśli.

Czy gdy uźywasz programu pocztowego i wysyłasz wiadomość z załącznikiem to NAV ją skanuje, czy następuje to niezaleźnie tzn. nie korzystasz z programu pocztowego ( nic nie wysyłasz ) a z Twojej programu pocztowego samoistnie wysyłane są emaile z załącznikami, które NAV skanuje :?: .

BTW, nie ten dział.
McScr@by
Dodano
09.04.2004 16:28:12
Anonymous
Dodano:
09.04.2004 14:11:17
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1