Norton problem ?
Witam.
od pewnego czasu komp zwalnia drastycznie obroty ,zwis, jak tylko uruchomie nortona internet secutity. Zamykanie programu trwa kilka minut a komp nie reaguje.Zadnych trojanow,wirusow....Pamieci mam 512 ,procek amd 3000 .najlepszym wyjsciem jest zawsze restart kompa ,to pomaga ale to nie jest wyjscie .Jakby sie zapychal ...Co jest ?? :idea:
od pewnego czasu komp zwalnia drastycznie obroty ,zwis, jak tylko uruchomie nortona internet secutity. Zamykanie programu trwa kilka minut a komp nie reaguje.Zadnych trojanow,wirusow....Pamieci mam 512 ,procek amd 3000 .najlepszym wyjsciem jest zawsze restart kompa ,to pomaga ale to nie jest wyjscie .Jakby sie zapychal ...Co jest ?? :idea:
Odpowiedzi: 16
zamontowalem dodatkowo 512 ramu.problem sie rozwiazal.norton i cala reszta chodzi bardzo plynnie i bez problemow.
No to chyba masz odpowiec na swoje problemy.
Skladanie kompow to nie jest taka prosta sprawa jak sie pozornie wydaje
Brat mojej kolezanki od dawna robi w czyms takim/teraz jest zarzadca sieci w duzej firmie/i kiedys sam skladal duzo kompow dla siebie i innych.
Ale juz od dawna tego nie robi i wszystkim odradza.Podobno czesto sie nie udaje i pozniej mimo swietnych parametrow/teoretycznie/ masz cos takiego jak w twoim przypadku.Zamiast oszczednosci w kasie wychodza straty
Spruboj z tym PC Alertem 4
A wogole to co z tymi linkami–moze ten bedzie dzialal
http://www.msi.com.tw/program/support/software/swr/spt_swr_list.php?kind=1
Dawniej do diagnozy i poprawy ustawien dobra byla AIDA taki prog mozna go dostac w downloadach za free,teraz jest jakis inny jeszcze lepszy ale nie pamietam nazwy,poszukaj sobie bo to chyba ostatni sposob.Te programy moga wiele pomoc w ustawieniach.
Skladanie kompow to nie jest taka prosta sprawa jak sie pozornie wydaje
Brat mojej kolezanki od dawna robi w czyms takim/teraz jest zarzadca sieci w duzej firmie/i kiedys sam skladal duzo kompow dla siebie i innych.
Ale juz od dawna tego nie robi i wszystkim odradza.Podobno czesto sie nie udaje i pozniej mimo swietnych parametrow/teoretycznie/ masz cos takiego jak w twoim przypadku.Zamiast oszczednosci w kasie wychodza straty
Spruboj z tym PC Alertem 4
A wogole to co z tymi linkami–moze ten bedzie dzialal
http://www.msi.com.tw/program/support/software/swr/spt_swr_list.php?kind=1
Dawniej do diagnozy i poprawy ustawien dobra byla AIDA taki prog mozna go dostac w downloadach za free,teraz jest jakis inny jeszcze lepszy ale nie pamietam nazwy,poszukaj sobie bo to chyba ostatni sposob.Te programy moga wiele pomoc w ustawieniach.
to jest skladak ,ktory osobiscie zlozylem.
Tak powieedzieli?No to troche dziwne.Jak nie pomoze/co tu ma do rzeczy–live update?/ to zadzwon tam jeszcze raz i nie daj sie zbyc byle czym
Duzo zalezy od tego na kogo trafisz po drugiej stronie telefonu.
Ja tam dzwonilem 2 razy i zawsze bardzo obszerne i wyczerpujace info dostalem.Nawet nie zwiazane bezposrednio z nortonem
Ten live monitor to pewnie MSI PC Alert 4 –takie narzedzie diagnostyczne i naprawcze .Mozesz to pobrac stad:http://www.msi.tw/program/support/download/dld/spt_dld_detail.php?UID=620&kind=1
A tak wogole to czy ten komp przypadkiem nie jest skladakiem? W niektorych sklepach mozna sobie wybrac co sie chce a oni to pozniej konfigoruja ale czesto sa pozniej z takim kompem problemy.Ja wole fabryczne zestawy.Zwykle nie zawodza i nie pieprza nic z configiem .Skaldaki sa ryzykowne.
Duzo zalezy od tego na kogo trafisz po drugiej stronie telefonu.
Ja tam dzwonilem 2 razy i zawsze bardzo obszerne i wyczerpujace info dostalem.Nawet nie zwiazane bezposrednio z nortonem
Ten live monitor to pewnie MSI PC Alert 4 –takie narzedzie diagnostyczne i naprawcze .Mozesz to pobrac stad:http://www.msi.tw/program/support/download/dld/spt_dld_detail.php?UID=620&kind=1
A tak wogole to czy ten komp przypadkiem nie jest skladakiem? W niektorych sklepach mozna sobie wybrac co sie chce a oni to pozniej konfigoruja ale czesto sa pozniej z takim kompem problemy.Ja wole fabryczne zestawy.Zwykle nie zawodza i nie pieprza nic z configiem .Skaldaki sa ryzykowne.
mam juz odpowiedz ale nie rozwiazanie–musze uaktualnic norton live update i to powinno rozwiaze problemy wydajnosciowe ???!!!!
sandra i everest pokazuja ze moj komp pracuje na wysokosci amd 2700 ? transfer danych z dysku mam 111 przy czasie dostepu 12 ms.dzwonilem juz do msi i powiedzieli zebym zainstalowal live monitor 4 ????????????(zaden program nie pokazuje poprawnie napiecia +12v)mam tylko 2,5v ale w biosie jest 11,77v i fresh diagnose pokazuje to samo.SP2 ? wentylator na cpu 80.w biosie ustawienia na optymized ,pamiec SPD.sprobuje do symanteca cos napisac.moze faktycznie to tylko problem ustawien.Bios plyty gl–najnowszy ...???? gdzie jeszcze szukac przyczyny ?
Wiesz co cos mnie sie zdaje ze tu nie uzyskasz pomocy.
Najlepiej zadzwon do pomocy techlicznej symantecu on–line i przedstaw sprawe.Powiedz im ze wszystko z kompem bylo ok do czasu az zainstal.nortona./zeby cie nie zbyli powiedz ze wszystkie problemy zaczely sie po wgraniu NIS a/
Moj kumpel maial kiedys problem w podobnym stylu z kompem zadzwonil do pomocy on–line i wszystko mu poustawiali.Mozesz tez porobic testy wydajnosci np memtestem do RAMu ale jedno mi tu nie pasuje bo jak masz nowy sprzet z takimi parametrami i nowa instalka to powinno wszystko chodzic idealnie
Ja mam nortona na laptopie pentium 2,4 256 RAM i on jest niezauwazalny jesli chodzi o obciazenie systemu/nie wplywa na szybkosc pracy kompa/Wczesniej bez nortona na tym samym komputerze szybkosc i dzialanie bylo takie samo.Wszystko dziala idealnie i szybko.Ja bym nie zaakceptowal nawet minimalnego zamulania/wywalil bym prog ktory by spowalnial–bezwzglednie/
Najlepiej zadzwon do pomocy techlicznej symantecu on–line i przedstaw sprawe.Powiedz im ze wszystko z kompem bylo ok do czasu az zainstal.nortona./zeby cie nie zbyli powiedz ze wszystkie problemy zaczely sie po wgraniu NIS a/
Moj kumpel maial kiedys problem w podobnym stylu z kompem zadzwonil do pomocy on–line i wszystko mu poustawiali.Mozesz tez porobic testy wydajnosci np memtestem do RAMu ale jedno mi tu nie pasuje bo jak masz nowy sprzet z takimi parametrami i nowa instalka to powinno wszystko chodzic idealnie
Ja mam nortona na laptopie pentium 2,4 256 RAM i on jest niezauwazalny jesli chodzi o obciazenie systemu/nie wplywa na szybkosc pracy kompa/Wczesniej bez nortona na tym samym komputerze szybkosc i dzialanie bylo takie samo.Wszystko dziala idealnie i szybko.Ja bym nie zaakceptowal nawet minimalnego zamulania/wywalil bym prog ktory by spowalnial–bezwzglednie/
Wiesz co cos mnie sie zdaje ze tu nie uzyskasz pomocy.
win jest swiezo zainstalowany,norton ponoc zamula system ale jak napisales tyle pamieci powinno wystarczyc.zadnego robactwa...Ustawienia ?? Jakie.zauwazylem,ze myszka porusza sie Bardzo wolno–wrecz nie reaguje ,ale po chwili wraca wszystko do porzadku.Oczywiscie mam SP2.gdzie szukac przyczyny?proc barton 3000,plyta msi k7n2 delta lsr,512 ddr samsung,twardziel samsung sp0812N –80G,grafika msi nvidia fx 5700u,zasilacz 400W–wszystkie sterowniki nowe ... :?:
ja mam nortona 2004 na partycji 13 GB i wszystko chodzi idealnie
Wczesniej miale nortona na partycji 40 i tez bylo ok ale roznic do 13GB nie ma zadnych
Kilku "znawcow " mowilo mi zeby nie brac nortona bo zamula system i jest malo skuteczny
ale nie mieli racji.To jest dobry i skuteczny programik.
Co do Norton Security Internet to mam zamiar go niedlugo wgrac i wtedy zobacze ale mysle ze bedzie ok
Twoje problemy chyba nie wynikaja z samej obecnosci nortona jako takiego w systemie.
Zreszta przy tych parametrach sprzetu to jest raczej niemozliwe.
Moze cos zle skonfigurowales albo winda sie psuje /512 RAM to spokojnie wystarczy nawet polowa tego/
Wczesniej miale nortona na partycji 40 i tez bylo ok ale roznic do 13GB nie ma zadnych
Kilku "znawcow " mowilo mi zeby nie brac nortona bo zamula system i jest malo skuteczny
ale nie mieli racji.To jest dobry i skuteczny programik.
Co do Norton Security Internet to mam zamiar go niedlugo wgrac i wtedy zobacze ale mysle ze bedzie ok
Twoje problemy chyba nie wynikaja z samej obecnosci nortona jako takiego w systemie.
Zreszta przy tych parametrach sprzetu to jest raczej niemozliwe.
Moze cos zle skonfigurowales albo winda sie psuje /512 RAM to spokojnie wystarczy nawet polowa tego/
postaram sie zwiekszyc partycje C (musze wykombinowac Partition Magic),tymczasem dokupie jeszcze 512 ramu.plik wymiany mam na osobnej partycji.
na twoim miejscu popróbowąłbym troche pogrzebac w nortonie i go poustawiac, zwiekszyc prtycje dla xp moze byc zmała.
na twoim miejscu popróbowąłbym troche pogrzebac w nortonie i go poustawiac, zwiekszyc prtycje dla xp moze byc zmała.
a mi pomogla kiedys dobra konfiguracja pliku wymiany... albo cud ale jak go ustawilem zgodnie z zaleceniami to norton jakos przytomniej chodzil :)
norton internet security 2004 i partycja systemowa 10 g,oczywiscie norton na systemowej bo na innej,wskazanej przeze mnie nie chcial sie instalowac
jaka wersja nortona i jaka jest wielkość partycji systemowej? kiedyś miałem partycje systemową która miała 10 GB i norton mi się włączał 2 minuty a teraz zrobiłem 40 GB i od razu się ładuje
Strona 1 / 1