Norton Ghost problem
Witam,
jestem świeźo po formacie, zainstalowałem Winde xp, sp2, i norton ghosta 9. Chciałem zrobić kopię systemu, źebym nie musiał robić reinstalki zajmującej kupę czasu. Wszystko ładnie pięknie, tylko źe ghost nie działa :/ Odpalam i wyskakuje błąd unable to contact to service... ;( Daje reconnect i ciągle to samo.
Prosze o szybką odpowiedź, poniewaz potrzebuje komputer do pracy, a nie chce "zasmiecić" systemu przed zrobieniem obrazu dysku c...
jestem świeźo po formacie, zainstalowałem Winde xp, sp2, i norton ghosta 9. Chciałem zrobić kopię systemu, źebym nie musiał robić reinstalki zajmującej kupę czasu. Wszystko ładnie pięknie, tylko źe ghost nie działa :/ Odpalam i wyskakuje błąd unable to contact to service... ;( Daje reconnect i ciągle to samo.
Prosze o szybką odpowiedź, poniewaz potrzebuje komputer do pracy, a nie chce "zasmiecić" systemu przed zrobieniem obrazu dysku c...
Odpowiedzi: 13
Wielkie dzieki :P ,,Żółty" ściagne GetDataBack na ntfs i fat najpierw sprawdze fat czyli d bo sprawdziłem
testdisk'iem i jest tam partycja jedna którą miałem (i to ta waźna)druga była z grami ale ona jest mało istotna moge jej nie odzyskiwać. :lol:
Napisze czy coś mi sie udało odzyskać.
Edit:
Sprawa jest tego typu,mam wszystko co utraciłem,ale jest problem juź inny,np utworki,pliki wyglądają ok ale źaden program ich nie chce otworzyć,podaje w załaczniku.Bo to mi sie nie podoba odzyskałem wszystko,i nie ma moźliwości otwracia.
chyba źe jest jakiś sposób.
Żółty moźe znowu wpadniesz na genialny pomysł,bo ten był ok.
testdisk'iem i jest tam partycja jedna którą miałem (i to ta waźna)druga była z grami ale ona jest mało istotna moge jej nie odzyskiwać. :lol:
Napisze czy coś mi sie udało odzyskać.
Edit:
Sprawa jest tego typu,mam wszystko co utraciłem,ale jest problem juź inny,np utworki,pliki wyglądają ok ale źaden program ich nie chce otworzyć,podaje w załaczniku.Bo to mi sie nie podoba odzyskałem wszystko,i nie ma moźliwości otwracia.
chyba źe jest jakiś sposób.
Żółty moźe znowu wpadniesz na genialny pomysł,bo ten był ok.
Rielgab:Tak,podzielił je sobie na dwie 40gigowe partycje d... jeden.
IMO odzyskiwanie danych pozostało. Ten tu przyklejony temat oraz popatrz tutaj
Tak,podzielił je sobie na dwie 40gigowe partycje d... jeden.
Tak się zapytam – te dwie partycje co pozostały to wypełniają całą pojemność dysku ??
Nie napisałem najwaźniejszego partycja C była w NTFS reszta w FAT czyli D,E,F teraz jest C NTFS D FAT czy ktoś wie jak to coś cofnąć lub odzyskać?
Ghost 2003 tworzy dysietke za pomocą której mozesz przywrócić system z partycji NTFS – to tak odnosnie postu Tomi.
No dobra wiec opisze co i jak.
mam dwa dyski 80 i 40 na 80 mam (miałem )4 partycje na c jest system i nic wiecej.na d programy i tez nic a tamte co były to muza i filmy oraz gry na tej 40 mam wszystko czyli jeden wielki burdel to co ściagne i takie tam.
kopie robiłem dla testu zajeła mi 6 giga(a to dlatego ze dość duzo tam miałem ) dałem ją na tym burdelowym dysku zrobiłem ją norton ghostem 2003 wyposaźyłem sie tez w dyskietke oczywiście.I dzis syn cos popier...... i chciałem sprawdzić czy dobrze zrobiłem wypadło źe dobrze ale dlaczego usunął mi dwie partycje przy przecieź jest wybór jaki obraz partycji chcesz zrobić i powinien był tylko te dwie zamienić.
A tak na marginesie mam teź ghosta 9.0 na płytce zajmuje 590Mb tyle źe on nie jest bootowalny.a 2003 mam po polsku.W tamtym na płytce nie ma moźliwości zrobienia dyskietki.
mam dwa dyski 80 i 40 na 80 mam (miałem )4 partycje na c jest system i nic wiecej.na d programy i tez nic a tamte co były to muza i filmy oraz gry na tej 40 mam wszystko czyli jeden wielki burdel to co ściagne i takie tam.
kopie robiłem dla testu zajeła mi 6 giga(a to dlatego ze dość duzo tam miałem ) dałem ją na tym burdelowym dysku zrobiłem ją norton ghostem 2003 wyposaźyłem sie tez w dyskietke oczywiście.I dzis syn cos popier...... i chciałem sprawdzić czy dobrze zrobiłem wypadło źe dobrze ale dlaczego usunął mi dwie partycje przy przecieź jest wybór jaki obraz partycji chcesz zrobić i powinien był tylko te dwie zamienić.
A tak na marginesie mam teź ghosta 9.0 na płytce zajmuje 590Mb tyle źe on nie jest bootowalny.a 2003 mam po polsku.W tamtym na płytce nie ma moźliwości zrobienia dyskietki.
Jeśli widze źe ktoś mam problemy z obrazami partycji to staram się opisać jak ja to robię, a opisałem to dlatego źe to jest najpewniejszy, najprostszy sposób bo jeśli np. masz pusty dysk C:\ a obraz masz na dysku D:\ to mało jaki program tworzy dysk rozruchowy który umoźliwi odtworzenie kopii z np. DOS'u i tu kolejny problem bo większość ludzi korzysta juź z NTFS'a a nie wydaje mi się źe jakiś dyski rozruchowe z FDD będą się bootowały mając HDD na NTFS'ie.
Więc sposób który opisałem jest najlepszy bo jeśli nawet cały dysk C:\ D:\ i reszta będzie pusta to mają obraz płyty i ghost.exe na CD to nie ma bata źebym nie przywrócił obrazu partycji bo ten sposób działa zawsze
Moja aktualna kopia z Ghosta zajumje 489 MB + drobne, niezbędne programy i sterowniki.
Moje zdanie jest takie źe z DOS'u robi się najlepiej kopie zapasową i nagranie na CD, to tak jakbyś miał system Knopixxa
Więc sposób który opisałem jest najlepszy bo jeśli nawet cały dysk C:\ D:\ i reszta będzie pusta to mają obraz płyty i ghost.exe na CD to nie ma bata źebym nie przywrócił obrazu partycji bo ten sposób działa zawsze
Moja aktualna kopia z Ghosta zajumje 489 MB + drobne, niezbędne programy i sterowniki.
Moje zdanie jest takie źe z DOS'u robi się najlepiej kopie zapasową i nagranie na CD, to tak jakbyś miał system Knopixxa
Tomi!:–Mając exe ghosta czyli ghost.exe nagrywamy go na CD
–Mając Dyski na NTFS'ach nie ma problemy z robieniem kopii z DOS'u
–Bootujemy z CD Windows'a 98, później są 3 podpunkty, wybieramy 2 czyli z CD–ROM'em
–Następnie wkładamy CD z ghost.exe, szukamy litere CD–ROM'u, po odnalezieniu wpisujemy ghost i ENTER
–Po uruchomieniu programu wybieramy Local –> Partition –> To image
–Później kolejno wybieramy dysk C:\
–Przy zapisie wskazujemy ściezke dostępu np. D:\Kopia\kopia.gho
–Wybieramy stopień kompresji High i jeśli pyta "Proceed with partition ......" wybieramy Yes
–Tworzy się kopia zapasowa dysku C:\
–Aby odtworzyć kopie partycji robimy tak samo do momentu uruchomienia programu ghost.exe
–Wybieramy Local –> Partition –> From Image
– Szukamy pliku na dysku D:\ w tym przypadku to jest D:\Kopia\kopia.gho
–Wskazujemy cały czas na dysk C:\
–Na końcu pyta się "Proceed with partition ..... " wybieramy Yes
I to cały banał 8)
Sorry ale ja tu nie widze związku z moim problemem,
jak utworzyć zdjecie partycji lub dysku to wiem.
Tyle źe potrzeba mi teraz porady w sprawie odzyskania partycji E i F bo C i D przywrócił bez problemu i jest zachowana tak jak ją zgrałem wszystkie programy uruchamiają sie bez problemu.
–Mając exe ghosta czyli ghost.exe nagrywamy go na CD
–Bootujemy z CD Windows'a 98, później są 3 podpunkty, wybieramy 2 czyli z CD–ROM'em
–Następnie wkładamy CD z ghost.exe, szukamy litere CD–ROM'u, po odnalezieniu wpisujemy ghost i ENTER
–Wybieramy stopień kompresji High i jeśli pyta "Proceed with partition ......" wybieramy Yes
–Aby odtworzyć kopie partycji robimy tak samo do momentu uruchomienia programu ghost.exe
I to cały banał 8)
I to cały banał 8)
Witam
Mam powaźny problem,miałem awarie systemu wiec przywróciłem ghostem obrazy partycji C i D udało sie jest ok ale problem leźy gdzie indziej mianowicie
przed zmianami ghostem miałem partycji 4 c,d,e,f na e i f były gry,na f filmy i muza po skopiowaniu partycji ghost jakby wykasował e i f brak ich na dysku poradzcie co zrobić czy da sie to uratować filmy to pikuś ale muza kilka lat zbierania a nie mam kopii.
Zaznaczam iź pierwszy raz robiłem przywracanie ghostem.Wczesniej zrobiłem kopie ale tylko dwóch C i D
Czy jest ktoś w stanie pomóc????
A tak przy okazji ,,Frez" z tego co piszesz to masz ghosta w usługach wyłączonego i dlatego wywala ci coś takiego!
dotyczy to posta powyźej.
Mam powaźny problem,miałem awarie systemu wiec przywróciłem ghostem obrazy partycji C i D udało sie jest ok ale problem leźy gdzie indziej mianowicie
przed zmianami ghostem miałem partycji 4 c,d,e,f na e i f były gry,na f filmy i muza po skopiowaniu partycji ghost jakby wykasował e i f brak ich na dysku poradzcie co zrobić czy da sie to uratować filmy to pikuś ale muza kilka lat zbierania a nie mam kopii.
Zaznaczam iź pierwszy raz robiłem przywracanie ghostem.Wczesniej zrobiłem kopie ale tylko dwóch C i D
Czy jest ktoś w stanie pomóc????
A tak przy okazji ,,Frez" z tego co piszesz to masz ghosta w usługach wyłączonego i dlatego wywala ci coś takiego!
dotyczy to posta powyźej.
Nie da się odinstalować. Wywala błąd źe muszę odinstalować poprzednia wersjeprogramu przed zainstalowaniem nowej :shock:
Robiłęm juź 2 razy formata pod rząd :shock:
Odpalam Ghosta i momentalnie wywala error :
"Zdalne wywołanie procedury nie powiodło się i nie zostało wykonane"
Robiłęm juź 2 razy formata pod rząd :shock:
Odpalam Ghosta i momentalnie wywala error :
"Zdalne wywołanie procedury nie powiodło się i nie zostało wykonane"
jak mi progs nie działa z niewiadomych przyczyn i nie wiem jak to naprawić, to pierwsze co robie to reinstalka tego programu...
Strona 1 / 1