Norton Ghost 2003, probelm
Witam,
Chciałbym stworzyc odbraz mojej pratycji która na 14 GB ale gdy chcem to zrobic to program tworzy mi obraz az 6 GB czy to jest normalne czy da rade jakos zrobic zeby byl on mniejszy, prosze o pomoc :(
Chciałbym stworzyc odbraz mojej pratycji która na 14 GB ale gdy chcem to zrobic to program tworzy mi obraz az 6 GB czy to jest normalne czy da rade jakos zrobic zeby byl on mniejszy, prosze o pomoc :(
Odpowiedzi: 6
sorka nie przczytałem do końca :oops: a tak pozatym to nie mozna się :twisted: :!: :!: :?: :?: POMYLIĆ :?: :?: :!: :!: :twisted:
kkaarrooll:odp jest prosta jka masz nagrywarke dvd
poprostu kup płytę 8.7 ( lub coś koło tego ) i nagraj te 6 gb
A po co?
Przecieź ównie odbrze mozna to zrobić na X CD–R – Ghost dzieli obraz na "kawałki" wielkości nośnika.
odp jest prosta jka masz nagrywarke dvd
Rebe:Skoro z 14 robi Ci 6 to znaczy, źe juź poddał te dane kompresji.
Chyba chodzi o to, źe cała partycja ma 14GB a nie to co na niej jest. Moźe być np. 8GB wolnego miejsca, a system + reszta to 6GB co bez kompresji daje te same 6GB.
Kompresja i tak tu duzo nie pomoźe. Na DVD się nie zmieści nawet przy HIGH. Poprostu usunąć zbędne rzeczy i śmiecie z systemu.
Poczytaj tu: http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=28032
gusioo:Tak, ale zaleźy czy włączyłeś kompresje czy teź nie.
P.S: Robisz obraz dyskietką, którą moźna zrobić ghostem ?
gusioo – nie baw się we wróźkę.
CrashBlack – pewnie najlepiej, źe by te 14GB się na dyskietkę zmieściło.
Skoro z 14 robi Ci 6 to znaczy, źe juź poddał te dane kompresji. Niewielkie są szanse, by zmiana jej parametrów przyniosła efekt w psotaci obrazu mieszczącego się na DVD jednowarstwowym, choć wykluczyć takiego przypadku nie moźna.
W czym Ci pomóc – przyjechać i kolanem dopchnąc , by mniejszy plik wynikowy się zrobił?
Tak, ale zaleźy czy włączyłeś kompresje czy teź nie.
Strona 1 / 1