Norton AntyVirus 2006 PL (Ikonka)

witajcie

czy ktos wie jak usunąc ta ikonke z traya ? zeby mnie nie iformowal program o tym ze np cos tam jest wylaczone.. kurde bo mnie to wkurza ;)

pozdrawiam

Odpowiedzi: 10

A ja wam dam inne rozwiązanie: Kliknij prawy myszy na ikonie "Norton Protection Center" i tam jest opcja "Przenieś ikonę Norton Status na systemowy pasek zadań" Klikam na tym i później Start –> Ustawienia –>Panel Sterowania –>
Pasek zadań i menu start –>
w zakladce pasek zadan klikamy na dostosuj,
a nastepnie nalezy na ikonce zaznaczyć
opcje "zawsze ukryty". I juz go nie widać :):)
Sam tak mam i wszystko jest OK.!
vitay007
Dodano
28.12.2005 21:08:06
no pewnie ze mnie satysfakcjonuje ta wypowiedz :) dzieki wielkie... naprawde to jest bardzo dobre rozwiązanie :) zostaje przy 2006 :)

dziekuje jeszcze raz LIA :) :*

pozdrawiam
KoRnias
Dodano
28.12.2005 04:19:57
Nie wiem czy cię usatysfakcjonuje moja odpowiedź, ale ja zrobiłam tak: po prostu wyłączyłam tą usługę. Więc: Menu Start––>Uruchom––> wpisujesz services.msc i odnajdujesz usługę bodajźe Norton Protection Center (mam NIS2006 po angielsku, ale to w polskiej tak samo się chyba nazywa), klikasz na nią prawym klawiszem myszki i Właściwości i ustawiasz Tryb uruchomienia: wyłączony, Stan usługi zatrzymaj. Ikonka zniknie. Ja jestem zadowolona z tego rozwiązania, bo nie ma to wpływu na nortona (nie powoduje np. źe przestaje on działać), a nie informuje mnie denerwująco o np. wyłączonych przeze mnie aktualizacjach automatycznych.
Lia
Dodano
27.12.2005 22:54:05
Niestety beda...
Przez ta opcje ukrywasz tylko ikonke.
damekxx
Dodano
24.12.2005 15:06:32
damekxx:
Wiem o tym ze wylaczy sie caly pakiet programu. [cos za cos]
hmm.. a moze by tak ukryc ta ikonke
Start –> Ustawienia –>Panel Sterowania –>
a nastepnie nalezy wybrac element ktory chcemy ukryc
i zaznaczamy opcje "zawsze ukryty".

i te dziadowskie powiadomien nie beda wyskakiwaly ?
bo w tym czasie juz przeszedlem na nortona 2005 nie wytrzymalem psychicznie ;)

pozdrawiam
KoRnias
Dodano
24.12.2005 15:00:03
Wiem o tym ze wylaczy sie caly pakiet programu. [cos za cos]
hmm.. a moze by tak ukryc ta ikonke
Start –> Ustawienia –>Panel Sterowania –>
a nastepnie nalezy wybrac element ktory chcemy ukryc
i zaznaczamy opcje "zawsze ukryty".
damekxx
Dodano
24.12.2005 14:21:39
damekxx – czytales caly temat ? To jest antywirus, firewal, antispam w jednym, a ta ikonka nie jest tylko upiekszaczem, jest od Protect Center monitorujacego dzialanie wszystkich zabezpieczen. Aby ja wylaczyc mysial by wylaczyc caly pakiet, bo caly NIS jest uruchamiany przez jeden plik, odznaczajac go zapewne uziemisz calego NIS'a.

Co do ikonki Protect Center nie da sie jej wylaczyc w opcjach programu, niestety...
mettal
Dodano
24.12.2005 13:54:43
Start –> Uruchom –> wpisz msconfig –> zakladka Uruchamianie
i odkliknij element startowy programu ktorego ikonki niechesz w tray'u.
Automatycznie program nie bedzie sie uruchamial przy autostarcie.
damekxx
Dodano
24.12.2005 13:23:10
oczywiscie sprawdzalem kazda opcje i nie ma takiej ktora by wylaczala tą ikonke... da sie wyalczyc ta druga ikonke po prawej zwiazanka z nortonem ale nie ta :| wczesniej mialem 2005 a po instalacji 2006 pojawia sie druga ikonka

mozna ja zamienic na na pasek w ktorym sa takie informacje:

tylko ze ja chce zeby te du.perele byly odznaczone np skaner poczty... i nie chce zeby norton mnie o tym informowal...

pod Prawym Przyciskiem Myszy nie ma opcji wylaczenia a w opcjach jest jedynie takie cos

po odznaczeniu tego i tak ikonka dalej zostaje
:(
KoRnias
Dodano
19.12.2005 16:53:46
W opcjach poszperać ?
Show tray icon znaleźć.
Anonymous
Dodano
19.12.2005 16:41:51
KoRnias
Dodano: