Norton Antyvirus 2004
Witam !!
Czy mogl by mi ktos polecic w miare przyzwoity program antyvirusowy. Wczesiej zalatwilem sobie i zainstalowalem Norton Antyvirus 2004 Profesional lecz komp mi sie niemilosiernie cial. By odpalic jakis plik *.exe czekalem minute(doslownie). Jednym slowem wersja ta okropnie obciazala mi pamiec i w ogole funkcjonowanie systemu.
Prosilbym o program ktory malo zajmuje miejsca, malo RAM'u zjada i dobrze chodzi. Przeczytalem kilka postow lecz chcialbym by ktos podpowiedzial mi bo nie jestem zdecydowany.
Pozdrawiam
Czy mogl by mi ktos polecic w miare przyzwoity program antyvirusowy. Wczesiej zalatwilem sobie i zainstalowalem Norton Antyvirus 2004 Profesional lecz komp mi sie niemilosiernie cial. By odpalic jakis plik *.exe czekalem minute(doslownie). Jednym slowem wersja ta okropnie obciazala mi pamiec i w ogole funkcjonowanie systemu.
Prosilbym o program ktory malo zajmuje miejsca, malo RAM'u zjada i dobrze chodzi. Przeczytalem kilka postow lecz chcialbym by ktos podpowiedzial mi bo nie jestem zdecydowany.
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 8
Nie przeginaj.
Juź się o to pytałeś a moderator ten temat zamknął.
Na tym forum nie wymieniamy się takimi informacjami. Jest to nielegalne.
Poczytaj regulamin.
Puki co ten temat teź zamykam.
Juź się o to pytałeś a moderator ten temat zamknął.
Na tym forum nie wymieniamy się takimi informacjami. Jest to nielegalne.
Poczytaj regulamin.
Puki co ten temat teź zamykam.
a kto mi powie jak zarejestrowa trial NAV 2004 Pro na wersje pelna oczywiscie mowa tu a rejestracji darmowej :)mam seriale ale program stwierdza ze wystepuje jakis problem z serialem i mam sie skontaktowac z pomoca symanteca hehe moze ktos ma seriala ktory dziala to prosze o podanie dzieki hehe
hm pewnie admin to skasuje admin jak takis dziany to kup mi orginal !! bede wdzieczny a moze ty uzywasz tylko programow orginalnych hehe ???
hm pewnie admin to skasuje admin jak takis dziany to kup mi orginal !! bede wdzieczny a moze ty uzywasz tylko programow orginalnych hehe ???
Proponuję tak:
1/wyczyścić rejestr System Mechanic 4 [trial] lub RegClean [freeware]
2/w opcji System Mechanic > StartUp Manager przejrzeć co uruchamia się niepotrzebnego wraz z systemem,
3/jeszcze raz dopolerować system AshampooWin Optimizer Platinium [trial]
4/zdefragmentować dysk PerfectDisk 6.0 [trial]
5/zainstalować proponowany ci antywir
6/uaktualnić go on–line
7/przeskanować
8/zainstalować Ad–aware 6 Personal [free],uaktualnić i przeskanować>wszelkie znalezione spyware wywalić :!:
9/zainstalować firewall,np.Sygate PF 5 lub Kerio PF 4.0.4
10/spać spokojnie :lol:
Wszystkie ww programy znajdziesz wpisując w Google ich nazwy.
Pozdrawiam
1/wyczyścić rejestr System Mechanic 4 [trial] lub RegClean [freeware]
2/w opcji System Mechanic > StartUp Manager przejrzeć co uruchamia się niepotrzebnego wraz z systemem,
3/jeszcze raz dopolerować system AshampooWin Optimizer Platinium [trial]
4/zdefragmentować dysk PerfectDisk 6.0 [trial]
5/zainstalować proponowany ci antywir
6/uaktualnić go on–line
7/przeskanować
8/zainstalować Ad–aware 6 Personal [free],uaktualnić i przeskanować>wszelkie znalezione spyware wywalić :!:
9/zainstalować firewall,np.Sygate PF 5 lub Kerio PF 4.0.4
10/spać spokojnie :lol:
Wszystkie ww programy znajdziesz wpisując w Google ich nazwy.
Pozdrawiam
Mapik:Mam Celerona 700, 128mb ramu.... co uwazacie za najrozsadniejsze ??
Jakis programik byle by chodzil mi dobrze.
Hmm, tak jak napisałem – zainstaluj triala/demo/shareware i zobacz jak śmiga :!: Ale rzeczywiście pozostają ci raczej te lekkie – nod i Anti Vir PE.
Powtórzę jednak jeszcze raz – wypróbuj sam :)
Mam Celerona 700, 128mb ramu.... co uwazacie za najrozsadniejsze ??
Jeźeli Norton mulił ci sys,to Avast zrobi to samo.Oba są bardzo silne i wymagające.To samo z eTrust.
AVG moźe generować błędy,gdy masz stary,zaśmiecony system.
Moim zdaniem,choć u mnie nie sprawdził się pod względem wykrywalności[wyjątek :!: ],moźesz zainstalować NOD32.Lekki i szybki.Płatny.
Bezpłatny jak najbardziej AntiVir Personal Edition for Windows [AntVir PE 6] lub Vcatch Basic.
AVG moźe generować błędy,gdy masz stary,zaśmiecony system.
Moim zdaniem,choć u mnie nie sprawdził się pod względem wykrywalności[wyjątek :!: ],moźesz zainstalować NOD32.Lekki i szybki.Płatny.
Bezpłatny jak najbardziej AntiVir Personal Edition for Windows [AntVir PE 6] lub Vcatch Basic.
Zaleźy ci na darmowym czy komercyjnym ?
Żebyś jeszcze napisał jaki masz sprzęt :)
Z darmowych moźna polecić AntiVir PE, Bit Defender (nie posiada monitora, więc jak ododatkowy skaner), AVG. Z komercyjnych nod32, rav, eTrust – obecnie uźywam tego ostatniego i chodzi aź miło (pozostałe zresztą teź, wliczając w to ... nortona 2004).
Oczywiście kaźdy poleci ci coś innego, a sporo zaleźy od twojej maszyny i konfiguracji. Po prostu zainstaluj program (najlepiej wypróbuj triala) i zobacz jak śmiga, bo nie ma złotej rady;)
I pamiętaj, źe często (NIE ZAWSZE :!: )instalowanie kilku programów antywirusowych moźe spowodować crash systemu.
Powodzenia
Żebyś jeszcze napisał jaki masz sprzęt :)
Z darmowych moźna polecić AntiVir PE, Bit Defender (nie posiada monitora, więc jak ododatkowy skaner), AVG. Z komercyjnych nod32, rav, eTrust – obecnie uźywam tego ostatniego i chodzi aź miło (pozostałe zresztą teź, wliczając w to ... nortona 2004).
Oczywiście kaźdy poleci ci coś innego, a sporo zaleźy od twojej maszyny i konfiguracji. Po prostu zainstaluj program (najlepiej wypróbuj triala) i zobacz jak śmiga, bo nie ma złotej rady;)
I pamiętaj, źe często (NIE ZAWSZE :!: )instalowanie kilku programów antywirusowych moźe spowodować crash systemu.
Powodzenia
Avast.
www.avast.com
Wpisz nazwę w forumowej wyszukiwarce dowiesz się więcej.
www.avast.com
Wpisz nazwę w forumowej wyszukiwarce dowiesz się więcej.
Strona 1 / 1