Norton AntiVirus+Office 2003+Service Pack 2 dla Win=Problem

Jak w tytule.. W czasie uruchamiania któregoś z elementów Office 2003 np. Worda wyskakują mi takie komunikaty jak w załączniku. Jak poklikam pare razy na OK to się włączy ale strasznie to uciąźliwe... Pojawiło sie to po zainstalowaniu SP2 dla Windowsa. Czy istnieje jakaś łatka albo sposób na naprawę? Od razu zaznaczam źe format nic tu nie daje :?

Odpowiedzi: 10

No tak. Ja na przykład mam porgupowane foldery w menu start (muzyka, film, system...) i mam w np. folder Bezpieczeństwo, w której znajduje się skrót do adware i spybota. Tam teź w pewnym momencie umieściłam Nortona. I oczywiście office wywalał komunikat.
Więc, albo odznacz 'enable office plugin' w opcjach nortona i katalog jego spokojnie wywal z menu start, albo pozostaw ale luzem w Menu Start tylko własnie u All Users.
Lia
Dodano
22.09.2005 17:55:37
No właśnie, jeszcze a propos porządku w Menu StartNorton Internet Security 2005 raz nie mógł się uruchomić na moim komputerze, poniewaź :!: przeniosłem folder programu, utworzony w menu Wszystkie programy do podmenu stworzonego wcześniej przeze mnie... :wink:

Przepraszam za Off Topic.
Amon–Ra
Dodano
22.09.2005 17:36:34
Ja tu jeszcze dodam...Teź miałam problem z tym komunikatem (nawet post był).
Rozwiązania są dwa, moźe bez rewelacji, ale działają:
1. Folder Norton Antyvirus, który po instalacji 'dodał się' do menu start ma znajdować się tam luzem (czyli po rozwinięciu listy 'wszystkie programy').
2. Ewentualnie jak sie lubi porządki i nie chce sie mieć tego nava luzem w menu start, to moźna wyłączyć w opcjach antywira w zakładce 'miscellaneous' ––>odznaczyć 'enable office plugin'. Wtedy spokojnie moźna folder nav wywalić z menu start i po uruchomieniu worda nie będzie napisu "skanowanie w poszukiwaniu wirusów"(czy jakoś tak).
Koniec końców: kominikat aby przeinstalować nav nie będzie występował.
Pozdrawiam.
Lia
Lia
Dodano
22.09.2005 16:59:50
Mettal, jeźeli tak, to OK. Ale przyznam się, źe mimo tego, iź dobre kilka miesięcy uźywałem pakietu Nortona 2005 (a w tym czasie zdarzyło mi się kilka ładnych razy reinstalować system od zera), ani razu nie doświadczyłem takiej, jak piszesz, sytuacji. Dlatego teź byłbym ostroźny, jeźeli o uźywanie sformułowania "całkowicie losowe" chodzi; gdyby było to zupełnie losowe, sam teź być moźe doświadczyłbym tego, tak na moim, jak równieź na czterech innych komputerach z podobną konfiguracją (Windows XP + dogrywany, lub w jednym przypadku zintegrowny SP2 + NAV 2005, w pakiecie NIS lub nie). Taka sytuacja musiałaby być czymś wywołana, a w logicznym świcie informatyki mało rzeczy dzieje się bez przyczyny (które w gruncie rzeczy takźe musiałyby być losowe). Niemniej jednak, dobrze, źe problem został rozwiązany – gratuluję :).
Amon–Ra
Dodano
22.09.2005 15:08:55
No problem :wink:
mettal
Dodano
22.09.2005 14:19:15
Dzięki Mettal! Teraz jest OK :P Próbowałem wszystkich kombinacji i masz racje źe to na nic. Mam nadzieje źe Symantec pokusi się o naprawienie tego błędu..
k–rol
Dodano
22.09.2005 14:17:04
Uwierz mi ze przeinstalowaywanie, usuwanie smieci, instalowanie na nowo nic nie daje. Ja mam zainstalowany WinXP ze zintegrowanym SP2. Po instalacji systemu zrobilem obraz partycji. Potem zainstalowalem nortona, a potem Office i poodczas otwierania Worda wyskakuje ten komunikat. Gdy na czystym systemie (przywroconym z obrazu) instaluje najpierw Office, potem nortona, znow przy uruchamianiu Worda pojawia sie ten komunikat.
Nastepnym razem po przywroceniu systemu instaluje w takiej kolejnosci jak za 1 razem i bledu nie ma. Kolejny raz po przywroceniu systemu, (obraz partycji) i instalowaniu w kolejnosci z drugiego przykladu, bledu nie ma.

Nie wazne, z jakiego napedu, w jakiej kolejnosci i jak instalujesz. Jest to losowe, czy blad pojawi sie czy tez nie, i wielu uzytkownikow NISA2005, czy NAV 2005 powie to samo.

Dodam jeszcze ze Symantec wie o tym problemie, ale jak dotad nic z nim nie zrobili
mettal
Dodano
22.09.2005 13:58:57
No... Skoro jesteś pewny, to raczej masz rację. Tylko, czy w takim wypadku nie wyświetlonoby komunikatu o błędzie wtyczki? Opis sytuacji sugeruje jakiś błąd instalacyjny.
Amon–Ra
Dodano
22.09.2005 13:49:35
W opcjach Nortona musisz wylaczyc plugin, bedzie to chyba w opcjach antywirusa. Zwie sie ta opcja chyba Dodatek dla Pakietu office, nie pamietam dokladnie nazwy, bedzie domyslnie zaptaszone okinko, odptasz je i po problemie.

Jak to "format nic tu nie daje"? W jakiej kolejności instalujesz SP2 i NAV 2005?
Spróbuj instalować program po wgraniu SP2, ewentualnie przeinstalować teraz

Przeinstalowanie nortona nic nie daje, takze instalowanie w jakis kolenosciach. Jest to jakis blad tej wtyczki, czasem sie uaktywnia, a czasem nie. Wystarczy ja wylaczyc.
mettal
Dodano
22.09.2005 13:32:21
Jak to "format nic tu nie daje"? W jakiej kolejności instalujesz SP2 i NAV 2005?
Spróbuj instalować program po wgraniu SP2, ewentualnie przeinstalować teraz.
Amon–Ra
Dodano
22.09.2005 13:30:49
k–rol
Dodano:
22.09.2005 13:09:14
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1