NOKIA 6610i – Xp jej nie widzi.

Mam kabel pod USB do noki6610i i Xp ładnie go znajduje, instaluje jako Profilic USB–to–serial Comm Port(com4/5)– sterowniki do tego kabla tez ładnie wchodza. Ale kiedy instaluje Oxygen Phone Manager 2.X.x to juz nie jest tak fajnie, w opcjach ustawiam DKU5 –>i jest conection successfully i COM4 –>i Phone not found.Czy ktoś moźe mi powiedzieć co jest z tym źle? Kabel widzi, telefonu juź nie i w innych programach teź tak samo!
Na forum do Noki doczytałem się źe Xp ma z tym kłopot ale porady tam zawarte to kant dupy potłuc bo tez nie pomagają (jedynie kompa nie mogłem włączyc).I czy ktoś jasno i sensownie moźe mi pomóc?
P.S
Jesli ktoś ma rade źebym kupił IrDe bo jemu dobrze działa to niech tą rade zatrzyma dla siebie.
Dzieki.

Odpowiedzi: 9

OK temat stary ale sprzedałem ten kabelek babce która jak się okazało teź miała Xp i jej ten kabel nie działał. Ale jako uczciwy Allegrowicz poradziłem jej aby sprawdziła na inym windowsie i faktycznie kabelek zadziałal na kaźdym innym oprócz Win Xp.
Więc jeśli juź macie zamiar kupić kabelek do komunikacji z Nokią to lepiej zainwestujcie tą kase w monopolu.
Idzięki wszystkim za pomoc :)
Sorry źe tak poźno. :):)
A i kupiłem IrDe za 20zł a taka sama kosztuje w MediaMArkt 49zł :P:P:P
Milek666
Dodano
13.10.2005 22:10:49
Zajrzyj na strone: http://www.strefagsm.pl/cennik.html zorientujesz się w cenach.
Anonymous
Dodano
26.03.2005 12:21:24
Zajrzyj na strone: http://www.strefagsm.pl/cennik.html zorientujesz się w cenach.
Anonymous
Dodano
26.03.2005 12:21:24
Razem z kumplami kupiliśmy 5 szt. Za sztukę wyszło 28,50 zł. Diała elegancko :D
Anonymous
Dodano
26.03.2005 12:18:36
Tak wiem ze IrDa działa lepiej i fajniej, ale jej nie mam. Mam zwykłego DKU–5 i trzeba sobie jakos radzić.Zreszta prosiłem o pominięcie tej rady.
Zmiana oprogramowania na PC suit Noki nie pomaga (chociaź widzi modem) – sa jakieś inne propozycje? Żaden program poprostu nie widzi telefonu a kabel widzi!
Ile kosztuje ta IrDa??
Milek666
Dodano
25.03.2005 23:11:26
Zamiast Oxygen Phone Manager 2.X.x uźyj najnowszego PC Suite 6.41 moźesz go ściągnąć ze strony Noki http://www.nokia.com/nokia/0,,72026,00.html?lang=Polish. Miałem taki sam problem zmiana programu wystarczyła.
Anonymous
Dodano
25.03.2005 13:32:59
Najlepsze rozwiązanie jak pisał kolega to jest port podczerwieni:) zaleta jest rzecz jasna podłaczając wiele modeli telefonów które posiadają złącze InfrRed:) sam uzywam IR :)
WaGonik
Dodano
24.03.2005 23:03:28
W moim przypadku było tak samo – mam nokię 6610.
Nic nie działało. Ani kabel USB, ani pod COM. Nie działało na kilku płychach głównych m.in. Abit (moja w kompie), MSI. Juź nie wiedziałam co robić i teź pytałam po róźnych forach.
Pomógł zakup IRDY. Problem z głowy, a i inne telefony w mojej rodzinie na tym skorzystają (m. in. taty – nokia 6510).
Kupuj Irde i pozbądź się problemów.

Pozdrawiam

Lia
Lia
Dodano
24.03.2005 22:45:33
Znajomy ma ten sam problem i walczy z nim od dłuźszego czasu– – nie wiem czy to ci pomoźe , ale z jego opisu wynikało, źe program znajdował właściwy port com dopiero po n–tej próbie( na 8–ym Com). zaciągałem dla niego nowe stery, ale teź podobno o "dupę potłuc" –zrezygnował na rzecz irdy i teraz jest git.
p.s problem nie dotyczył tylko programu OPM ale ogólnie komunikacji przez USB – kabelek miał "nieoryginalny", więc moźe tu jest pies pogrzebany....
leon1313
Dodano
23.03.2005 21:43:37
Milek666
Dodano:
23.03.2005 21:11:03
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1