NOKIA 6610i – Xp jej nie widzi.
Mam kabel pod USB do noki6610i i Xp ładnie go znajduje, instaluje jako Profilic USB–to–serial Comm Port(com4/5)– sterowniki do tego kabla tez ładnie wchodza. Ale kiedy instaluje Oxygen Phone Manager 2.X.x to juz nie jest tak fajnie, w opcjach ustawiam DKU5 –>i jest conection successfully i COM4 –>i Phone not found.Czy ktoś moźe mi powiedzieć co jest z tym źle? Kabel widzi, telefonu juź nie i w innych programach teź tak samo!
Na forum do Noki doczytałem się źe Xp ma z tym kłopot ale porady tam zawarte to kant dupy potłuc bo tez nie pomagają (jedynie kompa nie mogłem włączyc).I czy ktoś jasno i sensownie moźe mi pomóc?
P.S
Jesli ktoś ma rade źebym kupił IrDe bo jemu dobrze działa to niech tą rade zatrzyma dla siebie.
Dzieki.
Na forum do Noki doczytałem się źe Xp ma z tym kłopot ale porady tam zawarte to kant dupy potłuc bo tez nie pomagają (jedynie kompa nie mogłem włączyc).I czy ktoś jasno i sensownie moźe mi pomóc?
P.S
Jesli ktoś ma rade źebym kupił IrDe bo jemu dobrze działa to niech tą rade zatrzyma dla siebie.
Dzieki.
Odpowiedzi: 9
OK temat stary ale sprzedałem ten kabelek babce która jak się okazało teź miała Xp i jej ten kabel nie działał. Ale jako uczciwy Allegrowicz poradziłem jej aby sprawdziła na inym windowsie i faktycznie kabelek zadziałal na kaźdym innym oprócz Win Xp.
Więc jeśli juź macie zamiar kupić kabelek do komunikacji z Nokią to lepiej zainwestujcie tą kase w monopolu.
Idzięki wszystkim za pomoc :)
Sorry źe tak poźno. :):)
A i kupiłem IrDe za 20zł a taka sama kosztuje w MediaMArkt 49zł :P:P:P
Więc jeśli juź macie zamiar kupić kabelek do komunikacji z Nokią to lepiej zainwestujcie tą kase w monopolu.
Idzięki wszystkim za pomoc :)
Sorry źe tak poźno. :):)
A i kupiłem IrDe za 20zł a taka sama kosztuje w MediaMArkt 49zł :P:P:P
Zajrzyj na strone: http://www.strefagsm.pl/cennik.html zorientujesz się w cenach.
Zajrzyj na strone: http://www.strefagsm.pl/cennik.html zorientujesz się w cenach.
Razem z kumplami kupiliśmy 5 szt. Za sztukę wyszło 28,50 zł. Diała elegancko :D
Tak wiem ze IrDa działa lepiej i fajniej, ale jej nie mam. Mam zwykłego DKU–5 i trzeba sobie jakos radzić.Zreszta prosiłem o pominięcie tej rady.
Zmiana oprogramowania na PC suit Noki nie pomaga (chociaź widzi modem) – sa jakieś inne propozycje? Żaden program poprostu nie widzi telefonu a kabel widzi!
Ile kosztuje ta IrDa??
Zmiana oprogramowania na PC suit Noki nie pomaga (chociaź widzi modem) – sa jakieś inne propozycje? Żaden program poprostu nie widzi telefonu a kabel widzi!
Ile kosztuje ta IrDa??
Zamiast Oxygen Phone Manager 2.X.x uźyj najnowszego PC Suite 6.41 moźesz go ściągnąć ze strony Noki http://www.nokia.com/nokia/0,,72026,00.html?lang=Polish. Miałem taki sam problem zmiana programu wystarczyła.
Najlepsze rozwiązanie jak pisał kolega to jest port podczerwieni:) zaleta jest rzecz jasna podłaczając wiele modeli telefonów które posiadają złącze InfrRed:) sam uzywam IR :)
W moim przypadku było tak samo – mam nokię 6610.
Nic nie działało. Ani kabel USB, ani pod COM. Nie działało na kilku płychach głównych m.in. Abit (moja w kompie), MSI. Juź nie wiedziałam co robić i teź pytałam po róźnych forach.
Pomógł zakup IRDY. Problem z głowy, a i inne telefony w mojej rodzinie na tym skorzystają (m. in. taty – nokia 6510).
Kupuj Irde i pozbądź się problemów.
Pozdrawiam
Lia
Nic nie działało. Ani kabel USB, ani pod COM. Nie działało na kilku płychach głównych m.in. Abit (moja w kompie), MSI. Juź nie wiedziałam co robić i teź pytałam po róźnych forach.
Pomógł zakup IRDY. Problem z głowy, a i inne telefony w mojej rodzinie na tym skorzystają (m. in. taty – nokia 6510).
Kupuj Irde i pozbądź się problemów.
Pozdrawiam
Lia
Znajomy ma ten sam problem i walczy z nim od dłuźszego czasu– – nie wiem czy to ci pomoźe , ale z jego opisu wynikało, źe program znajdował właściwy port com dopiero po n–tej próbie( na 8–ym Com). zaciągałem dla niego nowe stery, ale teź podobno o "dupę potłuc" –zrezygnował na rzecz irdy i teraz jest git.
p.s problem nie dotyczył tylko programu OPM ale ogólnie komunikacji przez USB – kabelek miał "nieoryginalny", więc moźe tu jest pies pogrzebany....
p.s problem nie dotyczył tylko programu OPM ale ogólnie komunikacji przez USB – kabelek miał "nieoryginalny", więc moźe tu jest pies pogrzebany....
Strona 1 / 1