Nokia 6230+problem z kablem DKU–2
Witam z akcentem pesymistycznym.
Coś się zje**** z moim kablem (chyba) bo mam nadzieję, źe nie z telefonem.
Normalnie nie mam słów. Ale opiszę o co chodzi.
Mam Nokię 6230 i kabelek DKU–2. Do dziś nie było z nią i z nim problemów. ZERO, idealnie działało, mp3 się wgrywały, brak zastrzeźeń.
Dziś przyszła nowa karta mmc, jaką sobie zamówiłam (kingston mmc+ 256 MB). Wgrałam na telefon 40 plików muzycznych w formacie .acc. Spoko. No problemo.
Potem zainstalowałam nero 7 (nie pytajcie skąd, ale chciałam sprawdzić, jak wygląda itp – a piszę tą informację, bo nie wiem, moźe ona ma związek, juź czepiam się wszystkiego).
I jakąś godzinę temu podłączam telefon a tu niby podłączenie jest, ale np. nic nie mogę z niego zgrać np. na pulpit. Wgrać mogę ale tylko przez program mobile media browser. Program phone browser z nokia pc suite (ten co jest w Mój komputer) wywala mi błąd, źe "nie moźna ukończyć operacji". Nie mam pojęcia co się stało. Czy kabel się rypnął, czy coś z telefonem. Przeinstalowałam stery do kabla, sam program PC Suite, odinstalowałam Nero i....juź nie mam pomysłów... :( Nie wiem :( Pomózcie....
P.S. Sprawdziłam telefon i kabel na innym kompie...działa...To co? Format pozostaje? Co mam zrobić?
Coś się zje**** z moim kablem (chyba) bo mam nadzieję, źe nie z telefonem.
Normalnie nie mam słów. Ale opiszę o co chodzi.
Mam Nokię 6230 i kabelek DKU–2. Do dziś nie było z nią i z nim problemów. ZERO, idealnie działało, mp3 się wgrywały, brak zastrzeźeń.
Dziś przyszła nowa karta mmc, jaką sobie zamówiłam (kingston mmc+ 256 MB). Wgrałam na telefon 40 plików muzycznych w formacie .acc. Spoko. No problemo.
Potem zainstalowałam nero 7 (nie pytajcie skąd, ale chciałam sprawdzić, jak wygląda itp – a piszę tą informację, bo nie wiem, moźe ona ma związek, juź czepiam się wszystkiego).
I jakąś godzinę temu podłączam telefon a tu niby podłączenie jest, ale np. nic nie mogę z niego zgrać np. na pulpit. Wgrać mogę ale tylko przez program mobile media browser. Program phone browser z nokia pc suite (ten co jest w Mój komputer) wywala mi błąd, źe "nie moźna ukończyć operacji". Nie mam pojęcia co się stało. Czy kabel się rypnął, czy coś z telefonem. Przeinstalowałam stery do kabla, sam program PC Suite, odinstalowałam Nero i....juź nie mam pomysłów... :( Nie wiem :( Pomózcie....
P.S. Sprawdziłam telefon i kabel na innym kompie...działa...To co? Format pozostaje? Co mam zrobić?
Odpowiedzi: 5
Niestety rady nic nie dały. Spróbowałam jeszcze raz...odinstalowałam PC Suite, sterowniki do kabla, wyczyściłam rejestr z wpisów i nic. To samo. Gdy wchodzę do Nokia Phone Manager w Mój komputer to "nie moźna ukończyć operacji". Znalazłam na stronie Nokii, źe jak taki błąd się pojawia, to trzeba nazwać kartę pamięci. Karta od razu została nazwana. Ale nawet jak telefon jest BEZ jakielkolwiek karty pamięci, to teź jest ten błąd.
Najlepsze jest, źe za pomocą Mobile Media Browser mogę coś wgrać do telefonu, ale nic nie mogę z niego zgrać.
Przymierzam się do formatu, ale najlepsze będzie jak teź nie będzie działać....
A na innym kompie działa! Co za cholerstwo...
Powiedzcie co o tym myślicie.
Najlepsze jest, źe za pomocą Mobile Media Browser mogę coś wgrać do telefonu, ale nic nie mogę z niego zgrać.
Przymierzam się do formatu, ale najlepsze będzie jak teź nie będzie działać....
A na innym kompie działa! Co za cholerstwo...
Powiedzcie co o tym myślicie.
gusioo:Lia:Czyli po prostu odinstalować PC Suite, sterownik do kabla i wywalić to z managera? (wywalic poprzez prawym przyciskiem i "odinstaluj"?)
Tak.
OK, tak zrobię. Mam nadzieję, źe to coś da.
Lia:Czyli po prostu odinstalować PC Suite, sterownik do kabla i wywalić to z managera? (wywalic poprzez prawym przyciskiem i "odinstaluj"?)
Tak.
gusioo:PC Suite odinstalowałaś ?
Jak telefony widnieje w menadźerze urządzen to go wywal.
Telefon cały czas widniał w managerze urządzeń. Niby odinstalowałam sterowniki do kabla, ale jak na nowo zainstalowałam, to gdy podłączyłam kabel, nie było dymka źe 'wykryto nowy sprzęt". Owszem, był znaczek ten w tray'u źe znaleziono coś, ale za chwilkę zniknął i juź kabel niby działał, bo niby nokia PC suite widziała połączenie. Ale kabelek jednak NIE działał.
Chwilowo nie ma mnie w domu (tam, gdzie mam ten problem), ale jak tylko tam się pojawię, to spełnię Twoje zalecenie. Czyli po prostu odinstalować PC Suite, sterownik do kabla i wywalić to z managera? (wywalic poprzez prawym przyciskiem i "odinstaluj"?)
PC Suite odinstalowałaś ?
Strona 1 / 1