Nokia 6230 i wysyłanie mp3
Hej.
Chciałam zapytać czym najlepiej wgrywać mp3 do nokii 6230. Łączę ją z kompem poprzez podczerwień. Wgrałam kilka mp3, poprzez Nokia PC Suite i poprzez MobileMB. Ale straaasznie długo to trwa. Chciałam zatem zapytać czy moźe znacie jakiś program, który jakoś szybciej przesyła te pliki do telefonu. Pytam o to na tym forum, bo na forum o nokii strasznie długo trzeba czekać na odpowiedź.
Pozdrowionka
Lia
Chciałam zapytać czym najlepiej wgrywać mp3 do nokii 6230. Łączę ją z kompem poprzez podczerwień. Wgrałam kilka mp3, poprzez Nokia PC Suite i poprzez MobileMB. Ale straaasznie długo to trwa. Chciałam zatem zapytać czy moźe znacie jakiś program, który jakoś szybciej przesyła te pliki do telefonu. Pytam o to na tym forum, bo na forum o nokii strasznie długo trzeba czekać na odpowiedź.
Pozdrowionka
Lia
Odpowiedzi: 7
Lia:gusioo:Ma to "cudo" Bluetooth'a ? Moźe tym szybciej pójdzie ;)
Ma....ale nie mam tego czegoś co się do kompa podłącza źeby komunikacja była moźliwa (bo telefon mam od wczoraj :) ) :P
Zrób nalot na babcię lub dziadka i juź będziesz mieć :mrgreen:
http://www.allegro.pl/search.php?string=bluetooth&category=4796&country=1
gusioo:Ma to "cudo" Bluetooth'a ? Moźe tym szybciej pójdzie ;)
Ma....ale nie mam tego czegoś co się do kompa podłącza źeby komunikacja była moźliwa (bo telefon mam od wczoraj :) ) :P
Nie ma bata IrDY nie pogonisz.
Ma to "cudo" Bluetooth'a ? Moźe tym szybciej pójdzie ;)
Ma to "cudo" Bluetooth'a ? Moźe tym szybciej pójdzie ;)
Hm...no własnie. Przed chwilą wgrałam mp3 (ok.5 MB) i wgrywała się ok. 25 minut :/
Tu raczej chodzi o mozliwosci IrDY i maksymalny transfer. Z tego so sie orientuje w standardzie 1.1, czyli SIR maksymalny transfer to bylo 115kb/s a w nowszych bodajrze FIR to max 4Mbps. A z doswiadczenia wiem ze i tak maksymalnej predkosci raczej nie wyciagnie.
gusioo:A próbowałaś narzędziem wbudowanym w XP ?
Aktywujesz Irde –> potem PPM na empetrzy –> wyślij do –> i tam pobliski komputer.
Próbowałam....z tymźe tym sposobem wrucasz piosenkę do pamięci Telefonu....Za pomocą MobileMB moźesz wybrać źe wrzucasz piosenki na kartę pamięci....
A próbowałaś narzędziem wbudowanym w XP ?
Aktywujesz Irde –> potem PPM na empetrzy –> wyślij do –> i tam pobliski komputer.