Nokia 3120 i kabel USB DKU-2 POMOCY!!!

Witam posiadam Nokię 3120 i ostatnio postanowiłem dokupić do niej kabel USb aby podłączyć do kompa. Ten kabel (DKU-2), który posiadam podłączyłem do kompa i do komóry - wgrałem oprogramowanie zamieszczone na płytce wraz z kablem - zrestartowałem kompa - podłączyłem jeszcze raz kabel do Nokii i NIC !!! - komp nie wykrywa mi wcale kabla i telefonu! Wyświetla sie komunikat: " Nieznane urządzenie USB " - w raporcie błędów pisze że brak sterowników a przecież sterowniki są wgrane! Próbowa kłem wgrac nawet sterowniki ze strony Nokii i dalej NIC! Dodam że kabel jest nieorginalny no ale taki jaki sprzedał mi sprzedawca pod moją Nokię 3120. Co mogę jeszcze zrobic? Jakie sterowniki ewentualnie powinienem wgrać? Co jest nie tak? Dlaczego komp nie wykrywa mi kabla USB ani telefonu? Proszę o radę i odpowiedx i ewentualnie link do jakis sterowników, które pomoga mi w tym problemie... PROSZĘ O ODPOWIEDŹ. Z góry DZIĘKI! 

Odpowiedzi: 1

Ja powiem tyle, sprzedawca wcisnol Ci kabel ktory nie wspolpracuje z tym telefonem. Do noki 3120 tylko i wylacznie kabel DKU-5 (CA-42), a DKU-2 (CA-53) to calkiem cos innego, do innych modeli.
mettal
Dodano
18.06.2006 23:12:31
  • Grzesiulek 19.06.2006 17:32:24

Wymieniłem tenkabel na DKU-5 i komp mi go wykrył i zainstalował sterowniki - komóra też kabel wykrywa i informuje że: "Akcesorium zostało podłączone". ALE JEST JEDEN PROBLEM! - jak próbóję cos zgrac na komórę i włańczam za pierwszym razem program OPM to nie może mi wykryć telefonu i informuje że nie ma ikonki w zasobniku systemowym - bo nie ma (ale połączenie z komóra jest - tylko windows nie znajduje i nie informuje o tym...)! próbowałem juz wszystkiego, ale ikonki dalej nie ma! Co zrobic żeby ikonka połączenia komóry z kompem widniała w zasobkiju systemowym???? i ewentualnie jak zgrać cokolwiek na komórę PROSZĘ O ODPOWIEDŹ! - Z góry WIELKIE DZIĘX! - czekam....

Grzesiulek
Dodano:
18.06.2006 15:07:37
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1