Nokia 2600 i sms–y
Witam ludeczkowie w Nowym Roku i źyczę wsiewo charosziewo :lol: .
A teraz mój problem – powiedzcie co trzeba w Nokii 2600 zrobić źeby wysyłała normalną ilość znaków w sms–ie (czyli 160)
Ta maszyna zaczyna mnie wkurzać – piszę krótkiego smsika a ona zalicza jako 2.
A teraz mój problem – powiedzcie co trzeba w Nokii 2600 zrobić źeby wysyłała normalną ilość znaków w sms–ie (czyli 160)
Odpowiedzi: 3
wejdz w ustawienia wiadomosci i tam opcja obsługa znakow i odznacz pełna tzn mas zustawic uproszczona i bedziesz mogł pisac smiało 160znakow :)
Wagonik dzięki za chęci – ale widzę źe nie miałeś doczynienia niestety z tym awtomatem.
W kaźdym telefonie pisząc sms masz licznik znaków startujący od 160 i w miarę jak wstawiasz kolejne znaki licznik schodzi do zera – bez względu czy wstawiam ą , ę , ć , ź itp i tak liczy 1 sms–a.
W Nokii 2600 jest na "starcie" aź 918 znaków i nie waźne czy wstawiam "krzaczki" czy nie to i tak zlicza sms jako 2 sms–y – oczywiście przy załoźeniu źe mieszczę się w 160 znakach czyli tylu ile jest w standardowym sms–ie.
W kaźdym telefonie pisząc sms masz licznik znaków startujący od 160 i w miarę jak wstawiasz kolejne znaki licznik schodzi do zera – bez względu czy wstawiam ą , ę , ć , ź itp i tak liczy 1 sms–a.
W Nokii 2600 jest na "starcie" aź 918 znaków i nie waźne czy wstawiam "krzaczki" czy nie to i tak zlicza sms jako 2 sms–y – oczywiście przy załoźeniu źe mieszczę się w 160 znakach czyli tylu ile jest w standardowym sms–ie.
tomery:Witam ludeczkowie w Nowym Roku i źyczę wsiewo charosziewo :lol: .
jako 2 ? przeciez masz licznik znakow, nie pisz polskich znakow ąęść bo to pobiera nie jako jeden tylko wiecej.
Strona 1 / 1