NOD32

Witam,
Uzywam NOD'a32 i jestem z niego zadowolony.NOD wyposaźony jest w rezydentny monitor,czyli AMON.I wlasnie ten monitor za kazdym razem przy odpaleniu windy i zaladowaniu wszystkich sterow robi mi skanowanie systemu(w tle),co strasznie opoznia mi prace systemu(na kilka minut).Jest ot dla mnie uciazliwe,gdyz czasami zalezy mi tylko szybko sprawdzic poczte,ale outlook otwiera sie ok 1min.Dodam,ze sprzetu tez nie mam najtragiczniejszego.Jest to Celeron1.7, 384MB RAM DDR,Njanowsze stery.Calkowicie nie mozna wylaczyc AMON'a gdyz system od razu informuje mnie o tym,ze antywirus nie dziala.Co zrobic alby ten skaner nie uruchamial sie za kazdym razem??Moze macie inne pomysly??
Za odpowiedzi serdecznie dziekuję.

Odpowiedzi: 2

.Co zrobic alby ten skaner nie uruchamial sie za kazdym razem??Moze macie inne pomysly??

Wyłączyć z autostartu – wpisz msconfig i zakladka uruchamianie

a jeźeli nasz wind xp z sp2 to wejdź w panel sterowania –>centrum zabezpieczeń –>zmień sposób informowania mnie przez centrum zabezpieczeń i odznacz ochrona przed wirusami

Juź od tej pory nie będzie wyświetlał ci się komunikat ,źe antywirus nie działa
ford_mondeo
Dodano
18.10.2005 13:34:12
Witam,teraz jestem w pracy i dokładnie Ci nie powiem ale zrób tak.
Odpal NOD–a,wejdź w zakładkę ustawienia i poszukaj ocji "skanój przy uruchamianiu systemu" i musisz poprostu odptaszyć to pole.I to wszystko :wink:
konkord
Dodano
18.10.2005 13:27:02
miklosz69
Dodano:
18.10.2005 11:11:09
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1