NOD32 - coś z nim nie tak...

Witam, choć o tym programie było już na tym Forum sporo , ale tego o czym chcę napisać nie znalazłem. Otóż mimo iż mam zaznaczoe w ustawieniach programu skanowanie WSZYSTKICH obiektów , łącznie ze spakowanumi archiwami , to pomija on je oraz caaaaaaaałe sektory na dysku systemowym C:\ Documents and settings \............ .
Co w takim razie jest z tym programem ? Czy on rzeczywiście jest taki dobry jak piszą , bo jeśli pozostawia  całe obszary nie przeskanowane , a tym samym sprawdzone , to czy mam się cieszyć z tego iż nic nie wykrył ?
Dla info podaję , że program mam na licencji z 2-tygodnika "Komputer Świat".
Może ktoś także używający go spotkał się z sążnistym raportem o błędach i wykluczeniach w Dzienniku skanowania . Chętnie wysłuchałbym (przeczytał) opinii  innych użytkowników na ten temat.

Odpowiedzi: 1

1) zaznaczasz dyski do skanowania

2) w czynnosciach zbiory

3) w ustawienich prawie wszystko

4) zobacz jakie moduły masz włączone

Nod 32 skanuje wszystko

mysz 1
Dodano
20.07.2006 19:32:53
  • maresz 20.07.2006 20:09:19

więć tak dołożyłem w ustawieniach tylko "zaawansowaną heurystykę" to ponoć zwalnia proces skanowania i niewiele to dało. Dalej przepuszcza w D&amp;S dużo sektorów.<br>W&nbsp; Ustawieniach \ Obiekty do sprawdzania - mam zaptaszone wszystko jedynie w "system" \ wyświetl wszystkie zbiory mam niezaptaszone.<br>W&nbsp; Czynnościach \Zbiory - zaoferuj czynność.<br>A u Ciebie skanuje naprawdę wszystko ?<br>

• mysz 1 21.07.2006 11:44:30

<P>Skanuje wszystko !!</P> <P>w skannowanych obiektach zaznacz tylko dyski pozostałe odchacz</P> <P>zaawansowaną heurystykę tagrze nie stosuje</P>

• maresz 21.07.2006 12:36:04

Po raz kolejny wychodzi na moje - nie skanuje wszystkiego ! Zaznaczyłem ponownie wg. Twoich wskazówek i nic się nie zmieniło .W dzienniku masa wpisów :<br>C:\documents and settings \ ........&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; (4) zbiór jest zablokowany , nie może być otwarty, jest używany przez inny program.<br>Tego typu info lub poprostu : błąd otwarcia !<br>Chyba zrezygnuję z usług NOD-a . Nie podoba mi się to jego działanie .<br>

maresz
Dodano:
20.07.2006 18:49:07
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1