NIS 2005 blokuje mi pocztę wychodzącą

Witam, mam taki problemik, zainastalowalem sobie kilka dni temu Nortona Internet Security 2005, wszystko dziala sprawnie, poza jednym. Gdy proboje wyslac maila, za pomoca Outlook Expressa albo Microsoft Outlook 2003, Norton blokuje mi wszystke maile wychodzace pokazujac komunikat:

Skaner poczty
Wykryto zaszyfrowane polaczenie poczty elektronicznej

Wiecej na ten temat znajdziesz w pomocy

Konto pocztowe mam na tlenie i tam serwer do komunkacji wymaga by polaczenia SMTP i POP3 byly szyfrowane za pomoca SSL, no a niestety Norton blokuje wyslanie gdy wlaczone jest szyfrowanie i wyskakuje blad w Outlooku, no a jezeli zas wylacze szyfrowanie w samym Outlooku to serwer tlena odrzuca takie polaczenia i tez blad.
Przeszukalem chyba wszystkie mozliwe opcje Nortona, takze pomoc do niego zwiazana z szyfrowanymi polaczeniami i nigdzie nie ma najmnjszej wzmianki, jak wylaczyc zabezpieczenie szyfrowanych polaczen, by maile normalnie sie wysylaly.

Z gory dzieki za pomoc, jesli ktos mial podobny problem, lub wie jak to rozwiazac.

Pozdrawiam

Odpowiedzi: 4

Hehe, no jak narazie tez wpadlem jedynie na to by przy wysylaniu poczty wylaczyc na moment nortona i Auto protect :D ale to zadne wyjscie... Nie zauwazylem by jakos bolesnie zamulal kompa, owszem bylem niezbyt dobrze nastawiony do Nortona, bo gdy mialem wersje 2003 to rozne rzeczy sie dzialy, czasem nawet myszka ledwo co dalo sie ruszyc. A teraz wlasnie testowalem nowa Pande 2005 Internet no i wlasnie Nortona Internet S, w dzialaniu bardzo podobne, choc obydwa dosc znacznie obciazaja kompa, wydaje mi sie jednak ze panda lepiej sobie radzi z zagrozeniami. Sam dla wlasnych testow wpuszczalem nowym antywirom rozne smieci, adware, trojany, keyloggery, no i wydaje mi sie ze Panda duzo lepiej sie z tym wszystkim potrafila uporac. No i na dodatek nie sprawiala m takich problemow z ta poczta.

No a tak apropo, to czekam na dalsze sugestie dotyczace mojego problemu.
mettal
Dodano
20.02.2005 01:03:39
Podczas spardzania poczty Wyloncz Nortonka i puzniej znowu wloncz :D A tak na serio Musisz zobaczyc czy nigdzie nie wyszla jakas nakladka albo cos w tym stylu. a tak BTW to Norton nie spowalnia Tobie znacznie kompa :?: Mi sie ciol jak chol*** :(
Ukey
Dodano
20.02.2005 00:54:45
Nie, tu blokowanie poczty wychodzacej przez serwer, gdzie wystepuje szyfrowanie polaczenia SSL nie lezy w kwesi firewalla, tam jest wszystko OK. Chodzi tu raczej o opcje, Skanera poczty lub Anti spama. Lecz wlasnie nigdzie tam nie ma zadnej opcj czy tez funkcji, ktora by nie filtrowala wiadomosci wysylanych z szyfrowanym polaczeniem z serwerem. Dodam ze mam takze konto na Onecie, gdzie nie jest wymagane polaczenie szyfrowane i tu maile wychodz i przychodza bez problemu.
mettal
Dodano
19.02.2005 23:52:07
W tym programie tak jak i w reszcie FW jest opcja by dodac jakis program ktory bedzie przpuszczany bez pytania i ograniczen. Tak jest w systemowym FW w ZoneAlarm i Panda Titanium 2005 wiec raczej tez tam powinno takie cos byc. Chyba gdzies w zakladce Wyjatki albo cos w tym stylu.
Ukey
Dodano
19.02.2005 23:42:39
mettal
Dodano:
19.02.2005 22:32:46
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1