Nikt mi juz nie pomoze..dziwna sprawa

Od czego by tu zaczac...?
Otoz podczas kopiowania (gdy w tle gra muza z winampa) dzwięk zaczyna trzeszczec i przyspieszac gdy przyspiesza proces kopiowania..oraz zwalniac gdy i on zwalnia..podczas instalacji gier, gdzie gra muza dzieje sie to samo..to tak jakby dysk powodowal takie zjawisko..cholera wie..podczas zamykania windows tez trzeszczy..sterowniki od karty zainstalowane oryginalne..nie ma zadnych !..mieliscie kiedys podobny problem?

ps.
nie chce robic format c:..znowu :)

Odpowiedzi: 10

Zobacz tutaj:
http://forumxp.mojewww.com/viewtopic.php?t=5026
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=6647
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=15135
BENO
Dodano
09.08.2003 17:28:28
latzky dziwi mnie, źe na jednej działa a na drugiej nie. Sprawdź, czy masz włączone DMA w dysku i cdromie.
krecik
Dodano
09.08.2003 17:22:40
godunow:
Gry 3 d teź chodzą po linuxem tyle tylko źe tzeba je umieć uruchomić..

Oczywiście, źe chodzą. Bez problemu moźna grać w quaka, half–lifa i inne znane gry.
Tylko jak napisał godunow
tzeba je umieć uruchomić.
krecik
Dodano
09.08.2003 17:15:25
latzky:
N
a linuxie moźesz na jednym pulpicie kopiawać pliki na drugim grać w gierkę na trzecim uruchomić odwarzacz mp3. a na czwartym pisac na forum..( a i moźesz na jednym pulpicie wszytko ...)

w jaka gierke? chyba w pasjansa..w windows tez mozesz spokojnie kopiowac,sluchac mp3,sciagac emule, odbierac poczte, lazic po www,i jeszce sobie film wlaczyc w okienku..nie przesadzajmy wiec z ta wyzszoscia linuxa

Faktycznie pod Xp to wielozadaniowość poprawiono.
Ale spróbój kopiować np. plik isso i uruchomić zgrywanie z kamery
zaraz system sie wywinie albo zacznie krzaczyć..przy 512 Ram–u
na linuxie spoko..
Wyźszość linuksa nie istnieje według mnie takie pojęcie .. Wiele programów jest pod winde i dlatego trzeba z niej korzystać
Linux(system trudny dla zwykłego userajego jego największa wada) nigdy nie będzie tym czym windows
.. Gry 3 d teź chodzą po linuxem tyle tylko źe tzeba je umieć uruchomić..
Nie tak prosto jak pod windowsami.

Pozdrawiam
Anonymous
Dodano
09.08.2003 17:04:44
N
a linuxie moźesz na jednym pulpicie kopiawać pliki na drugim grać w gierkę na trzecim uruchomić odwarzacz mp3. a na czwartym pisac na forum..( a i moźesz na jednym pulpicie wszytko ...)

w jaka gierke? chyba w pasjansa..w windows tez mozesz spokojnie kopiowac,sluchac mp3,sciagac emule, odbierac poczte, lazic po www,i jeszce sobie film wlaczyc w okienku..nie przesadzajmy wiec z ta wyzszoscia linuxa
latzky
Dodano
09.08.2003 15:20:22
latzky:
Od czego by tu zaczac...?
Otoz podczas kopiowania (gdy w tle gra muza z winampa) dzwięk zaczyna trzeszczec i przyspieszac gdy przyspiesza proces kopiowania..oraz zwalniac gdy i on zwalnia..podczas instalacji gier, gdzie gra muza dzieje sie to samo..to tak jakby dysk powodowal takie zjawisko..cholera wie..podczas zamykania windows tez trzeszczy..sterowniki od karty zainstalowane oryginalne..nie ma zadnych !..mieliscie kiedys podobny problem?

ps.
nie chce robic format c:..znowu :)

No tak bo to jest system wielo zadaniwy !!

Na linuxie moźesz na jednym pulpicie kopiawać pliki na drugim grać w gierkę na trzecim uruchomić odwarzacz mp3. a na czwartym pisac na forum..( a i moźesz na jednym pulpicie wszytko ...)

Winows zaraz zacznie zwalniać pioczyć etc.. niezaleznie od sprzętu tak było od zarania dziejów windy ..od 2.0 jak ja uzywałem
Zawsze to nazywało się wielozadaniowość systemu.
W praktyce tylko na nazwie się to kończy

Pozdrawiam
Anonymous
Dodano
09.08.2003 15:02:17
Nie no z takim sprzetem to sory zwracam honor.
theboss78
Dodano
09.08.2003 00:23:32
mysle ,ze 1,3 GHz i 256 ramu powinno wystarczyc:)
mam na plycie druga karte muzyczna..i wszystko jest dobrze, podejrzewam,ze na soundblasterze cos sie moglo odlutowac przy wtyku...
dzieki za fatygę
latzky
Dodano
09.08.2003 00:19:40
procek pewnie prosi sie o wymiane.Lub tez za duzo procesow jest wlaczonych.Cos moze spowalniac kompa twojego.
theboss78
Dodano
08.08.2003 23:43:35
Moźe masz mało RAMU.
Mój kumpel podczas kopiowania musi wszytsko wyłączyć, nawet winampa bo mu sie komp zaiwsi.
Tomekk
Dodano
08.08.2003 23:04:54
latzky
Dodano:
08.08.2003 19:37:35
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1