Nieznane urzadzenie USB

Mam problem z drukarka pod USB na moim komputerze, po podlaczeniu wyskakuje mi "Nie rozpoznano urzadzenia USB". Na innych kompach dziala normalnie i wykrywa.

Windows XP PRO SP2

Odpowiedzi: 1

zaznacz nie wykrywaj  wkaze  [ na dole ]

wskaż płytę od drukarki  plik  INF.

mysz 1
Dodano
07.07.2006 16:29:58
  • JNJN 07.07.2006 20:25:32

A porty USB sprawne - przeinstaluj stery tak i sprawdź działanie USB na innym urządzeniu USB:<br><br><a href="http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=55308">USB problemy</a><br><br>Odinstaluj wszystko co oprogramowanie drukarek - <b>folder drukarek&nbsp; ma być pusty</b>,restart kompa.<br><br>Przewód USB z drukarki wyjęty z portów USB kompa,odpalasz program instalacyjny drukarki z CD do drukarki i jeśli instalator poprosi o włożenie wtyczki USB drukarki to włóż(drukarka włączona) jeśli nie zainstaluj oprogramowanie drukarki,restart kompa i teraz podłącz drukarkę.<br><br><b>Wcześniej przeczytaj instrukcję do drukarki.</b><br>

• Chriso 07.07.2006 22:37:59

Zrobilem wszystko tak jak napisales i dalej jest to samo

• JNJN 08.07.2006 10:56:07

A porty USB napewno sprawne.<br><br>Zmień kabel USB.<br><br>A po zainstalowaniu oprogramowania drukarki i jej podpięciu do kompa wejdź do folderu drukarek i użyj opcji <b>dodaj drukarkę</b> i dodaj twój model,ścieżkę do sterowników podaj napęd CD z płytą CD do drukarki lub katalog w którym jest rozpakowany sterownik.<br>

• Chriso 08.07.2006 12:21:02

<DIV>Porty USB sa napewno sprawne bo inne urzadzenia dzialaja na&nbsp;innych portach.</DIV> <DIV>Kabel zmienialem i jest to samo.</DIV> <DIV>&nbsp;</DIV> <DIV>Robilem juz tak ze recznie dodac drukarke ale to nie pomaga</DIV>

• JNJN 08.07.2006 13:12:08

A zmieniałeś port USB dla drukarki - czy próbujesz cały czas w jednym.<br><br>Odinstaluj jeszcze raz wszystko - zrób czystkę po oprogramowaniu drukarki.<br><br>Z uruchom komenda <b>chkdsk /f i sfc /scannow</b>,po chkdsk i sfc spacja ,dla komendy sfc wymagany jest włożony nośnik CD do napędu CD z takim XP jaki masz zainstalowany - czyli jak masz XP z SP2,to taki ma być nośnik CD&nbsp; XP z SP2,restart kompa i próbuj instalacji - jak pisałem.<br><br>Jak dalej problem spytaj w pomocy <b>www.hp.pl</b><br>

Chriso
Dodano:
07.07.2006 15:48:05
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1