Niewytłumaczalne restarty AMD 2500 XP–B–M
Mam taki problem ze : Moj komputer sam sie restartuje i nie wiem dlaczego ... nie ma roznicy czy jest on w windzie czy w grze czy w jakim kolwiek programie.Bez zadnych ostrzezen poprostu sie restartuje:| Czasem pochodzi 7 h i restart a czasem 3 h ... Prosze o pomoc bo ja potrzebuje miec stabilny komputer ktory nawet musi chodzic do 15 h !! bez restartu... Chce Dodac ze moj komputer
jest podkrecony amd 2500 XP–B–M @ 2500 Mhz 200X12.5
vcore=2,ddr 2.7 V,chipset 1.6 V
Częsci : Amd 2500 Xp – B – M , płyta abit–a NF7 , Kingstony 512 DDR /400 Hz , Zasilacz Chieftec 420 W (i tu własnie nie powinno byc problemow z moca dla komputera) GF6600 GT ,chłodzenie WC z dwoma pompkami (i tu mam pytanie czy procek moze miec przy tych napieciach i podkreceniu do 55 Stopni ? )
jest podkrecony amd 2500 XP–B–M @ 2500 Mhz 200X12.5
vcore=2,ddr 2.7 V,chipset 1.6 V
Częsci : Amd 2500 Xp – B – M , płyta abit–a NF7 , Kingstony 512 DDR /400 Hz , Zasilacz Chieftec 420 W (i tu własnie nie powinno byc problemow z moca dla komputera) GF6600 GT ,chłodzenie WC z dwoma pompkami (i tu mam pytanie czy procek moze miec przy tych napieciach i podkreceniu do 55 Stopni ? )
Odpowiedzi: 11
Uruchom 3DMark03 i sprawdź w trakcie jakie są napięcia, moźe się oakazać źe są bardzo duźe spadki w stresie.
Retip:Zrobilem fotke z tego programu PCAlert56 !
Napięcia są ok. Pewności jednak nie będzie póki nie sprawdzisz tego miernikiem.
Odkręć proca i zobacz czy będą nadal problemy.
Zrobilem fotke z tego programu PCAlert56 !
Tak System mam z aktualizowany : SC2 i inne ktore sie same pobrały
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en–us/wmisdk/wmi/cooked_counter_provider.asp
Z linka powyrzej wynika źe jest to normalna usługa w systemie.
Czy system aktualizujesz na bierząco?
Z linka powyrzej wynika źe jest to normalna usługa w systemie.
Czy system aktualizujesz na bierząco?
Aplikacja zawieszająca IEXPLORE.EXE, wersja 6.0.2600.0, moduł zawieszenia hungapp, wersja 0.0.0.0, adres zawieszenia 0x00000000.
Aplikacja powodująca błąd iexplore.exe, wersja 6.0.2600.0, moduł powodujący błąd shdocvw.dll, wersja 6.0.2600.0, adres błędu 0x0001cc51.
Aplikacja powodująca błąd iexplore.exe, wersja 6.0.2600.0, moduł powodujący błąd shdocvw.dll, wersja 6.0.2600.0, adres błędu 0x0001cc51.
takie błedy wystwitlane sa gdy haczyk był zaznaczony
Gdy go odlaczyłem wyskakiwały takie
Dostawca, HiPerfCooker_v1, został zarejestrowany w obszarze nazw WMI, Root\WMI, i moźe korzystać z konta LocalSystem. To konto jest uprzywilejowane i dostawca moźe naruszyć zabezpieczenia, jeśli poprawnie nie spersonifikuje źądań uźytkownika.
Prosze o odpisanie i pomoc !! Jutro wysle i sprawdze
PC Alert 4 !! pozdro !!
Dostawca, HiPerfCooker_v1, został zarejestrowany w obszarze nazw WMI, Root\WMI, i moźe korzystać z konta LocalSystem. To konto jest uprzywilejowane i dostawca moźe naruszyć zabezpieczenia, jeśli poprawnie nie spersonifikuje źądań uźytkownika.
PC Alert 4 !! pozdro !!
Aplikacja zawieszająca IEXPLORE.EXE, wersja 6.0.2600.0, moduł zawieszenia hungapp, wersja 0.0.0.0, adres zawieszenia 0x00000000.
PC Alert 4 !! pozdro !!
PC Alert 4 !! pozdro !!
Pobierz program PCAlert4, i zrób no nam screena. Być moze to skoki napięć.
prawoklik Mój komputer >> Właściwośći >> Zaawansowane >> Uruchamianie i odzyskiwanie >> Ustawienia
Odptaszyć "Automatycznie uruchamiaj ponownie"
Potem sprawdz czy są jakieś błędy w dzienniku zdarzeń.
Odptaszyć "Automatycznie uruchamiaj ponownie"
Potem sprawdz czy są jakieś błędy w dzienniku zdarzeń.
ja miałem podobny problem restrty niebyły od niczego uzaleznione.Poprostu odkreciłem procka i teraz se moge siedzieć nawet po 50 godzin i hula aź miło.
Odkręć procesor i zobacz czy to samo będzie się działo. Po necie chodza opinie, źe ten chieftec 420W jest prawie taki sam jak 360W (mówie o najnowszych wersjach nieprodukowanych w sirtecu) takźe zasilacz wcale nie jest jakiś świetny wydajnościowo, ani pewny aź tak źeby móc jego winę wykluczyć.
Strona 1 / 1