Niewyraźne litery
Od pewnego czasu na ekranie kompa litery i obrazki są niewyraźne i zamazane. Nie wiem, dlaczego tak się dzieje. To na pewno nie dlatego, źe ślepnę, poniewaź ludzie, którzy nie uźywają kompa teź widzą rozmazane litery. Czy moźna jakoś temu zaradzić? Proszę o pomoc!
Odpowiedzi: 13
domin_g:darek_dade:Jeźeli według was z jakosci tego screena jest wszystko w porzadku to chyba jedziecie na monitorach daewoo sprzed 10 lat. Rzeczywiscie litery s niewyrazne a szczególne jest to ze rzucaja jakies tlo . Zainstaluj stery 53.03 daja bardzo duze mozliwosci zmiany wyswietlanego obrazu.
heh a moze masz taki sam probem ze swoim "wypasionym" monitorem jak kolega 007 :wink: :?:
(ja naszczescie daewoo nie mam i mój monitor nie ma 10 lat i widze na screenie normalnie)
Zauwaź ze obrazek jest w JPG i kompresja spowodowała niewielka kaszke wokół liter i obiektów. w BMP nie było by tego. (007 zapodaj screena ale w BMP)
Dokładnie.
Minimalne zniekształcenia to wina kompresji.
Obraz jest bardzo dobry.
darek_dade:Jeźeli według was z jakosci tego screena jest wszystko w porzadku to chyba jedziecie na monitorach daewoo sprzed 10 lat. Rzeczywiscie litery s niewyrazne a szczególne jest to ze rzucaja jakies tlo . Zainstaluj stery 53.03 daja bardzo duze mozliwosci zmiany wyswietlanego obrazu.
heh a moze masz taki sam probem ze swoim "wypasionym" monitorem jak kolega 007 :wink: :?:
(ja naszczescie daewoo nie mam i mój monitor nie ma 10 lat i widze na screenie normalnie)
Zauwaź ze obrazek jest w JPG i kompresja spowodowała niewielka kaszke wokół liter i obiektów. w BMP nie było by tego. (007 zapodaj screena ale w BMP)
Jeźeli według was z jakosci tego screena jest wszystko w porzadku to chyba jedziecie na monitorach daewoo sprzed 10 lat. Rzeczywiscie litery s niewyrazne a szczególne jest to ze rzucaja jakies tlo . Zainstaluj stery 53.03 daja bardzo duze mozliwosci zmiany wyswietlanego obrazu.
Jeźeli nie ustawienia samego monitora i nie kabel połączeniowy z karta graficzną – to pozostaje jedynie oddać monitor na gwarancję do sprawdzenia (o ile ma jeszcze gwarancje. Ale skoro rok temu...).
To wyźej to ja
Jakiś rok temu kupowałem nowy monitor. wtedy miałem Windows 98 i wszystko było ok. Potem ekran stał się niewyraźny. Jakiś czas później instalowałem Windows XP i znowu ekran był wyraźny (ale tylko przez około 2 tygodnie) bo teraz znów jest niewyraźny.
ja bym jeszcze pobawil sie klawiatura monitora, bo ja jak ta poprzestawiam rozne rzeczy to tez tak mam
Na screenie jest wszystko jak najbardziej wyraźne.
Pozostaje chyba tylko pozyczyć od kogoś monitor dla sprawdzenia. Sprawdz moźe jeszcze połaczenia monitora z grafiką czy kabel nie jest uszkodzony.
Pozostaje chyba tylko pozyczyć od kogoś monitor dla sprawdzenia. Sprawdz moźe jeszcze połaczenia monitora z grafiką czy kabel nie jest uszkodzony.
Wszystko jest zamazane. Tu jest link do screena: http://happydogs2.w.interia.pl/000.JPG Czy wy teź widzicie to, źe jest niewyraźne?
hmmm... Rozdzielczość masz prawidłową. Jezli chodziłoby o same niewyraźne czciąki to jeszcze sprawdz w USTAWIENIA EKRANU > zakładka USTWIENIA > ZAAWANSOWANE > zakładka OGÓLNE tam standarowo jest czciąka ustawina na 96dpi.
Jezeli obraz masz rozmazany cały (tj obrazki litery i inne) warto by było sprawdzić monitor czy on nie jest uszkodzony.
Mozesz tez zrobic screena i wystawic na forum...
Jezeli obraz masz rozmazany cały (tj obrazki litery i inne) warto by było sprawdzić monitor czy on nie jest uszkodzony.
Mozesz tez zrobic screena i wystawic na forum...
Mam rozdzielczość 1024x768
moźe masz właczoną niestandartową rozdzielczość która nie jest w stosunku 3:4
Karta graficzna: NVIDIA GeForce2 Mx/Mx 400
System: Windows XP
Sterownik do karty: 4.12–W9X Driver wersja 2.1.5.0
Monitor nie wiem, jaki, ale chyba nie LCD.
System: Windows XP
Sterownik do karty: 4.12–W9X Driver wersja 2.1.5.0
Monitor nie wiem, jaki, ale chyba nie LCD.
Strona 1 / 1