Niewyłączanie się komputera
Proszę o pomoc! Czasami jak wyłączam kompa to po sygnale po którym powinien się wył, monitor się wył ale on nadal chodzi( tzn jednostka centralna dalej chodzi)!!!! Nie uśmiecha mi się ciągłe wyjmowanie wtyczki z kontaktu. Wie ktoś o co tu chodzi??
Odpowiedzi: 5
piotr2:Z tego linka który mi podales podejrzewam, źe mam za stary BIOS. Mój ma juź 5 lat. Czy to moźe być pewniejsza przyczyna? Mogę czy raczej muszę uaktualnić BIOS–a? Słyszałem, źe pewne niebezpieczeństwo istnieje...
Jeśli pomylisz biosy lub prądku zabraknie w trakcie , ale wszystko jest do odtworzenia .
Jeśli system zamyka się i wyłącza się komputer w trybie awaryjnym, to przyczyn nie wyłączania winieneś szukać w samym systemie , a nie w aktuakizacji BIOSu.
Co najwyźej reset BIOSu i powrót do ustawień fabrycznych mógłbyś wykonać.
Z tego linka który mi podales podejrzewam, źe mam za stary BIOS. Mój ma juź 5 lat. Czy to moźe być pewniejsza przyczyna? Mogę czy raczej muszę uaktualnić BIOS–a? Słyszałem, źe pewne niebezpieczeństwo istnieje...
Przypuszczam, źe wątpie, ale nie sprawdzałem tego nigdy.
Zawsze mozesz sie z MS Polska skontaktować i poprosic o nadesłanie uaktualnienia do wersji SE – jeźeli będziesz stanowczy i nei dasz sie zbyć to powinieneś od nich taką płytę wydębić.
Zawsze mozesz sie z MS Polska skontaktować i poprosic o nadesłanie uaktualnienia do wersji SE – jeźeli będziesz stanowczy i nei dasz sie zbyć to powinieneś od nich taką płytę wydębić.
Ale ja nie mam Win 98 SE tylko pierwszą edycję. To mogę ze spokojem zainstalować ten patch i uaktualnienia?
Jeźeli to dalej o w98 to poczytaj tu: http://windows.online.pl/box/shutdown.htm
Strona 1 / 1