niewidoczny uźytkownik

No i nie moge znaleźć, a chodzi mi o logowanie przy uruchamianiu kompa. Tzn... Stworzyłem drugiego uźytkownika (teraz jest admin i uźytk.) ale przy włączaniu kompa pojawia sie jego ikona do logowania, a ja chcę źeby nadal pojawiał się tylko administrator.
Pewnie znowu źle zrozumiałem z tym udostępnianiem na hasło ale ten uźytkownik potrzebny mi jest do logowania przez sieć na konkretny zasób (folder), czyli jak z innego kompa chciałbym wejść do tego folderu to muszę podać nazwę "tego nowego" uźytkownika i hasło – oczywiście po przy pisaniu uprawnień.

Moźe jest to gdzieś na forum :)

Odpowiedzi: 7

W takim razie popytaj tych ktorzy maja tylko konto Administrator – jak to zrobili :wink: .
EL NINO
Dodano
04.07.2004 17:24:47
Sprawdzone...
(nie źebym byl upierdliwy :) po prostu chce być pewny)
...kreator nie chce puścić dalej dopóki nie podamy nazwy conajmniej jednego uźytkownika
Reb_y
Dodano
04.07.2004 13:58:21
Nie musisz sprawdzac. Tak po prostu jest.
EL NINO
Dodano
03.07.2004 00:33:41
moźe i się mylę, ale wydawało mi sie źe tego dodatkowego uźytkownika xp kaźe nam podać. sprawdze to przy nastepnym reinstallu :)
Reb_y
Dodano
02.07.2004 16:39:44
Reb_y:
podczas instalacji XP podajemy haslo administratora, a następnie nazwę conajmniej? jednego uzytkownika tego komputera, który będzie posiadał prawa grupy administratorów
No a jesli ktos pomija krok dodania nowego konta ?
Reb_y:
hmmm... przeciez w ekranie logowania nie pojawia się ikonka wbudowanego konta administratora, tylko gościa naleźącego do tej grupy (na uprawnieniach administratora).
Jesli nie ma dodatkowego konta, to wtedy na ekranie jest "Administrator".
EL NINO
Dodano
02.07.2004 15:30:13
hmmm... przeciez w ekranie logowania nie pojawia się ikonka wbudowanego konta administratora, tylko gościa naleźącego do tej grupy (na uprawnieniach administratora). [podczas instalacji XP podajemy haslo administratora, a następnie nazwę conajmniej? jednego uzytkownika tego komputera, który będzie posiadał prawa grupy administratorów]
Reb_y
Dodano
01.07.2004 15:30:46
hofman:
Moźe jest to gdzieś na forum :)
Jest na bank.
W skrocie:
– Panel sterowania –> Narzędzia administracyjne –> Zasady zabezpieczeń lokalnych –> Zasady lokalne –> Przypisywanie praw uźytkownika:
odmowa logowania lokalnego – tu dodajesz tego dodanego uzytkownika
Nie pojawi sie on wtedy na ekranie logowania. Jesli jednak poza nim masz tylko konto Administrator, to mimo wszystko zaloz sobie konto o uprawnieniach administratora a samo konto Administrator zostaw w spokoju. W razie awarii (profil, itp) jest z czego ratowac system w trybie awaryjnym. To jest konto wbudowane i powinno sie go traktowac wlasnie w ten sposob – jako awaryjne.
EL NINO
Dodano
30.06.2004 13:52:04
hofman
Dodano:
30.06.2004 12:02:29
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1