Niewidoczny CD–ROM
Ostatnio kupiłem nagrywarkę TEAC W540E 40/12/48 wszystko chodzi dobrze ale nie dokońca.
Pomyślałem źe najlepiej podłączyć ją do złącza ATA na płycie źeby chodziła szybciej.
I chodzi tyle tylko źe pod XP–ka jest ok a jak mam np. ME to niewidzi wogule nagrywarki chyba źe przełoźe taśmę na PIO wolnejszy port.
Dlaczego ME niewidz nagrywaki jak jest podłączona do ATA ???
Co muszę zrobić źeby ME widział nagrywarkę pod ATA ???
Pomyślałem źe najlepiej podłączyć ją do złącza ATA na płycie źeby chodziła szybciej.
I chodzi tyle tylko źe pod XP–ka jest ok a jak mam np. ME to niewidzi wogule nagrywarki chyba źe przełoźe taśmę na PIO wolnejszy port.
Dlaczego ME niewidz nagrywaki jak jest podłączona do ATA ???
Co muszę zrobić źeby ME widział nagrywarkę pod ATA ???
Odpowiedzi: 3
Z ME jest tak źe właśnie to dzieje się na świeźo zainstalowanym systemie.
Z ME jest tak źe właśnie to dzieje się na świeźo zainstalowanym systemie.
Mam dokładnie tą samą nagrywarkę co Ty i nie mam z nią absolutnie źadnych problemów ani pod XP ani pod W98/Millenium. Chodzi bez problemów na ATA–33. Pamiętam z przeszłości kiedy to czasami jakis komputerek niewidział jakiegoś napędu CD, wtedy zawsze problem tkwił w błędzie systemu operacyjnego (oczywiście jezeli napęd ten w ogule był sprawny). Jakiś błąd w rejestrze, itp... Proponuje w ostateczności przeinstalować tego Millenium bo moźe jest tam juź po prostu bałagan, albo zabrać nagrywarkę do kolegi który uźywa Millenium i sprawdzić u niego.
Strona 1 / 1