Nietypowy zanik dźwięku !!!
I znowu mam kolejny chory problem z komputerem kolegi. Tym razem zanikł dźwięk (wcześniej był). Nie mogę powiedzieć dakladnie w którym momencie bo nie niewiem ;–/. Zaczne moźe od tego, źe włączyłem kompa (nie włączałem głośników). Podłączyłam kabel s–video i mini jack z euro z drugiej strony... Najpierw byłem trochę zdziwiony poniewaź obrazu nie było na TV, ale chociaź dźwięk powinien być (u mnie przynajmniej tak było). Nie chciałem się z tym bawić, i podłaczyłem ponownie kabel dźwięku pod głośniki. Następnie włączyłem głośniki i odziwo dźwięku nie było nadal. Nie wiem czy to sie stało przez podłączenie owego kabla do kompa, poniewaź kumpel grał wcześniej przy wyłaczonych głośnikach (w nocy) i nie mogę stwierdzić czy wtedy teź nie było dźwięku. Nia mam juź pojęcia co moźe być tego przyczyną: podłaczałem inne głośniki – nic, podłaczałem słuchawki z przodu obudowy – nic, sprawdzałem w menadźerze urządzeń – wszystko jest poinstalowane, ustawienia głośności – normalnie (nie wyciszone), instalowałem ponownie sterowniki dźwięku – nie pomogło, podłaczałem nawet do róźnych portów wtyczkę (choć wiem gdzie powinna być) – nic. Dźwięku nie ma ani Winampie, ani podczas oglądania filmów, ani podczas gier. Krótko mówiąc – dźwięku nie ma (tak jakby nie było w ogóle głośników, czy byłby wciśniey przycisk "MUTE", ale wszytko to jest tak jak powinno). Juź nie wiem co moźna zrobić. Napomnę jeszczę, źe do Biosu nikt nie wchodził, a dźwięk jest zintegrowany (5–1) na płycie głownej Asus K8NE Deluxe. Problem wydaje się prosty, ale ja juź nie mam do tego głowy. Moźe Wy mi pomoźecie?
Odpowiedzi: 0
Strona 0 / 0