nietypowy problem

wiem ze ten temat przewija sie tu na okraglo i niektorzy maja tego dosc ale...mam dwa xp w sieci skonfigurowanej wg zalecen Przyklejonego, udostepnianie plikow, bo o to mi chodzi, dziala dopoki na jednym z komputerow nie zaloguje sie uzytkownik X, wtedy przegladanie sieci znika(brak dostepu, uprawnien) na obu komputerach, mimo ze udostepnianie polaczenia internetowego dziala...

Odpowiedzi: 4

no chyba nie ma mocnych na moj problem ;)
klops
Dodano
21.07.2005 12:21:22
nie nie zrozumiales, nie chodzi mi o to ze dla tego uzytkownika nic nie udostepniam, na obu kompach jest stworzone konto przez ktore mozna sie logowac do zdalnego hosta, dla niego jest wszystko udostepnione, w momencie gdy uzytkownik X sie loguje otoczenie sieciowe znika i nie mozna przegladac zasobow, jest tak tylko z jednym uzytkownikiem z pozostalymi jest wszystko w porzadku
klops
Dodano
18.07.2005 13:07:40
klops:
udostepnianie plikow, bo o to mi chodzi, dziala dopoki na jednym z komputerow nie zaloguje sie uzytkownik X,
Jesli na drugim kompie dane udostepnione sa dla innego konta, w jaki sposob tamten system ma Cie wpuscic ? Udostepnij cos rowniez dla tego uzytkownika X.

Okienko logowania pojawiloby sie chyba dopiero gdybys recznie mapowal dane.

P.S. Zapomniales opisac wszystko w jednym poscie – uzyj przycisku ZMIEŃ w juz wyslanym.
EL NINO
Dodano
18.07.2005 00:31:10
aha i jeszcze jedno bo zapomnialem, co zrobic zeby za kazdym razem pojawialo mi sie okienko logowania tzn podac usera i login przy przegladaniu sieci(mam klasyczne i konto do przegladania jest inne niz userzy na poszcegolnych stacjach, na obu), bo teraz jest tak ze tylko przy pierwszym wymaga potem juz nie
klops
Dodano
17.07.2005 22:57:30
klops
Dodano:
17.07.2005 22:49:09
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1