Nietypowy problem z siecia domowa i chello
Mam bardzo nietypowy problem, ktory denerwuje od samego poczatku – dopiero zweryfikowalem w czym dokladnie rzecz. Otoz –
MIAŁEM NA SAMYM POCZĄTKU–
Neo+ 768
Komp taty – Internet Neo 768(udostepnia do mojego kompa), Steam z CS'em.
Komp mój – Odbieram udostępniony internet, Steam z CS'em.
Wszystko bylo ok.
Teraz mam chello 2Mbit
Komp taty – chello 2Mbit (udostepnia do mojego kompa), Steam z CS'em
I tu sie pojawia problem.
Od kiedy mamy chello, gdy ja np gram w cs'a, i on wlaczy _STEAMA_ – pingi zaczynaja mi skakac nawet do 1500, zlatywac na pare sekund do zwyklych, znowu i to calkowicie uniemozliwia gre! Gdy ja mam wlaczonego Steama i tata chce sobie pograc – tez jest to praktycznie niemozliwe. Ostatnio w czasie MOJEJ gry tata wlaczyl sobie CS'a na BOTY (wie ze mi laguje) – CAŁKOWICIE UNIEMOZLIWIONA moja GRA. Po prostu to jest bez roznicy czy gra/ja gram na serwie czy na lanie. W czym rzecz? Ostatnio robilem na MOIM kompie przymusowego formata , bez zmian.
http://www.board.counter–strike.pl/viewtopic.php?t=24516
MIAŁEM NA SAMYM POCZĄTKU–
Neo+ 768
Komp taty – Internet Neo 768(udostepnia do mojego kompa), Steam z CS'em.
Wszystko bylo ok.
Teraz mam chello 2Mbit
Komp taty – chello 2Mbit (udostepnia do mojego kompa), Steam z CS'em
I tu sie pojawia problem.
Od kiedy mamy chello, gdy ja np gram w cs'a, i on wlaczy _STEAMA_ – pingi zaczynaja mi skakac nawet do 1500, zlatywac na pare sekund do zwyklych, znowu i to calkowicie uniemozliwia gre! Gdy ja mam wlaczonego Steama i tata chce sobie pograc – tez jest to praktycznie niemozliwe. Ostatnio w czasie MOJEJ gry tata wlaczyl sobie CS'a na BOTY (wie ze mi laguje) – CAŁKOWICIE UNIEMOZLIWIONA moja GRA. Po prostu to jest bez roznicy czy gra/ja gram na serwie czy na lanie. W czym rzecz? Ostatnio robilem na MOIM kompie przymusowego formata , bez zmian.
http://www.board.counter–strike.pl/viewtopic.php?t=24516
Odpowiedzi: 2
jak widac na boardzie csa (dalem link) powiedzieli mi tylko zebym sprobowal wylaczyc QoS (czy cos takiego) . nie poskutkowalo. udostepniam za pomoca wbudowanego programiku do udostepniania. a jakie programy do udostepniania by dzialaly z tym chello poprawnie ?
Ja kiedyś miałem podobny problem, ale zmieniłem rodzaj kolejkowania z FIFO na SFQ i odrazu się poprawiło :)
Taka odpowiedź raczej Cię nie satysfakcjonuje... więc dam inną: moźe poszukaj innego programu którym będziesz udostępniał net, a który ma większe moźliwości niź twój dotychczasowy.
A poniewaź nie wiem jak udostępniasz ten net, to moźe wystarczy pobawić się chwile konfiguracją by rozwiązać ten problem.
Taka odpowiedź raczej Cię nie satysfakcjonuje... więc dam inną: moźe poszukaj innego programu którym będziesz udostępniał net, a który ma większe moźliwości niź twój dotychczasowy.
A poniewaź nie wiem jak udostępniasz ten net, to moźe wystarczy pobawić się chwile konfiguracją by rozwiązać ten problem.
Strona 1 / 1